Quantcast
Channel: magniphik.
Viewing all 407 articles
Browse latest View live

Motoare 1.6 Turbo de primă clasă pentru Opel Astra, Zafira Tourer şi Cascada

$
0
0
  • Reînnoirea sistemelor de propulsie: trei familii noi de motoare, 13 motoare noi până la finalul anului 2016
  • Prima etapă: reducerea cilindreei prin intermediul motoarelor turbo de 1,6 litri pe benzină şi diesel şi îmbunătăţirea cutiilor de viteze
  • Campionul cuplului motor: 280 Nm pentru motorul pe benzină cu injecţie directă 1.6 Turbo, cel mai ridicat din clasa sa
  • Putere mare dezvoltată: 100 kW/136 cp în cazul modelului 1.6 CDTI, cea mai bună valoare în clasa sa
  • Consum redus: consum de carburant şi emisii de CO2 reduse cu până la 15%
  • Noua generaţie de transmisii manuale cu şase trepte de viteză


Rüsselsheim. Gama Astra, modelele Zafira Tourer şi Cascada sunt primele care vor beneficia de introducerea noilor motoare şi transmisii în cadrul unui program major de dezvoltare a sistemelor de propulsie care va asigura reînnoirea în proporţie de 80% a portofoliului de motoare Opel, până la finalul anului 2016.

Cele trei familii de motoare complet noi - cu 13 motoare diferite derivate - şi numeroasele transmisii noi vor contribui prin tehnologii de ultimă oră şi performanţe de top la o multitudine de produse Opel.

Programul debutează cu lansarea noilor motoare turbo de 1,6 litri, primul produs dintr-o nouă generaţie de familii de motoare pe benzină şi diesel de dimensiuni medii. Acestea se concentrează pe cererea în creştere de motoare cu cilindree redusă, care să ofere o putere şi un cuplu ridicate cu consum şi emisii de CO2 reduse. Ambele se caracterizează prin valori ale puterii şi niveluri de rafinament maxime în clasa din care fac parte.

Noul motor pe benzină 1.6 SIDI Turbo cu Spark Ignition Direct Injection dezvoltă o putere de 125 kW/170 cp şi generează un cuplu de 280 Nm (cu funcţia de amplificare), cu 12 % mai mult decât cel mai apropiat model concurent. În prezent este disponibil pentru modelele din gama Astra (GTC, hatchback cu cinci uşi, sedan şi Sports Tourer), Zafira Tourer şi noul model decapotabil Cascada. Noul 1.6 CDTI de 100 kW/136 cp, primul motor diesel de la Opel construit în întregime din aluminiu, dezvoltă 85 cp per litru de cilindree, o performanţă neegalată în clasa sa. În 2013 îşi face debutul pe Zafira Tourer, în timp urmând a fi montat şi pe alte modele Opel. Ambele motoare sunt combinate cu cutii de viteze manuale de ultimă generaţie, ce oferă o calitate superioară a comutării comparativ cu modelele concurente.

De primă clasă: motor complet nou turbo pe benzină 1.6 SIDI
Varianta iniţială a acestui motor pe benzină complet nou, cu patru cilindri şi sistem de injecţie directă dezvoltă o putere de 125 kW/170 cp şi generează un cuplu excepţional la turaţii reduse, de 280 Nm de la doar 1.650 rpm. Obiectivul său este oferirea unei elasticităţi incredibile, un consum optim de carburant şi emisii scăzute de CO2, alături de un rafinament de excepţie la rulare.

Comparativ cu motorul turbo de 1,6 litri pe care îl înlocuieşte, consumul de carburant şi emisiile de CO2în regim mixt au fost reduse cu până la 15%, iar cuplul este mai mare cu 22%. Drept urmare, acest motor impune noi standarde, generând un cuplu mai mare cu 12% decât motoarele concurente destinate modelelor compacte ce dezvoltă puteri cuprinse între 150 şi 180 cp, inclusiv motoarele aparţinând mărcilor germane premium.

Elementele cheie ce asigură aceste performanţe impresionante sunt: introducerea sistemului de injecţie directă de carburant, pentru o ardere îmbunătăţită, un sistem cu turbocompresor cu acţiune rapidă pentru o forţă de tracţiune mare la turaţii scăzute ale motorului şi o serie de măsuri de „proiectare a comportamentului acustic” menite să asigure o rulare silenţioasă şi lină.

Pentru a exemplifica această forţă impresionantă de tracţiune, modelele Astra hatchback cu cinci uşi şi sedan accelerează de la 80 la 120 km/h în treapta a cincea de viteză în doar 8,8 secunde datorită motorului 1.6 SIDI Turbo, cu aproape două secunde mai rapid decât cu motorul 1.6 Turbo anterior. Şi, datorită sistemului Start/Stop şi transmisiei manuale cu şase trepte de viteză, ambele modele înregistrează în regim mixt un consum de carburant de doar 5,9 l/100 km în Noul ciclu european de conducere şi emisii de CO2 de 139 g/km- o reducere de 14%. La modelul GTC Astra, acest procent este chiar mai mare, de 15%.

De primă clasă: motorul diesel 1.6 CDTI complet nou
Primul motor diesel Opel fabricat în întregime din aluminiu este lansat pe modelul Zafira Tourer. De asemenea, acesta va înlocui motoarele diesel actuale de 1,7 litri şi mai puţin puternicul motor de 2,0 litri pe mai multe modele Opel, avantajele legate de putere urmând să fie evidente. Prima versiune a acestuia dezvoltă o putere de 100 kW/136 cp şi un cuplu de 320 Nm, oferind o valoare excepţională de 85 cp per litru de cilindree, de neegalat în clasa sa de capacitate cilindrică.

Comparativ cu motorul 2.0 CDTI cu putere similară montat de asemenea pe modelul Zafira Tourer, acesta asigură o reducere cu 10% a consumului de carburant şi a emisiilor de CO2. Acest lucru înseamnă un consum de carburant în regim mixt de doar 4,1 l/100 km şi un nivel de emisii de CO2 de 109 g/km, valori neegalate de niciun alt monovolum compact cu şapte locuri şi putere similară. În cazul autovehiculelor de dimensiuni mai mici estimăm un consum de carburant sub 4,0 l/100 km şi un nivel al emisiilor de CO2 apropiat sau sub 100 g/km.

Datorită sistemului BlueInjection de reducere catalitică selectivă (SCR) de la Opel, ce respectă valorile impuse de norma de poluare Euro 6 (care va intra în vigoare din septembrie 2015), motorul 1.6 CDTI este la fel de ecologic ca un motor pe benzină.

Ca şi varianta pe benzină, motorul 1.6 CDTI beneficiază de o serie de măsuri de „proiectare a comportamentului acustic” menite să reducă la minim zgomotul, vibraţiile şi duritatea. Acesta a înregistrat cel mai scăzut nivel de zgomot în interiorul autovehiculului la testările efectuate pe modelul Zafira Tourer, comparativ cu alte autovehicule ce utilizează motoare turbo diesel de 1,6 litri.

Sistemul common-rail de alimentare cu carburant la înaltă presiune, împreună cu sistemul de control al combustiei în buclă închisă şi supraalimentarea puternică, asigurată de un turbocompresor cu geometrie variabilă (VGT) reprezintă caracteristici tehnice cheie. Aceste funcţii şi multe altele sunt comandate de complexa unitate de comandă a motorului 1.6 CDTI, proiectată în cadrul General Motors. Această unitate de ultimă generaţie, proiectată în Italia, Germania şi Statele Unite ale Americii, va fi utilizată pentru toate motoarele diesel cu patru cilindri ce vor fi produse de Opel în viitor.

Ultima generaţie de cutii de viteze manuale: comutare de primă clasă
Opel a investit peste 50 de milioane de euro în fabricile sale din Europa pentru a optimiza variantele actuale ale transmisiilor manuale cu cinci şi şase trepte. Aceste cutii de viteze manuale cu şase trepte de viteză egalează cele mai bune modele concurente din clasa sa, asigurând o comutare rapidă şi uniformă. În prezent sunt montate pe modelele Astra, Cascada şi Zafira Tourer echipate cu noile motoare de 1,6 litri.

Numărul mare de revizuiri ale componentelor interne ale transmisiei şi ale mecanismelor de comutare, precum şi ale integrării lor în autovehicul a permis reducerea semnificativă a cursei de comutare şi a forţei de acţionare a schimbătorului de viteze. Pentru şofer, acest lucru înseamnă reacţii sporite, permiţând intrarea cu uşurinţă a schimbătorului în poziţia necesară, cu efort minim.

De asemenea, este disponibilă o transmisie automată cu şase trepte de viteză şi frecare redusă, ce include funcţia Active Select ce permite comutarea manuală, pentru o experienţă de conducere mai sportivă.



Căpitanul Opel, Karl-Thomas Neumann, ia modelul Opel Kapitän într-o călătorie specială

$
0
0

CEO-ul Opel, într-un tur tradiţional cu modelele Kapitän, Admiral şi Diplomat 


Rüsselsheim. Modelele Opel „KAD” sunt legendare. Cu modelele Kapitän, Admiral şi Diplomat, producătorul auto german a definit clasa de autovehicule premium în perioada 1964 - 1977. Cele trei vârfuri de lance se distingeau prin echipamentul luxos, manevrabilitatea asemănătoare unui sedan şi motoarele puternice, caracterizate de torsul maiestuos al unui număr de şase şi opt cilindri. Modelele Opel de mari dimensiuni emană demnitate şi eleganţă şi în momentul de faţă.
În special atunci când CEO-ul Adam Opel AG, dr. Karl-Thomas Neumann, le ia pentru un tur prin regiunile pitoreşti Rheingau şi Taunus. Fanul autovehiculelor şi-a demonstrat deja măiestria în conducere la Grand Prix-ul autovehiculelor clasice de la Nürburgring cu modelul Rekord C, poreclit „Văduva neagră”, un turism special din anii 1960. Într-o excursie de vară cu modelele „KAD”, Neumann a condus flota Opel prin sate cu case încântătoare cu bârne din lemn, pe drumuri pitoreşti prin podgorii şi pe ferry-boat-urile romantice de pe Rin.
„Pentru mine este întotdeauna o experienţă foarte specială şi incitantă să conduc modelele din cadrul colecţiei noastre de autovehicule Opel clasice. Aici ne păstrăm comorile din istoria lungă a mărcii Opel, care ne reamintesc în mod continuu despre moştenirea de excepţie a mărcii şi ce autovehicule fantastice a produs şi produce în continuare Opel”, a declarat cu entuziasm şeful Opel, vorbind despre autovehiculele clasice întreţinute impecabil de la Rüsselsheim.
Călătoria cu pacheboturile de lux s-a desfăşurat de la Rüsselsheim la Schloss Westerhaus, fosta reşedinţă de vară a familiei Opel. Acolo dr. Karl-Thomas Neumann a fost întâmpinat de contesa Ivonne von Schönburg-Glauchau, o descendentă a fondatorului companiei, Adam Opel, şi soţul acesteia, Johannes.
Turul de vară şi-a continuat cursul aristocratic de-a lungul malului drept al Rinului, cu opriri la Schloss Johannesberg şi Biebricher Schloss. În final, flota Opel s-a întors în portul de plecare şi a andocat pe malul râului Main din Rüsselsheim. Acolo, căpitanul Neumann şi-a trecut încă o dată mâna peste capota lungă a modelului Kapitän and Co., înainte de a se îndrepta, la sfârşitul zilei, către restaurantul Opelvilla, pentru a se bucura de impresiile unei zile minunate.
Componentele flotei „KAD” a căpitanului Neumann:
  • Opel Kapitän, produs în 1969, cu un motor de 2,8 litri, cu şase cilindri, o putere de 132 cp şi o punte spate confortabilă DeDion.
  • Opel Admiral A V8, produs în 1965, cu un motor de 4,6 litri cu opt cilindri, o putere de 190 cp şi transmisie automată cu trei trepte de viteză.
  • Versiunea lungă a modelului Opel Diplomat B V8, produs în 1976, cu un motor de 5,4 litri cu opt cilindri, o putere de 230 cp şi o viteză maximă de 205 km/h.

Şapte premiere mondiale la salonul auto IAA: de la Opel Insignia OPC la conceptul Monza

$
0
0
  • Încredere în sine: noua vedetă sport a mărcii Opel, modelul Insignia OPC, în lumina reflectoarelor la salonul auto IAA
  • Noua familie Insignia, cu modelul Country Tourer pasionat de aventură
  • Mobilitatea viitorului: conceptul Monza prezintă designul şi conectivitatea autovehiculelor de mâine
  • Individualitate: conectare şi informaţii la zi cu ADAM Black Link şi ADAM White Link
  • Noile motoare îmbină un plus de rafinament şi putere cu un consum redus


Rüsselsheim/Frankfurt. Opel se îndreaptă spre viitor cu cele şapte premiere mondiale de la cea de-a 65-a ediţie a Salonului Auto Internaţional de la  Frankfurt (IAA), din perioada 12 – 22 septembrie. Producătorul auto de la Rüsselsheim prezintă noul Opel Insignia OPC cu aspect nou, şasiu reproiectat şi sistem infotainment inovator la standul D 09 din hala 8. Motorul V6 turbo de 2,8 litri, cu o putere de 239 kW/325 cp, ce dezvoltă un cuplu maxim de 435 Nm, asigură accelerarea celui mai atletic model Opel de la zero la 100 km/h în doar 6,0 secunde. La fel de spectaculoase ca şi versiunea OPC a vârfului de lance al mărcii sunt modelele prezentate în premieră mondială: Insignia Country Tourer, membrul pasionat de aventură al noii familii Insignia, precum şi variantele hatchback, notchback şi Sports Tourer, toate având un design nou, sisteme infotainment revoluţionare şi cele mai bune motoare din clasa din care fac parte.
De asemenea, Opel demonstrează publicului felul în care va arăta mobilitatea viitorului prin premiera conceptului său Monza: viziunea Opel asupra mobilităţii conectate şi eficiente. În acelaşi timp, Opel prezintă ceea ce are de oferit conducerea autovehiculelor moderne, cu modele inovatoare şi soluţii de infotainment cum ar fi ADAM Black Link şi ADAM White Link şi generaţii noi de motoare. La Frankfurt debutează, de asemenea, un motor nou 1.6 SIDI turbo de 200 cp pentru modelul decapotabil Cascada şi noua familie de motoare pe benzină de cilindree redusă, împreună cu o transmisie nouă cu şase trepte de viteză.
„Avem produse puternice care vor conduce marca Opel pe drumul către succes, precum şi concepte inovatoare care arată direcţia viitoare de dezvoltare. În prezent suntem poziţionaţi mai bine decât oricând cu portofoliul nostru cuprinzător de modele atrăgătoare şi tehnologii revoluţionare. Veniţi să vă convingeţi singuri la salonul auto IAA”, a spus dr. Karl-Thomas Neumann, CEO Opel, invitând toţi vizitatorii expoziţiei să se oprească la standul Opel şi să vadă de aproape produsele mărcii.

Noul Insignia OPC: premiera mondială a celui mai performant sistem de propulsie Opel
Dezvoltând o putere de 239 kW/325 cp şi generând un cuplu maxim de 435 Nm, Insignia OPC este cel mai performant model din gama Opel. Acesta îşi face debutul la salonul auto IAA cu un aspect nou şi împrospătat. Puterea sa este subliniată de partea din faţă şi cea din spate restilizate, cu elemente de design purtând semnătura OPC, cum ar fi motivul distinctiv al colţilor din partea frontală şi ornamentul ţevii de eşapament integrat în partea din spate, care evocă tururile de mare viteză de pe circuitul Nürburgring.
Caroseria atrăgătoare încorporează tehnologii de ultimă generaţie. Şasiul OPC a fost îmbunătăţit, punându-se un accent deosebit pe reproiectarea punţii spate, la fel ca în cazul altor membri ai noii familii Insignia, pentru care inginerii au modificat aproximativ 60% din componente. În plus, a fost redus nivelul de zgomot şi vibraţii prin intermediul a numeroase măsuri de reglare fină. Noul software ESP asigură o adaptare şi mai exactă a dinamicii de conducere, în special ca reacţie la tendinţele de subvirare. Software-ul de amortizare modificat pentru şasiul FlexRide cu amortizoare reglabile asigură o ţinută la drum optimă. Această programare specifică OPC îmbunătăţeşte dinamica de conducere, asigurând un răspuns mai rapid şi mai precis la diferite manevre şi condiţii de drum. Modelul Insignia OPC accelerează de la zero la 100 km/h în 6,0 secunde (Sports Tourer: 6,3 secunde) şi atinge o viteză maximă de 250 km/h (limitată electronic). În cazul în care nu este specificată nicio restricţie, modelul OPC cu transmisie manuală atinge o viteză maximă de 270 km/h (Sports Tourer: 265 km/h). Sistemul de frânare Brembo de înaltă performanţă asigură o decelerare rapidă în condiţii de stabilitate maximă, chiar şi în cazul unei frânări bruşte.
Postul de conducere întâmpină şoferii OPC cu o ambianţă ce oferă senzaţia pură motorsport. Scaunele performante Recaro, disponibile opţional şi cu tapiţerie din piele şi cu o funcţie de memorare, mânerul OPC al manetei schimbătorului de viteze, precum şi un panou de instrumente şi o consolă centrală complet noi emană un aer premium. Pe lângă informaţiile de bază, şoferii pot vedea pe ecranul opţional de 8 inch de pe panoul de instrumente detalii specifice, cum ar fi presiunea şi temperatura uleiului, tensiunea bateriei, poziţia clapetei de acceleraţie, forţa de frânare şi forţa gravitaţională ca urmare a acceleraţiei laterale. 
Noul volan performant (cu funcţie de încălzire opţională) este echipat cu manete pentru schimbarea treptelor de viteză, în combinaţie cu transmisia automată. Acest lucru îi asigură şoferului OPC posibilitatea de a schimba manual şi foarte rapid treptele de viteză, chiar şi în modul automat. Dacă după aceea manetele pentru schimbarea treptelor de viteză nu mai sunt utilizate timp de cel puţin 12 secunde, autovehiculul continuă să ruleze normal în modul automat. Astfel, noul Insignia OPC îmbină în mod confortabil avantajele funcţionării manuale şi automate.

Noul Insignia: revoluţia sistemului infotainment
Noul Opel Insignia va avea premiera mondială la salonul auto IAA cu numeroase variante de caroserie: cu patru uşi, cu cinci uşi şi Sports Tourer, ca şi OPC şi Country Tourer. Modelul de vârf al gamei Opel se remarcă printr-un interior şi mai atrăgător şi un exterior mai stilizat, ducând filosofia de design premiată a mărcii Opel, „măiestria sculpturală întâlneşte precizia germană”, la un nivel superior. Un aspect special este introducerea unei generaţii complet noi de sisteme de infotainment, acum disponibile pentru toate modelele Insignia. Acestea integrează la bordul autovehiculelor multe funcţii ale smartphone-urilor, care pot fi utilizate în mod intuitiv şi simplu cu ajutorul unei tastaturi tactile, al unui ecran tactil sau al butoanelor de pe volan, precum şi prin comandă vocală.
Noile motoare puternice şi extrem de eficiente cu injecţie directă, cum ar fi cele două unităţi de propulsie turbo pe benzină şi noul turbo diesel cu emisii de CO2 de 99 g se adaugă portofoliului vast de motorizări. Datorită acestui nivel al emisiilor extrem de scăzut, variantele de motor turbo diesel cu o cilindree de 2,0 litri care dezvoltă o putere de 88 kW/120 cp sau 103 kW/140 cp se încadrează în clasa germană de eficienţă A+. În cazul modelelor cu patru şi cinci uşi cu transmisie manuală cu şase trepte de viteză şi sistem Start/Stop, ambele variante de putere consumă doar 3,7 litri de carburant per 100 km în regim mixt, având emisii de CO2 de numai 99 g/km (în conformitate cu Regulamentul [CE] nr. 715/2007), iar modelul Sports Tourer consumă 3,9 l/100 km şi are emisii de CO2 de 104 g/km. Prin urmare, Opel Insignia 2.0 CDTI este cel mai eficient autovehicul diesel din punct de vedere al consumului de carburant din clasa sa. De asemenea, inginerii au asigurat caroseriei noului Insignia un caracter şi mai aerodinamic. Având valori extraordinar de mici ale coeficientului aerodinamic, de 0,25, respectiv 0,28, modelul Insignia hatchback este cel mai aerodinamic autovehicul cu cinci uşi din lume, iar Sports Tourer este cel mai aerodinamic station wagon produs în serie de pe piaţă.

Noul Insignia Country Tourer: membrul familiei Insignia pasionat de aventură
Cea de-a treia premieră mondială este modelul Opel Insignia Country Tourer. În timp ce varianta sa înrudită, Sports Tourer, este un station wagon elegant de familie şi pentru afaceri, noul Insignia Country Tourer exprimă o dorinţă înnăscută pentru aventură. Acest model atletic şi multifuncţional cu garda la sol mai ridicată asigură libertate în afara constrângerilor centrelor urbane şi ale drumurilor asfaltate. Caracteristicile definitorii includ elemente de protecţie sub caroserie, în faţă şi în spate, combinate cu pasajele roţilor proeminente şi armăturile de protecţie de la partea inferioară a caroseriei, completate cu cele două ţevi de eşapament. Tracţiunea integrală cu tehnologie de ultimă oră asigură aderenţă şi manevrabilitate în siguranţă, în toate situaţiile de conducere. Modelul este echipat cu motoare turbo puternice, cum ar fi motorul SIDI de 2,0 litri cu injecţie directă de benzină şi putere de 184 kW/250 cp sau unitatea de înaltă performanţă 2.0 BiTurbo CDTI, ambele generând un cuplu maxim impresionant de 400 Nm.

Monza: conceptul vizionar arată mobilitatea auto a viitorului
Cu un aspect exterior dezinvolt şi atletic, o tehnologie unică a proiecţiei în interior şi un design modular care favorizează prin excelenţă sistemele de propulsie sustenabile: Opel Monza Concept reprezintă eficienţa stilată şi ultramodernă pe patru roţi. Acest concept vizionar este prezentat în premieră mondială la salonul auto IAA şi ajută publicul să-şi facă o idee despre ceea ce poate aştepta de la Opel în viitor.

Eficienţa şi conectivitatea sunt direcţiile principale de dezvoltare a generaţiei viitoare a modelelor Opel. Prin urmare, Monza Concept reprezintă o avanpremieră fascinantă a ceea ce va urma. Pentru a exprima în mod vizual dorinţa Opel de a spori eficienţa, conceptul Monza prezintă o evoluţie a filozofiei de design a mărcii – măiestria sculpturală întâlneşte precizia germană, cu contururi ce evocă mai degrabă atletism şi supleţe decât forţă pură.  În ceea ce priveşte conectivitatea, acesta oferă posibilităţi inovatoare ce reprezintă un avans considerabil în dezvoltarea sistemelor infotainment. Toate informaţiile sunt afişate prin intermediul tehnologiei inovatoare a proiecţiei pe un panou de instrumente care se întinde de la o uşă la cealaltă, o premieră mondială în sectorul auto. La fel de revoluţionar este şi designul modular al conceptul Monza, care asigură o flexibilitate maximă în selectarea sistemelor de propulsie. Conceptul Monza face ca viitorul autovehiculelor să fie tangibil în prezent.

ADAM, campionul personalizării: şi mai multe opţiuni, o conectivitate şi mai bună
Stilatul Opel ADAM nu este doar campionul personalizării, ci şi cel mai bine conectat autovehicul de dimensiuni mici de pe piaţă. Acest lucru este demonstrat din nou de modelele speciale ADAM Black Link şi ADAM White Link, care sunt echipate standard cu sistemul de infotainment IntelliLink şi funcţia de comandă vocală Siri Eyes Free. Ambele modele noi îşi fac debutul la Salonul Auto Internaţional (IAA). Fiind produse într-o ediţie limitată, de 2.000 de unităţi, variantele ADAM Black Link şi White Link reflectă aspectul tipic al smartphone-urilor în negru sau alb, având accente din aluminiu periat. Astfel, acestea reprezintă un amestec perfect între tehnologiile ultramoderne de infotainment şi conectivitate cu un design curat, inspirat din domeniul tehnic.
În plus, atrăgătorul Opel ADAM îşi va consolida poziţia de campion al personalizării pe parcursul lunilor viitoare cu mai multe opţiuni pentru interior şi exterior. Acum sunt adăugate şi culori noi pentru caroserie şi acoperiş, modele noi de jante şi elemente noi de decor, pentru a spori posibilităţile de personalizare. Interiorul modelului ADAM străluceşte în culori şi elemente grafice noi ale panoului de instrumente, consolei centrale şi uşilor, precum şi datorită tapiţeriei noi a scaunelor şi elementelor de design suplimentare ale plafonului. Toate acestea măresc foarte mult posibilităţile de personalizare, cumpărătorii modelului ADAM putând să-şi creeze autovehicul visat.

Motorul SIDI turbo cu cilindree de 1,0 litri şi putere de 85 kW/115 cp: noi standarde în gama motoarelor cu trei cilindri
Cu trei familii complet noi de motoare şi introducerea a 13 unităţi de propulsie noi până în 2016, Opel se află pe banda rapidă şi în materie de îmbunătăţire a portofoliului de motoare. Acum îşi face premiera mondială la salonul auto IAA un motor SIDI (Spark Ignition Direct Injection) cu design nou şi trei cilindri, având o putere de 85 kW/115 cp. Pe lângă faptul că este ecologic, acest motor turbo pe benzină de 1,0 litri reprezintă un nou standard în materie de rafinament în gama motoarelor cu trei cilindri, datorită nivelului redus de zgomot şi vibraţii, caracteristici superioare multor unităţi de propulsie cu patru cilindri. Această unitate de propulsie de dimensiuni mici generează şi un cuplu ridicat în gama de turaţii reduse, de 166 Nm, între 1.800 şi 4.700 rpm. Acesta îşi va face debutul anul viitor, cu o transmisie manuală cu şase trepte de viteză nou creată, echipând modelul Opel ADAM.

Cascada SIDI turbo cu cilindree de 1,6 litri şi putere de 147 kW/200 cp: senzaţie autentică oferită de o decapotabilă
O versiune cu clasă de cilindree superioară a noului motor 1.6 SIDI turbo de înaltă performanţă al Opel care dezvoltă o putere de 147 kW/200 cp, generează un cuplu maxim de 300 Nm cu funcţie de amplificare şi asigură atingerea unei viteze maxime de 235 km/h este prezentată în premieră mondială în cadrul modelului Opel Cascada. Acesta face parte dintr-o generaţie complet nouă de motoare Opel de cilindree medie, cu patru cilindri, care utilizează injecţia directă de benzină. Această a doua variantă nouă înregistrează puterea maximă a unui motor Opel din clasa de cilindree de 1,6 litri şi este un campion absolut în cadrul competiţiei strânse din segmentul său. Aceasta se alătură motorului 1.6 SIDI turbo de 125 kW/170 cp, care a debutat cu ocazia lansării pe piaţă a modelului Cascada în cursul primăverii. 


Debutul mondial al Opel ADAM Black Link şi White Link în cadrul Salonului auto IAA

$
0
0
  • Conectivitate optimă şi călătorii cu stil la bordul modelelor speciale ADAM
  • Dotări standard: sistemul de infotainment IntelliLink şi funcţia de comandă vocală Siri Eyes Free
  • Aspect personalizat, tipic smartphone-urilor, cu contrast alb-negru
  • Îmbinarea tehnologiilor ultramoderne şi a designului curat, inspirat din domeniul tehnic


Rüsselsheim/Frankfurt. Opel ADAM nu este doar campionul individualizării, ci şi cel mai bine conectat autovehicul de dimensiuni mici de pe piață. Acest lucru este demonstrat din nou de noile modele speciale ADAM Black Link şi ADAM White Link, care sunt echipate standard cu sistemul de infotainment IntelliLink şi funcţia de comandă vocală Siri Eyes Free. Cele două modele noi îşi fac debutul în cadrul Salonului Auto Internaţional (IAA) de la Frankfurt, la standul Opel D09 aflat în Sala 8, între 12 şi 22 septembrie. Aceasta este continuarea prototipului ADAM cu Siri Eyes Free, prezentat în cadrul Salonului Auto de la Geneva în primăvara acestui an, ce a avut un succes uriaş. Fiind produse într-o ediţie limitată, de 2.000 de unităţi, variantele ADAM Black Link şi White Link reflectă aspectul tipic al smartphone-urilor în negru sau alb, având accente din aluminiu periat. Astfel, acestea reprezintă un amestec perfect între tehnologiile ultramoderne de infotainment şi conectivitate cu un design curat, inspirat din domeniul tehnic.

„Modelele ADAM Black Link şi ADAM White Link evocă un smartphone sofisticat pe roţi”, a declarat Tina Müller, Vicepreşedinte şi Director de Marketing Opel. „Începând cu ultima perioadă a toamnei acestui an, acestea vor include ca dotări standard sistemul de infotainment IntellLink inteligent de la Opel şi funcţia de comandă vocală Siri Eyes Free, alături de un design extrem de special, inspirat de un smartphone. ADAM îmbină în mod neconvenţional tehnologiile inovatoare şi nenumăratele posibilităţi de personalizare ce nu sunt disponibile nicăieri altundeva în aceeaşi măsură. Odată cu aceste modele noi, autovehiculul nostru elegant de oraş demonstrează încă o dată că este cel mai bine conectat autovehicul de dimensiuni mici şi un campion al individualizării în acelaşi timp.”

Şoferii ADAM ce au un iPhone compatibil cu iOS 6 - sau o versiune ulterioară - pot activa confortabil şi în siguranţă funcţia Siri Eyes Free cu ajutorul comenzilor de pe volan şi o pot utiliza cu ajutorul comenzilor vocale în timp ce ţin mâinile pe volan şi privirea la drum.

Divertisment şi navigaţie cu Siri Eyes Free şi Opel FlexDock
Pentru a activa aplicaţia Siri în mod Eyes Free şoferii trebuie să îşi conecteze iPhone-ul la IntelliLink prin Bluetooth şi apoi să apese butonul de activare a comenzii vocale de pe volan. Aplicaţia Siri Eyes Free poate fi activată şi în timp ce în fundal funcţionează alte aplicaţii, precum BringGo Navigation.  În acest interval muzica şi informaţiile transmise de sistemul de navigaţie sunt dezactivate. Prin Siri Eyes Free sunt disponibile următoarele funcţii cu comandă vocală:
  • Iniţializarea apelurilor către contactele memorate
  • Redarea pieselor din Biblioteca iTunes şi comutarea între surse diferite de muzică, precum radio şi iPod
  • Ascultarea, compunerea și trimiterea unui iMessage sau sms către un număr de telefon sau contact salvat
  • Accesarea calendarului și adăugarea întâlnirilor
  • De asemenea, Siri Eyes Free răspunde la întrebări precum rezultatele competiţiilor sportive sau datele sărbătorilor legale. Pentru reducerea la minim a distragerii atenţiei de la trafic şi sporirea siguranţei, ecranul iPhone-ului rămâne stins.
Datorită aplicaţiei Siri Eyes Free, chiar şi navigaţia cu Apple Maps este o joacă de copii. Obiectivele, adresele şi destinaţiile pot fi introduse vocal, fără să fie necesar ca şoferul să privească ecranul IntelliLink.  Harta este afişată pe ecranul iPhone-ului aşezat pe staţia de andocare FlexDock de la Opel. Şoferii beneficiază de acces deplin la Siri Eyes Free datorită staţiei de andocare pentru smartphone, FlexDock, de pe panoul de instrumente al modelelor ADAM Black Link şi White Link. Astfel aceştia pot întreba chiar şi cât de aproape sunt de destinaţie. Alt avantaj al Opel FlexDock îl reprezintă faptul că acesta reîncarcă automat iPhone-ul aflat în staţia de andocare, astfel încât bateria nu se descarcă.

Sistemul de infotainment Opel IntelliLink include un ecran tactil color de 7 inch şi aplicaţia Tune-in pentru recepţia globală a posturilor de radio, aplicaţia de navigaţie BringGo şi Stitcher, o aplicaţie prin care puteţi accesa podcast-urile şi emisiunile de radio online din întreaga lume. Sistemul de infotainment este compatibil şi cu dispozitivele cu software Android.  Astfel, Opel ADAM este autovehiculul de dimensiuni mici cel mai intuitiv şi inteligent conectat de pe piaţă. Atracţia unică exercitată de acesta este confirmată şi de utilizarea sa în viaţa reală: cel mai recent test multimedia efectuat de revista germană de specialitate Auto Bild (numărul din 2 august 2013) declară modelul ADAM cu sistem IntelliLink ca fiind câștigătorul net în faţa a 13 concurenţi.

Tehnologie ultramodernă împachetată în design inspirat din domeniul tehnic, în alb şi negru
Tehnologia şi designul ultramoderne, inspirate din universul iPhone-urilor, sunt reflectate în aspectul modelelor speciale ADAM Black Link şi White Link. Culorile caroseriei modelului ADAM sunt I’ll be Black sau Saturday White Fever. Contrastele puternice faţă de restul caroseriei sunt asigurate de carcasele oglinzilor exterioare, cu aspectul şi culoarea specifice aluminiului periat, precum şi de bara grilei radiatorului cu emblema Opel în acelaşi finisaj, precum şi de geamurile spate fumurii şi jantele de 18 inch cu design Twister şi cleme asortate. Spoilerul de acoperiş standard, negru sau alb lăcuit, este un element ce atrage atenţia, alături de luminile diurne cu tehnologie led şi lămpile spate cu LED-uri, cu formă caracteristică. Răspunsul direct al şasiului sport agil, dotare standard, garantează distracţia la volan.

La interior, scaunele, instrumentele şi aplicaţiile prelungesc schema cromatică din exterior. Toţi ocupanţii modelului ADAM Black Link se bucură de confortul pernelor pentru scaune OCIO Morrocana de culoare neagră. În timp ce consola centrală şi panoul de instrumente sunt tot de culoare neagră, ornamentele portierelor, torpedoul, măciulia schimbătorului îmbrăcată în piele şi maneta frânei de mână creează un contrast, prin combinaţia albului strălucitor şi griului Sky Cool inspirat din domeniul tehnic.  Versiunea White Link este diferită, având propria schemă cromatică: scaunele OCIO Morrocana de culoare albă strălucesc, precum şi elementele panoului de instrumente şi consolei centrale.
Modelele ADAM Black Link şi ADAM White Link, cu tehnologii inovatoare, designul specific inspirat de smartphone-uri şi echipamente standard cuprinzătoare pot fi comandate începând din ultima parte a toamnei acestui an.  


Opel Monza GSE străluceşte la expozitia specială Vedetele din 1983, organizată la IAA

$
0
0
• Expoziţia specială de maşini clasice este organizată de către Asociația Germană a Industriei Automobilelor în Hala 3.1
• 1983 Opel Monza GSE este acum eligibil pentru râvnitul titlu german pentru automobile clasice “H-plate”
• Sunt expuse trei legende Opel, ce acoperă trei decenii



Rüsselsheim/Frankfurt. Asociația Germană a Industriei Automobilelor (VDA) va organiza o expoziție specială de maşini clasice la Salonul Auto Internaţional de la Frankfurt, desfăşurat pentru public pe 12 - 22 septembrie. Tema este "Vedetele din 1983", iar VDA invită toți vizitatorii IAA la standul său din Hala 3.1 pentru a se bucura de vehiculele de legendă expuse.

Opel Monza GSE a împlinit 30 de ani în 2013 şi este oficial membru al clubului maşinilor clasice. Strămoșul coupe al Opel Monza Concept, model ce este prezent la IAA (Hala 8, Stand D09), este un automobil exclusivist , cu echipări şi dotări sportive, alimentat de un motor cu şase cilindri de 3.0 litri şi 180 CP. Unul dintre elementele funcționale care îl scot în evidenţă este disply-ul LCD ce afişează date precum viteza, turaţia, nivelul de combustibil şi temperatura motorului. Pe parcursul celor patru ani în care Monza GSE a fost în producţie, 43.812 de clienţi au achiziţionat acest automobil Opel de vis.

Expoziție specială include şi alte maşini iconice de la Opel. Cel mai tânăr este modelul Calibra V8 de 170 CP, introdus acum 20 de ani și construit între 1993 şi 1997. Opel Calibra a fost cel mai de succes coupe sport din anii 1990: 238.647 de unități au fost construite timp de șapte ani, cât a durat producţia. Acest model popular a fost foarte apreciat pentru designul său progresiv și construcția ecologică. Calibra a stabilit, de asemenea, standarde în aerodinamică, cu o valoare a cd de 0,26, una dintre cel mai mici înregistrate vreodată pentru un vehicul de serie. Modelul Calibra este extrem de popular ca şi clasic modern și va deveni cu siguranță o veritabilă maşină clasică pe viitor.

Deja stabilit ca un adevărat clasic este modelul Opel din 1963, Opel Kapitän L (L vine de “lux”), care sărbătoreşte 50 de ani în acest an și este cel de-al treilea și cel mai vechi Opel prezent la standul VDA. Linii drepte și o formă alungită sunt principalele teme ale caroseriei Kapitän, în timp ce acoperişul uşor arcuit pare să planeze asupra suprafețelor mari de sticlă. Motorul de 90 CP cu șase cilindri în linie a dat Kapitän o viteză de top de 150 km/oră. Cei 145.616 de clienți satisfăcuți care au cumpărat această variantă au făcut-o nu doar cea mai de succes variantă Kapitän, dar şi cel mai bine vândut sedan cu șase cilindri în Germania.
 
 

Chevrolet aduce noi sisteme de conectare

$
0
0

  • Chevrolet este una dintre mărcile auto din Europa care oferă cele mai multe opţiuni de conectare
  • Chevrolet va lansa noile sisteme MyLink
  • Tehnologia MyLink este intuitivă, uşor de utilizat, sigură şi poate fi personalizată
  • Faceţi cunoştinţă cu partenerii aplicaţiei Chevrolet la IAA 2013


FRANKFURT – Datorită tehnologiei inovatoare şi utilizării intuitive, sistemul Chevrolet MyLink a dobândit mulţi fani de la lansarea sa în Europa în vara anului 2012. Toamna aceasta Chevrolet lansează două versiuni noi ale acestui sistem, cu şi mai multe funcţii şi chiar mai atrăgătoare pentru consumatori.
„Tehnologia noastră Chevrolet MyLink ajută şoferii să rămână conectaţi şi atunci când sunt în mişcare. Faţă de numeroase alte sisteme existente pe piaţă, reuşeşte acest lucru într-un mod intuitiv şi uşor de acţionat, în timp ce şoferii ţin privirea la drum şi mâinile pe volan”, a declarat Dr. Thomas Sedran, Preşedinte şi Director General al Chevrolet Europe. „Oferta noastră extinsă de sisteme conectate funcţionează perfect cu smartphone-urile clienţilor noştri şi este proiectată pentru a satisface nevoile specifice ale acestora”, a adăugat Sedran.

Sistemele MyLink satisfac nevoile diferitelor tipuri de utilizatori
Tehnologia Chevrolet MyLink are multe de oferit consumatorului modern conectat, fie că acesta este un şofer care doreşte să integreze la bord funcţiile smartphone-ului său, sau un pasionat de tehnologie ce vrea să îşi personalizeze experienţa de conducere.
Construite în jurul unui ecran tactil color, de înaltă rezoluţie, de 7 sau 8 inch, sistemele Chevrolet MyLink le permit utilizatorilor să acceseze conţinuturile media selecţionate, inclusiv aplicaţiile specializate, stocate în dispozitivul lor portabil. Acestea includ agende telefonice, liste personalizate de redare, galerii foto şi alte date stocate. Dispozitivele de stocare precum playerele MP3, iPod-urile şi iPad-urile pot fi conectate via USB, Bluetooth sau mufele aux-in.
Versiunea de bază a sistemului Chevrolet MyLink este disponibilă împreună cu niveluri de echipare selecţionate, pentru modelele Chevrolet Aveo şiTrax, precum şi pentru autovehiculul compact Cruze. Acesta are un ecran tactil color de 7 inch, de înaltă rezoluţie, şi poate stoca informaţiile pentru până la cinci smartphone-uri simultan.
În cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, Chevrolet va prezenta un nou sistem MyLink ce dezvoltă şi mai mult aceste funcţii. Ecranul tactil de 7 inch al acestuia include un meniu îmbunătăţit, pe bază de pictograme. În afara interfeţei digitale şi a funcţiei integrate de recunoaştere vocală, acest sistem va oferi sinteza vocală a textului, permiţându-le utilizatorilor să asculte sms-urile primite pe smartphone**- Camera video de parcare cu spatele asigură o perspectivă îmbunătăţită în timpul efectuării manevrelor de parcare.
Acest sistem nou va fi oferit cumpărătorilor celor mai recente versiuni ale modelului Chevrolet Cruze, MPV-ului de familie Orlando şi noului Camaro. În funcţie de gamă, nivel de echipare şi piaţă, acesta poate include un sistem de navigaţie integrat cu acoperire europeană integrală (hartă stocată pe card SD).

Aplicaţiile inteligente le oferă beneficii reale şoferilor
Cu ajutorul tehnologiei Chevrolet MyLink utilizatorii pot accesa aplicaţiile dedicate pentru smartphone, precum aplicaţia de navigaţie BringGo, disponibilă pentru cumpărătorii sistemului MyLink de bază. BringGo poate fi cumpărat din magazinele de aplicaţii iTunes şi Google Play la un preţ de pornire de numai 49,99 €. Traseele sunt afişate pe hărţi 3D şi proiectate pe ecranul tactil a sistemului MyLink.
Datorită capacităţii aplicaţiei de a stoca hărţile în smartphone, utilizatorii au acces la locaţii şi instrucţiuni pas cu pas chiar şi atunci când semnalul telefonului este slab (fără taxe suplimentare pentru transfer de date/roaming). Informaţiile actualizate din trafic asigură date în timp real, cum ar fi rapoarte detaliate referitoare la incidente şi oferă trasee alternative, pentru evitarea blocajelor din trafic. Pentru serviciile de informaţii din trafic este necesară o conexiune activă la reţea, prin intermediul smartphone-ului.
Clienţii ce deţin un iPhone compatibil, ce rulează iOS 6, pot transmite o serie de sarcini specifice asistentului inteligent Siri, în timp ce ei se concentrează asupra drumului, fără a-şi lua mâinile de pe volan. Acestea includ efectuarea de apeluri în modul hands-free, prin activare vocală, către Contactele memorate în iPhone, redarea melodiilor din biblioteca iTunes şi accesarea calendarelor.
Pentru a reduce suplimentar nivelul de distragere a atenţiei, Siri extinde funcţia hands-free cu modul Eyes Free. Astfel şoferii pot interacţiona cu iPhone-urile lor exclusiv prin comenzi vocale, fără ca ecranul dispozitivului să se mai aprindă.
Între timp, două aplicaţii gratuite pentru dispozitive mobile, TuneIn şi Stitcher, ajută utilizatorii să asculte în timp real posturile de radio locale, internaţionale şi online sau podcast-urile lor preferate direct la bordul autovehiculului Chevrolet. TuneIn conectează ascultătorii la o  reţea internaţională de 70.000 de posturi de radio, iar Stitcher le permite să îşi creeze propriile posturi personalizate, la cerere, sau îi ajută să descopere emisiuni noi în virtutea preferinţelor lor radiofonice.
Ca în cazul tuturor sistemelor conectate Chevrolet MyLink, proprietarii noilor sisteme vor putea să îşi actualizeze dispozitivul cu aplicaţii specializate de îndată ce acestea sunt disponibile. Stitcher va fi integrat pe cele mai noi modele Cruze şi Orlando cu tehnologie MyLink şi la bordul noului Camaro.

Corvette Stingray duce conectivitatea şi personalizarea la un nivel complet nou
Numeroasele tehnologii şi opţiuni avansate ale noului Corvette Stingray personalizează experienţa de conducere. Acesta este echipat cu un sistem conectat MyLink cu tehnologie de ultimă oră, inspirat de tablete.
Sistemul este alcătuit din două ecrane de opt inch cu cristale lichide (LCD), cu o opţiune de personalizare a ecranului, un port USB, un card SD şi un ecran central ce poate fi coborât pentru depozitarea ascunsă a dispozitivului.
Ecranul de deasupra consolei centrale integrate oferă control complet al funcţiilor prin interfaţa animată om-maşină. Ecranul de 8 inch cu cristale lichide de pe panoul de instrumente este organizat pe teme sport, tour şi track, ce pot fi schimbate cu ajutorul Selectorului modului de conducere. Fiecare temă de afişare are în vedere un scenariu de conducere specific şi poate fi configurată cu ajutorul aplicaţiilor din „lista de aplicaţii”.
Tema tour accentuează mai mult multimedia şi conectivitatea; tema sport subliniază caracteristicile de performanţă, cu ajutorul indicatorului clar de comutare şi a tahometrului circular de dimensiuni mari; tema track oferă o dispunere inspirată din curse, cu tahometru prelungit, semnalizatoare de direcţie specifice modelului de curse Corvette şi afişarea permanentă a timpului pe tur.
În total, ecranul panoului avansat al noului Corvette Stingray poate oferi până la 69 de surse de informaţii unice, de la cronometrul interactiv pentru performanţă la afişarea temperaturii pneurilor.
De asemenea, sistemul MyLink disponibil la bordul modelului Corvette Stingray asigură recunoaşterea vocală şi funcţia de sinteză vocală a textului**. Pot fi cuplate până la 10 dispozitive cu funcţie Bluetooth iar câteva dintre acestea pot fi conectate simultan; conectarea poate avea loc şi cu ajutorul portului USB şi mufei aux-in. Camera video pentru marşarier face parte din dotarea standard, clienţii putând opta pentru un sistem de navigaţie integrat.

Interacţiune live la standul Chevrolet
Vizitatorii standului Chevrolet din Sala 9 vor avea oportunitatea de a testa toate cele trei sisteme pe autovehicule diferite disponibile în cadrul standului. Mai mult, în zilele dedicate presei (10 şi 11 septembrie 2013), reprezentanţii mărcilor BringGo, Stitcher şi TuneIn vor explica funcţiile şi multiplele beneficii pe care aceste aplicaţii le oferă şoferilor.

** Disponibilitatea în limba locală a funcţiei de recunoaştere vocală şi a celei de sinteză vocală a textului depinde de piaţă.



Chevrolet Trax, un SUV compact la doar 14.000 Euro cu TVA inclus

$
0
0

Noul Chevrolet Trax, un SUV compact, oportunităţi nelimitate, cu preţuri începând de la 14.000 Euro cu TVAşi prima de casare incluse.

Cu noul Chevrolet Trax simţi pulsul oraşului
Noul Trax este SUV-ul nostru de dimensiuni mici cu 5 locuri. Cu un stil autentic şi proiectat pentru oraş, îţi asigură un nivel superior de confort, o capacitate de încărcare flexibilă şi te conectează la divertismentul tău mobil.

75 de ani de inovaţii în materie de SUV-uri
Trax este rezultatul expertizei noastre în calitate de creatori ai primului SUV şi al experienţei noastre de peste 75 de ani în producerea acestor autovehicule. Construim viitorul bazându-ne pe trecut…
 

Oferta valabila in anumite termene si conditii prin Programul de stimulare a Innoirii Parcului auto National 2013, in limita stocului. Imagini de prezentare. Consum mediu: 4,5-6,5l/100 km. Emisii CO2: 120-153 g/km.

 
Detalii suplimentare despre aceasta oferta gasiti la dealerul dvs. Chevrolet - Auto Aiss Focsani, Calea Moldovei (E85) km. 185, tel.: 0237/212.201, chevrolet@autoaiss.ro.

Manual interactiv pentru noul Opel Insignia

$
0
0

  • Noua aplicaţie myOpel, extinsă cu manualul electronic myOpel Manual
  • Telefoanele smartphone scanează detaliile maşinii şi se conectează la manualul utilizatorului 



Rüsselsheim. Clienţii noului Opel Insignia vor putea folosi un manual complet nou, inteligent şi foarte uşor de utilizat pentru noul vârf de lance al Opel, ce va debuta la Salonul International Auto de la Frankfurt. Nu vor mai trebui să caute prin sute de pagini de text pentru a identifica o funcţie sau un simbol, pentru că tot ce au de făcut este să descarce aplicaţia myOpel. Această aplicaţie Opel a fost extinsă cu o funcţie foarte utilă – myOpel Manual.

Cu myOpel Manual, oricine poate folosi un manual interactiv. După ce este instalată aplicţia, este suficientă o simplă scanare a părţii din maşină care trebuie explicată cu camera telefonului inteligent. Display-ul va arăta un cerc galben, iar clientul atinge simbolul de pe ecranul touch pentru a primi pe loc explicaţia elementului selectat – mai simplu nu se poate.

Un alt exemplu al posibilităţilor puse la dispoziţie de myOpel Manual: şoferul vrea să verifice nivelul de ulei al noului Insignia pentru prima oară şi caută joja. După o scanare rapidă a compartimentului motor cu un smartphone, myOpel Manual va indica elementele importante pentru şofer pe display – şi, bineînţeles, unde este localizată joja, ca şi secţiunea de text relevantă din manulul utilizatorului.

myOpel Manual este cea mai recentă dovadă a cât de mult preţuieşte Opel conectivitatea maşinilor sale şi oferirea celor mai bune servicii pentru clienţi. Cu sistemul său infotainment revoluţionar, noul Opel Insignia este cel mai bun exemplu al acestui angajament. Indiferent dacă operarea intuitivului sistem are loc prin comandă vocală, controller-ului touchpad, butoanelor sau display-ului touchscreen de dimensiuni mari – în funcţie de nevoile şoferului şi ale pasagerului din faţă – posibilităţile sunt variate.

Bazându-se pe tehnologia “augmented reality”, manualui clientului Insignia myOpel Manual va face parte din recent introdusa aplicaţie myOpel. Acesta facilitează dialogul dintre client, dealer şi producător. Totodată, oferă funcţii practice, precum identificarea unui loc de parcare şi raportarea unui accident. myOpel Manual este disponibil iniţial pentru sistemul de operareiOS, versiunea bazată pe Android urmând să fie introdusă curând.

“Clienţii trebuie să fie satisfăcuţi la fiecare contact pe care îl au cu brandul Opel, precum şi ca urmare a interacţiunii zilnice cu maşina lor. Contactul cu marca este acum şi mai rapid prin aplicaţia gratuită myOpel, ce permite clientului şi dealerului să desfăşoare un dialog permanent,” spune Markus Sternberg, Executive Director Customer Experience Europe.




Opel angajează 350 de ingineri

$
0
0

Centrul Internaţional de Dezvoltare Tehnologică (ITDC) va fi optimizat şi va avea responsabilităţi suplimentare în reţeaua globală.



Rüsselsheim.  Opel angajează 350 de ingineri pentru a susţine actuala ofensivă de produse a mărcii. 300 dintre aceştia îşi vor desfăşura activitatea în cadrul Centrul Internaţional de Dezvoltare Tehnologică de la Rüsselsheim, iar Centrul Tehnologic din Torino caută un număr de 50 de ingineri noi. La ITDC Rüsselsheim vor fi făcute noi angajări în domeniul ingineriei auto, precum şi cel al ingineriei sistemelor de propulsie. Prin aceasta, Opel întăreşte rolul centrului de la Rüsselsheim, care în momentul de faţă are peste 6.000 de angajaţi.

Domeniile principale în care sunt efectuate angajări sunt simularea, validarea, construcţia, ingineria costurilor şi ingineria accesoriilor. Pentru sistemele de propulsie, Opel caută în principal experţi în domeniile ingineriei şi calibrării motoarelor şi transmisiilor. Angajările au început deja şi vor fi finalizate până la sfârşitul anului.

„Aceasta nu este doar o dovadă evidentă a faptului că Opel/Vauxhall ia în serios realizarea ofensivei sale de produse. Este încă un semn că General Motors, compania noastră mamă, preţuieşte ingineria germană, Centrul Internaţional de Dezvoltare Tehnologică din Germania preluând mai multe responsabilităţi pentru a susţine marca Opel şi Europa”, a declarat Michael Ableson, Vicepreşedintele Inginerie şi membru al Consiliului de Administraţie. „Prin această măsură, consolidăm importanţa pe termen lung a ITDC ca parte integrantă a reţelei globale de inginerie a GM.”

În plus, GM va utiliza mai intens sinergia dintre mărci, în special pe cea dintre Buick şi Opel. Acest lucru va asigura mai multe economii de amploare în avantajul ambelor mărci.

Procesul de recrutare are loc concomitent cu realizarea unei investiţii de 230 de milioane de euro anunţate de GM în luna aprilie 2013. Această sumă va fi utilizată pentru construirea unor noi centre de testare în cadrul Centrului său european de dezvoltare a produselor de la sediul central Opel din Rüsselsheim şi pista de testare din Dudenhofen. Noi dinamometre pentru motoare şi transmisii vor înlocui echipamentele mai vechi pentru a asigura dezvoltarea generaţiei viitoare de sisteme de propulsie, pentru anul 2020 şi ulterior. Acest lucru va constitui un element cheie pentru Opel/Vauxhall în dezvoltarea generaţiei viitoare de motoare şi pentru respectarea prevederilor standardelor europene şi globale privind emisiile de CO2.

Munca depusă pentru dezvoltarea sistemelor de propulsie, care va fi desfăşurată la Rüsselsheim, va fi materializată în motoare şi transmisii nu doar pentru Europa, ci şi pentru restul globului. Dr. Thomas Johnen, Vicepreşedinte Inginerie Sisteme de Propulsie, a declarat: „La Rüsselsheim vor fi dezvoltate două game noi de motoare pe benzină de ultimă generaţie pentru aplicaţii din Europa şi la nivel mondial, care vor juca un rol esenţial în atingerea nivelului următor în ceea ce priveşte soluţiile de mobilitate ecologică.”

Opel şi GM investesc masinv în viitoarele produse Opel/Vauxhall, suma prevăzută fiind de patru miliarde de euro în perioada 2013 - 2016. Până în anul 2016, Opel va lansa 23 de modele şi 13 sisteme de propulsie noi. 



Chevrolet prezintă numeroase inovaţii în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt

$
0
0
  • Debutul mondial şi european al versiunilor decapotabilă şi coupe ale modelului Chevrolet Camaro
  • Versiunile coupe şi decapotabilă ale modelului Corvette Stingray sărbătoresc premiera pe piaţa germană
  • Noile sisteme MyLink sunt montate pe modelele Cruze, Orlando, noul Camaro şi Corvette
  • Chevrolet îşi extinde oferta de sisteme de propulsie, introduce sistemul de avertizare pe bază de radar şi sistemul avansat de asistenţă la parcare


FRANKFURT– Debutul noilor versiuni Camaro decapotabilă şi coupe, premiera germană a nou-nouţului Corvette Stingray, extinderea ofertei de sisteme conectate Chevrolet MyLink, precum şi numeroase caracteristici noi pentru diferite autoturisme sunt punctele de atracţie ale mărcii Chevrolet în cadrul celei de-a şaizeci şi cincea ediţie a Salonului Auto de la Frankfurt.

Indiferent dacă sunteţi un fan al autovehiculelor sport, o persoană care adoptă imediat noile sisteme de conectivitate sau un şofer ce vrea cu tot dinadinsul să primească mai mult, standul Chevrolet (B03, sala 9) din cadrul IAA 2013 vă oferă numeroase subiecte şi atracţii care vă vor stârni cu siguranţă interesul. Având o suprafaţă de aproape 1800 metri pătraţi, acesta include un magazin de unde fanii pot cumpăra materiale marca Chevrolet, precum şi un punct de întâlnire unde vizitatorii pot experimenta activităţi distractive şi primi cadouri.

În zilele dedicate presei (10 şi 11 septembrie 2013), partenerii aplicaţiilor Chevrolet TuneIn, Stitcherşi BringGo vor explica funcţiile şi multiplele beneficii pe care aceste sisteme le oferă şoferilor.

Noul Camaro are o aerodinamică îmbunătăţită
Prevăzut cu o postură mai joasă şi cu cea mai recentă versiune a sistemului infotainment MyLink de la Chevrolet, cea mai nouă versiune a acestui renumit autovehicul american a trecut prin cea mai semnificativă reproiectare de la lansarea celei de-a cincea generaţii a modelului Camaro ca prototip, în 2006.

De asemenea, acesta are o aerodinamică îmbunătăţită, ce asigură performanţe ridicate, o răcire mai eficientă şi stabilitate sporită la viteze ridicate. Partea frontală prezintă o grilă inferioară mai lată şi o grilă superioară mai îngustă, în timp ce priza de aer funcţională integrată în capotă contribuie la reducerea temperaturii şi a coeficientului aerodinamic. În partea din spate, capacul portbagajului sculptural, lămpile orizontale şi un difuzor de aer completează acest design nou.

Puterea este furnizată de un motor V8 de 6,2 l cu eficienţă dovedită, care funcţionează împreună cu o transmisie manuală sau automată cu 6 trepte de viteză. Versiunea cu transmisie manuală dezvoltă o putere de 432 cp (318 kW) la turaţii de 5.900 rpm şi generează un cuplu de 569 Nm la 4.600 rpm. Autovehiculul este propulsat de la 0 la 100 km/h în 5,2 secunde pentru versiunea coupe cu transmisie manuală şi în 5,4 secunde pentru versiunea decapotabilă cu transmisie manuală.*

Accesul fără cheie este dotare standard, la fel ca noul afişaj color ce proiectează date pe parbriz, unul dintre cele două noi sisteme infotainment Chevrolet MyLink şi o cameră video pentru marşarier.

Corvette Stingray duce performanţa şi personalizarea la unnivel complet nou
Prezentat pentru prima dată în cadrul unui salon auto din Germania, noul Corvette Stingray este proiectat pentru a satisface nevoile clienţilor de pe extrem de competitiva piaţă europeană. Va fi echipat standard cu pachetul pentru performanţă Z51 şi cele mai noi suspensii cu tehnologia magnetic ride control.
Dealerii Chevrolet selectaţi din Europa se pregătesc pentru sosirea coupe-ului, care va avea loc spre sfârşitul acestui an. În Germania, preţurile pentru variantele coupe şi decapotabilă încep de la 69.990 €, respectiv 72.990 €. Versiunea decapotabilă va fi disponibilă în Europa de la începutul anului 2014.

Noul motor LT1 V8 de 6,2l dezvoltă o putere de 460 cp (343 kW) la turaţia de 6.000 rpm şi generează un cuplu de 630 Nm la turaţia de 4.600 rpm cu sistemul de evacuare de performanţă (date certificate SAE). De fapt, modelul Corvette Stingray a  atins cele mai ridicate standarde din toate timpurile în domeniul puterii pentru modelul Corvette; performanţele modelului european includ accelerarea 0-100 km/h în 4,2 secunde şi o aderenţă la virare de peste 1g.
Tehnologiile avansate ale noului Corvette Stingray includ:
  • transmisie manuală cu 7 trepte de viteză nouă, cu sistem de sincronizare activă a turaţiei care anticipează treptele ce vor fi selectate şi sincronizează turaţia motorului pentru a asigura întotdeauna o cuplare perfectă
  • sistemul de management activ al carburantului, care asigură funcţionarea modelului Corvette Stingray în doar patru cilindri în condiţii de sarcină redusă, cum ar fi rularea pe autostradă
  • un cadru din aluminiu complet nou, care are o rigiditate mai mare cu 57% şi o greutate mai mică cu 45 de kilograme decât cadrul din oţel utilizat pentru modelul anterior
  • un sistem de lubrifiere cu baie de ulei uscată şi un sistem de răcire pentru diferenţial şi transmisie
  • un selector pentru modul de conducere cu cinci poziţii, care permite personalizarea a 11 atribute ale autovehiculului, în funcţie de mediul de lucru al şoferului
  • sistemul launch control: disponibil în modul Track, pentru o accelerare maximă la pornire
  • un design exterior complet nou, care se mândreşte cu caracteristici aerodinamice cu eficienţă dovedită în cursele auto, un interior nou, cu ornamente veritabile din fibră de carbon şi aluminiu, precum şi piele montată manual.
Un sistem Chevrolet MyLink nou, cu tehnologie de ultimă oră, inspirată de tablete, le permite şoferilor să personalizeze numeroase funcţii ale autovehiculului în funcţie de situaţia cotidiană, de la conducerea relaxată pe autostradă până la tururile performante de pe pistă. Sistemul este alcătuit din două ecrane de opt inch cu cristale lichide (LCD), cu o opţiune de personalizare a ecranului, un port USB, un card SD şi un ecran central ce poate fi coborât pentru depozitarea dispozitivului.

Chevrolet este una dintre cele mai conectate mărci de autovehiculeeuropene
Datorită tehnologiei inovatoare şi utilizării intuitive, sistemul infotainment Chevrolet MyLink a dobândit mulţi fani de la lansarea sa în Europa în vara anului 2012. Toamna aceasta Chevrolet lansează două versiuni noi ale acestui sistem, cu şi mai multe funcţii şi care vor fi chiar şi mai atrăgătoare pentru consumatori.
Tehnologia Chevrolet MyLink are multe de oferit consumatorului modern conectat, fie că acesta este un şofer care doreşte să integreze la bord funcţiile smartphone-ului său sau un pasionat de tehnologie ce vrea să îşi personalizeze experienţa de conducere.
Construite în jurul unui ecran tactil color, de înaltă rezoluţie, de 7 sau 8 inch, sistemele infotainment Chevrolet MyLink le permit utilizatorilor să acceseze conţinuturile media, inclusiv aplicaţiile specializate, stocate în dispozitivul lor portabil. Acestea includ agende telefonice, liste personalizate de redare, galerii foto şi alte date stocate. Dispozitivele de stocare precum playerele MP3, iPod-urile şi iPad-urile pot fi conectate via USB, Bluetooth sau mufele aux-in.

Sistemul oferit în prezent este disponibil în combinaţie cu niveluri de echipare selecţionate, pentru modelele Chevrolet Aveo, Trax şi Cruze. Acesta are un ecran tactil color de 7 inch, de înaltă rezoluţie, şi poate stoca informaţiile de cuplare pentru până la cinci smartphone-uri simultan. Clienţii ce deţin un iPhone compatibil pot utiliza Siri Eyes Free, un asistent inteligent ce va face lucrurile pe care i le cereţi. De asemenea, datorită acestui sistem infotainment utilizatorii pot profita de trei aplicaţii dedicate pentru smartphone BringGo, TuneIn şi Stitcher.

Primul dintre cele două sisteme infotainment noi Chevrolet MyLink va fi oferit cumpărătorilor celor mai recente versiuni ale modelului Chevrolet Cruze, autovehiculului de familie Orlando şi noului Camaro. Ecranul tactil de 7 inch al acestuia include un meniu de navigaţie îmbunătăţit, pe bază de pictograme. În afara funcţiei de recunoaştere vocală, disponibilă pentru limbi selecţionate, acest sistem oferă sinteza vocală a textului, permiţându-le utilizatorilor să asculte sms-urile primite pe smartphone**-

Camera video pentru marşarier asigură o perspectivă îmbunătăţită în timpul efectuării manevrelor de parcare. În funcţie de gamă, nivel de echipare şi piaţă, pachetul poate include un sistem de navigaţie integrat cu acoperire europeană integrală.
Corvette Stingray este dotat cu un sistem cu tehnologie de ultimă oră, inspirat de tablete, cu două ecrane de 8 inch cu cristale lichide (LCD).

Ecranul de deasupra consolei centrale integrate oferă control complet al funcţiilor prin interfaţa animată om-maşină. Ecranul cu cristale lichide din centrul panoului de instrumente poate oferi până la 69 de surse de informaţii unice, de la cronometrul interactiv pentru performanţă la afişarea temperaturii pneurilor.

Acesta este organizat pe teme sport, tour şi track, ce pot fi schimbate cu ajutorul Selectorului modului de conducere. Fiecare temă de afişare are în vedere un scenariu de conducere specific şi poate fi configurată cu ajutorul aplicaţiilor din „lista de aplicaţii”.

De asemenea, sistemul MyLink disponibil la bordul modelului Corvette Stingray asigură recunoaşterea vocală şi funcţia de sinteză vocală a textului**. Pot fi cuplate până la 10 dispozitive cu funcţie Bluetooth iar câteva dintre acestea pot fi conectate simultan; conectarea poate avea loc şi cu ajutorul portului USB şi mufei aux-in. Camera video pentru marşarier face parte din dotarea standard; clienţii pot opta pentru un sistem de navigaţie integrat.

Ca în cazul tuturor sistemelor conectate Chevrolet MyLink, proprietarii noilor sisteme vor putea să îşi actualizeze dispozitivul cu aplicaţii specializate de îndată ce acestea sunt disponibile.

Un raport mai bun calitate-preţ: design nou, sisteme de propulsie opţionale noi şi siguranţă sporită
Odată cu noul an-model, unul dintre cele mai de succes modele Chevrolet din Europa, Spark, va oferi o siguranţă îmbunătăţită, datorită sistemului electronic de control al stabilităţii (ESC), oferit ca dotare standard şi va respecta prevederile standardului de emisii Euro5+. La interior, panoul de instrumente şi ornamentele au fost restilizate. Pentru majoritatea nivelurilor de echipare este disponibil un radio nou cu conexiune Bluetooth, CD player, port USB şi mufă aux-in.
Pe pieţele europene selectate, clienţii pot comanda noul Spark Bubble, o ediţie specială a popularului autovehicul de oraş. Acesta are o bară de protecţie sport, benzi de protecţie laterale, jante din aliaj de 15 inch vopsite în alb, precum şi autocolante Bubble de culoare albă sau roz pe aripile faţă.

Clienţii ce achiziţionează un model Aveo cu sistemul infotainment Chevrolet MyLink vor primi o cameră video pentru marşarier, dotare standard. În plus, nivelurile de echipare superioare ale modelului Chevrolet Aveo vor include semnalizatoare de direcţie cu tehnologie LED, montate în oglinzile exterioare.

Începând cu toamna viitoare, va fi disponibilă o gamă de patru motoare pe benzină pentru toate versiunile modelului Cruze: un motor cu aspiraţie naturală de 1,4 l (100 cp/75 kW) – disponibil în pieţe selectate, un motor turbo de 1,4 l (140 cp/103 kW), un motor de 1,6 l (117 cp/86 kW) şi un motor de 1,8 l (141 cp/104 kW). Gama de motoare diesel, care în momentul de faţă este formată din motorul de 1,7 l (130 cp/ 96kW) şi cel de 2,0 l (163 cp/120 kW), va fi completată de o variantă de 110 cp (81 kW) a motorului diesel de 1,7 l. Aceasta din urmă are cea mai mică amprentă de carbon dintre toate motoarele oferite pentru modelul Cruze, de numai 99 g de CO2 per km.

Oglinzile exterioare sunt echipate cu semnalizatoare de direcţie cu tehnologie LED integrate. Pentru nivelurile de echipare superioare ale modelelor din familia Cruze, Chevrolet oferă asistenţă pentru monitorizarea unghiului mort lateral, o funcţie de siguranţă care identifică autovehiculele ce se apropie în unghiul mort prin intermediul unui sistem radar.

Orlando, an -model 2014 este disponibil cu asistenţă pentru monitorizarea unghiului mort lateral şi sistem avansat de asistenţă la parcare. Acest sistem include senzori cu ultrasunete care detectează autovehiculele care se apropie în unghiul mort şi avertizează şoferul prin aprinderea unei pictograme în cadrul oglinzilor exterioare. La viteze reduse, sistemul avansat de asistenţă la parcare identifică locurile de parcare adecvate şi îi asigură şoferului instrucţiuni de manevrare a autovehiculului.

Modificările aduse exteriorului includ semnalizatoare de direcţie cu tehnologie LED integrate în oglinzile exterioare, precum şi capace de roţi noi, de 16 inch şi jante din aliaj de 17 şi 18 inch. Motorul pe benzină de 1,4 l cu supraalimentare de pe modelul Orlando este oferit acum împreună cu o transmisie automată cu şase trepte de viteză.

Varianta cu motor pe benzină cu supraalimentare (1,4 l) a SUV-ului de dimensiuni reduse Chevrolet Trax va fi disponibilă, începând din toamna viitoare, cu tracţiune pe puntea faţă. Echipată cu o transmisie manuală cu şase trepte de viteză, această variantă a modelului Trax poate accelera de la zero la 100 km/h în doar 9,5 secunde. Consumul de carburant în regim mixt este de 6,0 l/100 km cu sistemul Start/Stop, ceea ce înseamnă emisii de CO2 de 139 g per km. Pentru această opţiune de sistem de propulsie este disponibilă şi o cutie de viteze automată.
Dealerii Chevrolet din Europa au început să ofere versiunea îmbunătăţită a modelului Malibu cu motor diesel de 2,0 l. Varianta cu transmisie manuală este echipată standard cu sistemul Start/Stop şi are un consum redus de carburant, de 4,7 l/100 km în regim mixt. Nivelul emisiilor de CO2 este de 125 g per km. Printre celelalte îmbunătăţiri pot fi enumerate o cameră video pentru marşarier pentru nivelurile de echipare superioare, precum şi un semnal de oprire de urgenţă care este activat la toate variantele în timpul frânării de urgenţă.

* Date tehnice preliminare
** Disponibilitatea în limba locală a funcţiei de recunoaştere vocală şi a celei de sinteză vocală a textului depinde de piaţă.



Opel Insignia, Country Tourer şi OPC: premiera mondiala de la IAA aduce şi informaţii despre preţuri

$
0
0
  • Noul Opel Insignia, de la 17.085 Euro + TVA
  • Aventură cu noul Insignia Country Tourer, de la 27.843 Euro + TVA
  • Forţa Opel Insignia OPC, de la 32.113 Euro + TVA


Rüsselsheim/Frankfurt. S-a ridicat cortina şi noul Opel Insignia, cu variantele sale OPC şi Country Tourer, are debutul mondial la Salonul Auto de la Frankfurt, ocazie cu care Opel anunţă şi preţurile pentru majoritatea pieţelor.

Modelul de vârf al Opel, noul Insignia, străluceşte printr-un interior şi mai atrăgător şi un exterior mai stilizat, ducând la un nivel superior filosofia de design premiată a mărcii, „măiestria sculpturală întâlneşte precizia germană”. Noile motoare puternice şi extrem de eficiente cu injecţie directă, precum cele două unităţi de propulsie Turbo pe benzină de generaţie nouă şi cea Turbo diesel cu emisii de CO2 de 99 g şi extind portofoliul. Aceste emisii scăzute plasează noul propulsor de 2 litri Turbo diesel în clasa A+ de energie. Ambele variante (88kW/120 CP şi 103kW/140 CP conform EG nr. 715/2007) consumă, fie în caroserie cu cinci, fie în cea cu patru uşi cu transmisie manuală cu 6 trepte şi sistem Start/Stop, doar 3.7 litri de combustibil la 100 km în ciclu combinat (Sports Tourer: 3.9 litri/100 km). Astfel, Opel Insignia 2.0 CDTI este cel mai eficient model din punct de vedere al consumului de combustibil din clasa lui.

În România, preţurile noului Opel Insignia pornesc de la 17.085 Euro + TVA pentru varianta cu motorizarea 1.8 ECOTEC® de 103 kW/140 CP. Pentru aceeaşi configuraţie, preţul versiunii de caroserie Sports Tourer a modelului este mai mare cu doar 939 Euro + TVA.

În timp ce varianta sa înrudită, Sports Tourer, este un station wagon elegant de familie şi pentru afaceri, noul Opel Insignia Country Tourer exprimă o dorinţă înnăscută pentru aventură. Acest model atletic şi multifuncţional asigură libertate în afara constrângerilor centrelor urbane şi ale drumurilor asfaltate. Tracţiunea integrală cu tehnologie de ultimă oră asigură aderenţă şi manevrabilitate în siguranţă, în toate situaţiile de conducere. Modelul este echipat cu motoare turbo puternice, cum ar fi motorul SIDI de 2,0 litri cu injecţie directă de benzină şi putere de 184 kW/250 cp sau unitatea de înaltă performanţă 2.0 BiTurbo CDTI, ambele generând un cuplu maxim impresionant de 400 Nm. Varianta 2.0 DTH (120 kW / 163 hp), cutie manuală cu 6 trepte, tracţiune integrală şi Start/Stop are în România un preţ de pornire de 27.843 Euro + TVA.

Dezvoltând o putere de 239 kW/325 cp şi generând un cuplu maxim de 435 Nm, Insignia OPC este cel mai performant model din gama Opel. Modelul cu tracţiune integrală îşi face debutul la Salonul Auto Internaţional de la Frankfurt cu un aspect nou, împrospătat şi un şasiu modificat. Preţul de pornire al noului Insignia OPC este de 32.113 Euro + TVA pentru piaţa românească.


Noul motor turbo cu 3 cilindri, fabricat în întregime din aluminiu: noi standarde în materie de rafinament

$
0
0

Opel la a 65-a ediţie a Salonului Auto Internaţional de la Frankfurt


  • Noul motor turbo cu cilindree de 1,0 l şi putere de 85 kW/115 cp ridică ştacheta rafinamentului motoarelor cu trei cilindri
  • Primul model din familia complet nouă a motoarelor pe benzină cu sistem de injecţie directă şi cilindree mică va debuta pe Opel ADAM
  • Cuplu mai mare, consum de carburant mai mic decât în cazul motorului 1,6 l
  • Galerie de evacuare integrată în chiulasă
  • Împreună cu o cutie de viteze cu şase trepte complet nouă, are o greutate cu 30% mai mică decât cea a modelului anterior
Rüsselsheim/Frankfurt. Funcţionare uniformă, ecologică şi silenţioasă: motor Opel cu trei cilindri complet nou are premiera mondială în septembrie la Salonul Auto de la Frankfurt, IAA. Pe lângă faptul că este ecologic, motorul turbo pe benzină de 1,0 litri reprezintă un nou standard în materie de rafinament în gama motoarelor cu trei cilindri, datorită nivelului redus de zgomot şi vibraţii, caracteristici superioare multor unităţi de propulsie cu patru cilindri. 

Dezvoltând o putere de 85 kW/115 cp, această unitate de propulsie de dimensiuni mici generează şi un cuplu ridicat în gama de turaţii reduse, de 166 Nm între 1.800 şi 4.700 rpm, în ciuda proporţiilor sale. Motorul pe benzină cu injecţie directă 1.0 SIDI Turbo (Spark Ignition Direct Injection) generează, în gama de turaţii de funcţionare, un cuplu mai mare decât motoarele de aceeaşi putere, cu cilindree mai mare, în timp ce consumul de carburant este redus cu 20% în comparaţie cu unitatea de propulsie Opel actuală de 1,6 litri, cu aspiraţie naturală. 

Urmând să fie lansat anul viitor pe ADAM, cu o cutie de viteze cu şase trepte manuală complet nouă, motorul turbo de 1 l cu 12 supape este primul membru al unei familii noi, modulare, de motoare pe benzină cu trei şi patru cilindri, cu cilindree de până la 1,6 litri. Tehnologii de ultimă generaţie precum injecţie directă, sincronizarea variabilă continuă a supapelor şi blocul de cilindri din aluminiu, cu greutate mică, reprezintă factorii cheie pentru asigurarea eficienţei. Opel estimează că noua familie de motoare va asigura o economie impresionantă de carburant şi va reduce emisiile de CO2 la o valoare mult sub 100 g/km. 

„În dezvoltarea acestui motor de dimensiuni reduse nu am urmărit doar reducerea la minim a consumului de carburant şi a emisiilor de CO2. Am dorit, de asemenea, să demonstrăm faptul că un motor cu trei cilindri poate fi la fel de rafinat ca unul cu patru sau mai mulţi cilindri”, a declarat dr. Matthias Alt, Chief Engineer Small Gasoline Engines. „Am abordat direct la sursă problemele legate de echilibrare, zgomot şi vibraţii, tipice motoarelor convenţionale cu trei cilindri şi suntem convinşi că vom surprinde în mod plăcut clienţii prin rezultatele obţinute. Este un motor foarte puternic şi rafinat cu trei cilindri, care nu face compromisuri din punct de vedere al plăcerii de a conduce.” 

Tehnologie germană pentru o acustică de primă clasă
Inginerii Opel au început proiectarea de la zero, fapt ce a permis implementarea unei serii de măsuri pentru a elimina caracteristicile de rulare „defazată” ce au însoţit în mod tradiţional atracţia conducerii economice a motoarelor cu trei cilindri.
Blocul de cilindri din aluminiu turnat la înaltă presiune este proiectat astfel încât să fie redus nivelul de zgomote transmise prin structura motorului, precum şi pentru a reduce greutatea. Rampa de injecţie şi injectoarele de înaltă presiune sunt, de asemenea, izolate structural de chiulasă pentru a reduce la minim transmiterea vibraţiilor, iar pompa şi conductele de carburant sunt izolate fonic. 

O altă contribuţie majoră la asigurarea rafinamentului este montarea unui arbore de echilibrare în baia de ulei. Fiind acţionat de un lanţ cu dinţi inversaţi pentru o rulare silenţioasă, arborele cu rotaţie în sens opus se roteşte cu viteza arborelui cotit şi are o masă optimizată cu atenţie, pentru a compensa vibraţiile inerente funcţionării în trei cilindri. 

Alte măsuri pentru reducerea nivelului de zgomot includ: capace cu izolare fonică optimizată pentru partea superioară şi cea frontală a motorului, izolare fonică a carcaselor galeriei de admisie şi ale arborilor cu came; izolarea arborelui cotit prin inserţii din fier ale lagărului principal; dinţi inversaţi pentru lanţurile de acţionare a arborelui cu came; un turbocompresor cu nivel redus de zgomot şi o baie de ulei din oţel, poziţionată mai jos. 

Ca urmare a acestor caracteristici de proiectare, noul motor 1,0 SIDI Turbo nu este doar mai rafinat decât alte motoare cu trei cilindri, ci are şi o funcţionare mai silenţioasă decât a multor unităţi de propulsie cu patru cilindri. De exemplu, în cadrul probelor la acceleraţie maximă pe bancul de testare are niveluri de zgomot în toată gama de turaţii mai mici decât motoare turbo pe benzină de putere similară, cu cilindree de până la 1,6 litri. Rafinamentul acestui motor este atât de avansat încât necesitatea de efectuare a unor izolări fonice suplimentare în interiorul autovehiculului sau de montări complexe ale motorului şi sub-cadre este redusă semnificativ. 

Putere şi cuplu mari
Motorul 1,0 SIDI Turbo impresionează, de asemenea, prin cuplul generat, mai mare decât cel al motorului Opel actual de 1,6 litri, cu aspiraţie naturală, dezvoltând aceeaşi putere maximă, de 85 kW/115 cp. 

Galeria de evacuare este integrată în chiulasa din aluminiu printr-o tehnologie de precizia mecanismelor de ceas, chiulasa fiind fixată direct de turbocompresorul cu inerţie redusă, răcit cu apă. Această montare compactă contribuie la asigurarea unei supraalimentări rapide, pentru o putere ridicată la turaţii reduse. Cuplul maxim de 166 Nm de la turaţii de numai 1.800 rpm este mai mare cu aproape 30% decât cel generat de motoarele de 1,6 litri la aceeaşi turaţie. 

Injectoarele de carburant cu şase orificii ale motorului sunt amplasate central, deasupra fiecărui piston, pentru a asigura o combustie eficientă, iar defazarea celor doi arbori cu came asigură sincronizarea variabilă a supapelor pentru o admisie optimă a aerului în motor. O pompă de ulei cu cilindree dublă şi o pompă de apă comutabilă, care este decuplată atunci când lichidul de răcire al motorului este rece, pentru a accelera încălzirea, contribuie, de asemenea, la reducerea consumului de carburant.

O cutie de viteze cu şase trepte complet nouă, cu greutate redusă
Motorul 1,0 SIDI Turbo este cuplat cu o cutie de viteze manuală cu şase trepte complet nouă, creată special pentru valori medii ale cuplului. Având o greutate proprie de numai 37 de kilograme, aceasta este cu aproximativ 30% mai uşoară decât echivalentul său actual. Este, de asemenea, extrem de compactă, măsurând doar 375 mm de-a lungul axei. 

Asigurând o comutare de calitate superioară, cu o cursă mică a manetei şi cu efort redus, noua transmisie înglobează multe caracteristici de rafinament implementate recent pe cutiile de viteze Opel de ultimă generaţie. Acestea includ mecanisme de acţionare cu dinţi laţi, decupaţi parţial asimetric şi sincronizatoare cu con triplu pentru treapta întâi/treapta a doua şi cu con dublu pentru treapta a treia/treapta a patra. Treapta de marşarier este, de asemenea, sincronizată. 

Noua cutie de viteze va fi utilizată pentru o gamă largă de modele Opel, de la cele de dimensiuni mici la cele subcompacte, cu motoare ce generează un cuplu de până la 220 Nm. Pentru o eficienţă optimă a sistemului de propulsie în orice aplicaţie, schema treptelor de viteză cuprinde 12 seturi de raporturi de transmisie şi şapte raporturi finale de transmisie.

Etapa următoare a programului de reînnoire a sistemelor de propulsie Opel
Lansarea motorului 1.0 SIDI Turbo cu noua sa cutie de viteze cu şase trepte este cea mai recentă acţiune de reînnoire a portofoliului de sisteme de propulsie Opel, care prevede lansarea a trei familii noi de motoare şi a 13 motoare noi în perioada 2012 - 2016, plus o mulţime de transmisii noi. 

Programul a început cu lansarea primelor motoare din cadrul noilor familii de motoare pe benzină şi diesel de dimensiuni medii. Acestor unităţi turbo de 1,6 litri li se alătură acum motorul turbo de 1,0 l, în calitate de prim membru al noii familii de motoare cu cilindree redusă. Toate vor fi fabricate în cadrul uzinei GM din Szentgotthard, Ungaria, unde motoarele pe benzină şi cele diesel sunt fabricate pe o linie de asamblare comună. 

Noua generaţie de sisteme de propulsie Opel este axată pe satisfacerea cererii din ce în ce mai mari a clienţilor pentru motoare cu cilindree redusă, care să asigure scăderea consumului de carburant şi a emisiilor de CO2, combinată cu puterea şi rafinamentul tipice motoarelor cu cilindree mai mare.
 
 

Corvette Stingray este supus testelor pe circuitul Nürburgring

$
0
0

ZURICH – Nürburgring este un nume care evocă trăiri intense în mulţi cunoscători ai sporturilor cu motor şi un loc unde s-a făcut şi s-a rescris de nenumărate ori istoria în domeniul curselor auto.De asemenea, este locul unde modelul european al noului Chevrolet Corvette Stingray coupe este testat în prezent, cu câteva luni înaintea începerii vânzărilor în Europa.



„Nürburgring este renumit pentru circuitul său solicitant şi este perfect pentru scopul nostru, acela de a adapta caracteristicile de rulare şi manevrabilitate ale modelului Corvette Stingray pentru Europa”, a declarat Jim Mero, inginer în dinamica autovehiculelor la General Motors.„La Nürburgring vom fi deosebit de atenţi la configuraţia suspensiei şi la direcţie.Drumurile europene sunt foarte distinctive şi diferite de cele din SUA şi la fel sunt şi obiceiurile de conducere.”
Experţii tehnici ai Chevrolet evaluează în prezent două autovehicule Corvette Stingray în Europa, ambele fiind conduse pe o mare varietate de drumuri.Procedurile de testare fac parte din programul standard GM de control al calităţii, implementat pentru fiecare model Chevrolet nou înainte ca acesta să fie pus în vânzare în Europa.  

Testele sunt documentate de Patrick Herrmann, director tehnic Chevrolet Europe.Puteţi vedea observaţiile sale, precum şi imagini şi videoclipuri pe Facebook, Twitter, Youtube, Tumblrşi Instagram.
 
 

O maşină mică cu prezenţă mare: Opel ADAM este vedeta spectacolului

$
0
0
  • Modelul urban al Opel este câştigătorul opţiunii publicului în cadrul Autonis
  • Peste 50.000 de comenzi pentru ADAM înregistrate până acum



Rüsselsheim. Un vot 100% convingător: Opel ADAM este, cu 39,4% din opţiuni, câştigătorul categoriei ‘maşina mică’ a Autonis, repectatul premiu acordat de publicul auto motor and sport din perspectiva celor mai bune inovaţii de design ale anului. În jur de 18.000 de cititori şi-au manifestat preferinţele faţă de 104 modele din opt categorii. Inteligentul ADAM a primit cele mai multe voturi în toate categoriile şi a luat conducerea, primind cu 18 procente mai mult decât candidatul plasat pe locul doi.

Victoria decisă a lui ADAM este încă o dovadă a coerenţei filosofiei de design a Opel. Prezenţa atractivă, cabina stilizată şi posibilităţile de personalizare practic nelimitate sunt pe gustul cititorilor şi ale clienţilor Opel. ADAM este produs în Germania, la fabrica Opel de la Eisenach, în care compania a anunţat în august investiţii suplimentare de 8 milioane de euro. Modelul a depăşit recent pragul de 50.000 de comenzi.

La începutul lunii septembrie, Opel a prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt o ediţie limitată ADAM: ADAM Black Link şi ADAM White Link sunt echipate standard cu sistemul de infotainment IntelliLink şi funcţia de comandă vocală Siri Eyes Free. Variantele ADAM Black Link şi White Link reflectă aspectul tipic al smartphone-urilor în negru sau alb, având accente din aluminiu periat. Astfel, acestea reprezintă un amestec perfect între tehnologiile ultramoderne de infotainment şi conectivitate cu un design curat, inspirat din domeniul tehnic.

În plus, atrăgătorul Opel ADAM îşi va consolida poziţia de campion al personalizării pe parcursul lunilor viitoare cu mai multe opţiuni pentru interior şi exterior. Acum sunt adăugate şi culori noi pentru caroserie şi acoperiş, modele noi de jante şi elemente noi de decor, pentru a spori posibilităţile de personalizare. Interiorul modelului ADAM străluceşte în culori şi elemente grafice noi ale panoului de instrumente, consolei centrale şi uşilor, precum şi datorită tapiţeriei noi a scaunelor şi elementelor de design suplimentare ale plafonului. Toate acestea măresc foarte mult posibilităţile de personalizare, cumpărătorii modelului ADAM putând să-şi creeze autovehicul visat.


Opel Ampera: preţ mai mic, preţuire constantă

$
0
0
  • Modelul electric al Opel, acum repoziţionat din punct de vedere preţ
  • Ampera a câştigat titlul "eCar Award 2013"
Rüsselsheim. Opel Ampera este unic. Niciun alt model electric european nu poate transporta patru persoane până la 80 de kilometri pur electric şi peste 500 de kilometeri datorită sistemului de autonomie extinsă, fără să fie necesară oprirea pentru realimentare.

În contextul ofensivei de modele aflată în plin avânt la Opel, compania face încă o declaraţie clară, de angajament faţă de viitorul mobilităţii electrice: producătorul german reduce semnificativ preţul de achiziţie al Ampera ca impuls pentru acest tip de mobilitate ecologică ce nu este suficient răspândită. În România, Ampera este disponibil acum de la doar 39.900 euro cu TVA.

În urmă cu doar câteva zile, modelul electric al Opel a determinat 13.000 de cititori ai Auto Bildşi Auto Test să aleagă Ampera înaintea a 15 competitori drept "cel mai bun concept general" dintre modelele "first evergreens". În 2010, revoluţionarul Opel Ampera câştiga nou introdusul titlu de "eCar Award”, în calitate de “Inovaţia anului”, iar în 2011, produsul de serie a fost votat "eCar of the Year".

Motorul electric de 111 kW/150 cp montat pe modelul Ampera este alimentat de o baterie litiu-ion de 16 kWh. În funcţie de stilul de conducere şi de condiţiile de drum, autovehiculul poate parcurge distanţe cuprinse între 40 şi 80 km fără a produce emisii poluante, funcţionând numai pe baza energiei furnizate de baterie. În modul de autonomie extinsă, care este activat atunci când bateria a atins nivelul de încărcare minim, unitatea electrică de propulsie este alimentată cu energie de un generator acţionat de motorul pe benzină cu capacitate de 1,4 litri.



Opel Astra Business Edition de la 10.019 Euro + TVA

$
0
0

Acum Opel Astra Business Edition vine cu un pret redus pentru persoanele juridice sau achizitionare in leasing. 

Pret de lista: 13.097 Euro + TVA
Pret final: 10.019 Euro + TVA 

OPEL ASTRA – MY2014

Caroserie: Hatchback(5 usi)
Motor/putere: 1.4i(1398 cmc) – 100 CP(74KW)
Combustibil: Benzina-Euro 5
Nivel echipare: ESSENTIA
Cutie de viteze: manuala 5+1 trepte
Cod comanda: 0PC68 GY51
Nivel emisii(g/km): 129-133
Consum mediu: 5.5-5.7 l/100 km
Portbagaj: 375 l

Standard Essentia:

  • Servodirectie electronica progresiva
  • ABS Plus ce include EBD (distributia electronica a fortei de franare)+CBC (controlul franelor la viraje)+ SLS (controlul stabilitatii in linie dreapta);
  • ESP(controlul electronic al stabilitatii in viraje)
  • Aer conditionat cu filtru de particule
  • Conducte de incalzire spate
  • Închidere centralizatã cu telecomandã radio
  • Sistem de imobilizare a motorului
  • 4 airbag-uri: doua frontale, doua laterale pe scaune
  • Radio cu CDplayer CD300
  • Geamuri actionate electric fatã
  • Oglinzi electrice si încãlzite, rabatabile manual
  • Lumini de zi functionale continuu
  • Bare, oglinzi si mansete portiere în culoarea caroseriei
  • Instrumente de bord cu inele cromate
  • Reglarea inaltimii farurilor – electric
  • Centuri de siguranta pentru toate locurile, cele din fata pretensionate
  • Avertizor centura de siguranta fata
  • Coloana volanului reglabilã în înãltime si pe adancime
  • Scaunul soferului reglabil pe inaltime
  • Spatarul banchetei spate fractionabil si rabatabil 60/40
  • Dispozitiv de fixare ISOFIX
  • Tetiere fatã-spate(4), active pt .locurile din fata
  • Tetiera centrala spate
  • Jante otel 16, anvelope 205/60R16, capace de plastic OPEL
  • Kit de reparatie anvelope
  • Cheie de contact pliabila, una normala
  • Frana de mana cu actionare manuala
  • Display multiinfo
  • Stergator si stropitor la luneta
  • Tapiterie stofa gri inchis

Optiuni suplimentare:
  • Proiectoare de ceata cu halogen- T3U
  • Pachet Fumatori(scrumiera si bricheta) – DT4
    Computer de bord – U68
  • Roata de rezerva space saver – RU5

Oferta supusa unor termene si conditii. Detalii suplimentare gasiti la dealerul dvs. Opel - Auto Aiss Focsani, Calea Moldovei (E85) km. 185, tel.: 0237/212.201, vanzari.chevrolet@autoaiss.ro.

Prima generaţie Opel Astra, proba deşertului

$
0
0
  • Participare românească în "Amsterdam – Dakar Challenge"
  • Un cuplu de tineri români, prima echipă autohtonă din istoria raliului umanitar
  • „BADmobilul” va parcurge 10.000 de kilometri în 13 ţări, pe două continente
  • Astra F, prima compactă Opel după Kadett şi cel mai bine vândut model Opel din toate timpurile


Bucureşti. Alexia Ion şi Mihai Tuhari se pregătesc de drum: cronometrul invers de pe www.badrally.ro anunţă acum 31 zile până la startul călătoriei spre Senegal şi Gambia. Pentru a ajunge în Amsterdam, la punctul oficial de pornire al provocării, pe 2 noiembrie, echipa românească va pleca din Bucureşti pe 28 octombrie. Multe zile mai târziu, după o călătorie de 10.000 de kilometri ce presupune şi străbaterea deşertului Sahara, vor dona maşina în scopuri caritabile şi vor lua avionul spre a reveni în România.

Opel Astra, BADmobilul
Echipa BAD Rally îşi ia numele de la acronimul Bucharest – Amsterdam – Dakar, iar maşina care îi va duce pe acest traseu nu se putea numi decât BADmobil, o denumire demnă de maşina unui supererou. Un astfel de gest, pentru o cauză umanitară, arată că oricine poate accede la acest statut.
Alexia şi Mihai sunt doi tineri din Bucureşti care nu au super puteri, dar îşi pun timpul, energia şi maşina în slujba unei cauze în care cred, având resursele să mobilizeze şi să capaciteze. Ei sunt cei care, prin determinarea lor, transformă un automobil cu potenţial de voucher în programul de casare într-o oportunitate de a face bine şi fac dintr-un Opel Astra de 16 ani un „BADmobil”.
Opel Astra F Caravan este produs în 1997, iar maşina a parcurs până acum 128.000 km. Este ceea ce le trebuie pentru a se asigura că pot duce la final un drum atât de solicitant, fără însă ca valoarea maşinii să îi facă să resimtă grav din punct de vedere financiar donarea ei la destinaţie. Capacitatea de încărcare trebuie să susţină o călătorie de 30 de zile cu necesarul personal, dar şi al maşinii, precum şi alte obiecte importante pentru drumurile neprietenoase care îi aşteaptă în Africa. Cu atât mai mult cu cât lista de bagaje nu este una clasică pentru un cuplu ce pleacă într-un road trip: cea a echipei BAD Rally include de la lopată şi invertor, scut motor şi proiectoare, la mâncare neperisabilă, steaguri şi aprinzătoare rapide de foc.
Dincolo de capacitatea generoasă a Caravan-ului, soluţii ingenioase s-au găsit deja: un portbagaj de capotă simplist, confecţionat din plasă nu adaugă greutate maşinii, iar spaţiul iniţial destinat roţii de rezervă s-a transformat într-o zonă suplimentară de depozitare.
Pe de altă parte, fiabilitatea maşinii trebuie să fie dovedită, iar eventualele reparaţii necesare ca urmare a incidentelor de pe drum, uşor de realizat.

Majori şi vaccinaţi
Obţinerea vaccinurilor a fost o provocare neaşteptată, însă după multele obstacole deja trecute, au privit-o ca pe încă o etapă de bifat. Prima a fost lipsa României din formularul de înscriere, pentru că sunt prima echipă din ţara noastră care s-a angajat la o asemenea aventură. Nu a fost greu să îi convingă pe organizatori de hotărârea lor, aşa încât primul echipaj românesc a reuşit să se alăture provocării.
Cu ajutorul prietenilor şi sponsorilor au reuşit să adune elemente de pe lista de necesar pentru călătorie, au organizat o petrecere de strângere de fonduri şi au participat cu maşina la evenimente unde au valorificat obiecte promoţionale personalizate „BAD Rally”. Mai mult, peste 5.200 de prieteni le urmăresc pe Facebook fiecare mişcare şi, în plus faţă de relatările foto, video şi mesajele de la faţa locului, vor vedea live unde se afla BADmobilul pe glob în orice moment al călătoriei.

Cauza: BADmobil în slujba binelui
Maşina ce va străbate drumul Bucureşti – Amsterdam – Dakar, un Opel Astra Caravan, va fi donată organizaţiei Challenge For Charity Foundation (CFCF). Până în prezent, CFCF a strâns peste 3 milioane de euro pentru proiectele de care se ocupă în Africa. Domeniile pe care le acoperă sunt legate de educaţie, sănătate sau drepturile femeilor. Şi totuşi, un gest de sprijin se poate realiza mult mai uşor: „Am ales calea dificilă pentru o donaţie, ar spune unii”, explică Alexia şi Mihai opţiunea lor. „Noi spunem că pentru o astfel de cauză avem nevoie să simţim că ne zbatem, că muncim, că trăim cele 30 de zile la intensitatea de care suntem în stare. Vom simţi pe pielea noastră cum e să nu ai aer condiţionat când mergi prin deşert, să dormi din când în când la cort, ne vom sătura şi de mesele copioase cu supă la plic, conserve şi covrigei. Toate astea în tabloul zonei de câmp minat dintre Sahara de Vest şi Mauritania, plus boli dintre cele mai exotice. Pentru ca la final, când oprim motorul, în sfarşit vom şti pentru ce am făcut-o.”

Astra, zece generaţii de fiabilitate
Modelul Opel pe care se bazează cei doi în aventura lor calculată este un Opel Astra din prima generaţie. Astra a debutat în gama Opel înlocuind veteranul Kadett, apărut pe piaţă în 1936. Prima generaţie ce a făcut schimbarea de nume şi de concept în clasa compactă Opel a fost Astra F, continuând stilul de indexare al Kadett, ultimul model fiind varianta Kadett E. Astra s-a lansat în 1991, acum peste 20 de ani.
Modelul care pleacă în Africa a fost produs chiar înainte de următoarea schimbare de generaţie, în 1998 fiind lansat Opel Astra G. Până atunci însă, între 1991 şi 1998, au fost vândute 4,13 milioane de Astra F, făcând acest model cel mai de succes din istoria Opel.
În 2013, una dintre aceste maşini va duce echipa BAD Rally pe un alt continent, deşi este practic aceeaşi generaţie cu tinerii săi parteneri de drum.

 

Sculptura care îl reprezintă pe Louis Chevrolet, dezvelită în La Chaux-de-Fonds

$
0
0
  • Inaugurarea celui mai mare bust din oţel din Elveţia
  • Sculptura a fost descrisă drept o „contribuţie semnificativă” la moştenirea culturală a regiunii
  • Opera de artă abstractă a fost comandată pentru a sărbători centenarul mărcii Chevrolet

LA CHAUX-DE-FONDS – O sculptură de mari dimensiuni, din metal, creată în onoarea lui Louis Chevrolet, pionier în industria auto şi cofondatorul mărcii de autovehicule Chevrolet, a fost dezvelită astăzi în oraşul elveţian La Chaux-de-Fonds.

Opera de artă abstractă a fost comandată pentru a sărbători centenarul mărcii de autovehicule, în noiembrie 2011. Astăzi a fost predată în mod oficial oraşului natal al lui Louis Chevrolet de către Dr. Thomas Sedran, Preşedinte şi Director General Chevrolet Europe.Sculptura este un bust inversat al lui Louis Chevrolet. Christian Gonzenbach, artist din Geneva, a creat bustul din oţel inoxidabil şlefuit; opera sa este cea mai mare sculptură de acest gen din Elveţia, având o înălţime de peste cinci metri şi o greutate de 8 tone.
„Chevrolet este cunoscută drept una dintre cele mai emblematice mărci de autovehicule americane din întreaga lume.Cel care a creat-o, cu peste 100 de ani în urmă, şi-a petrecut primii ani ai vieţii aici, în La Chaux-de-Fonds.Suntem onoraţi să aducem un omagiu originilor noastre elveţiene şi legăturii pe care o avem cu locul de naştere al lui Louis Chevrolet, oferind această operă de artă unică oraşului La Chaux-de-Fonds”, a declarat Sedran.
La dezvelirea şi predarea sculpturii au participat reprezentanţi ai primăriei oraşului şi ai Chevrolet, precum şi locuitorii din zona „Parc de l’Ouest”, în care a fost ridicată sculptura cu câteva zile în urmă.
„Suntem încântaţi să primim o operă de artă atât de deosebită”, a declarat Théo Huguenin-Elie, consilier municipal şi director al departamentului de planificare urbană al oraşului La Chaux-de-Fond.„Sculptura lui Louis Chevrolet reprezintă un reper şi o contribuţie semnificativă şi emoţionantă la moştenirea culturală a regiunii. Ne va oferi oportunităţi ample de a discuta despre unul dintre cei mai renumiţi fii ai oraşului nostru, precum şi despre forţele creative pe care La Chaux-de-Fonds le-a pus în mişcare şi care au avut impact la nivel internaţional”, a declarat Huguenin-Elie.

Concurs de artă lansat în anul centenar al mărcii Chevrolet
Sculptura a fost creată de Christian Gonzenbach, câștigătorul unei competiții artistice lansate pe 3 noiembrie 2011, cu ocazia centenarului mărcii de autovehicule americane.Proiectul lui Gonzenbach a fost desemnat cel mai bun din patru opere de artă foarte creative de către un juriu internaţional compus din reprezentanţi ai mărcii Chevrolet, ai oraşului La Chaux-de-Fonds şi artişti consacraţi.
„Sunt recunoscător pentru încrederea pe care mi-au acordat-o, mie şi proiectului meu, Chevrolet şi oraşul La Chaux-de-Fonds”, a spus Gonzenbach.„Sunt încântat de faptul că am avut şansa să lucrez la o asemenea scară, iar spiritul revoluţionar al lui Louis Chevrolet m-a motivat cu adevărat. Louis Chevrolet a creat autovehicule şi motoare inovatoare şi a câştigat multe curse.Dintr-o dată, imposibilul mi s-a părut extrem de posibil.Iar acest proiect a reprezentat exact acest lucru”, a adăugat artistul din Geneva.

Ingeniozitatea în artă
Având o suprafaţă metalică lucioasă fină ca sticla, sculptura dedicată lui Louis Chevrolet a fost turnată şi sudată într-o turnătorie specializată în proiecte artistice din capitala Taiwanului, Taipei, iar lucrarea a durat douăsprezece luni.
„Sculptura dedicată lui Louis Chevrolet este cea mai importantă operă de artă publică pe care am creat-o până în momentul de faţă.Având în vedere anvergura şi complexitatea proiectului, am realizat că trebuie să am o gândire neconvenţională şi să înfiinţez o echipă de oameni extrem de talentaţi: experţi 3D, ingineri, turnători, sudori, şlefuitori şi aşa mai departe. Şi a funcţionat”, a spus Christian Gonzenbach.
„Deşi este grea, sculptura pare foarte uşoară. Metalul nu se vede niciodată; suprafaţa sculpturii, şlefuită astfel încât să aibă un luciu de oglindă, este compusă din imaginea reflectată a mediului înconjurător. Culoarea se modifică permanent, cu fiecare nor care trece. Este cu adevărat fascinant.”
Exteriorul sculpturii de 8 tone este alcătuit din 71 de foi din oţel inoxidabil de înaltă calitate. La interior, stabilitatea structurii este asigurată de un cadru format din tije şi grinzi metalice. Secţiunea inferioară a tijelor joacă şi rolul unui punct de fixare, fiind ancorată în fundaţia sculpturii.
Sculptura este fixată pe un postament cu înălţimea de 28 de centimetri, din beton de culoare neagră. Punctele de fixare se extind către baza fundaţiei, fixând opera de artă la nivelul solului. Opera de artă este amplasată în Parc de l'Ouest, în oraşul La Chaux-de-Fond.De implementare s-a ocupat Friederike Schmid, un manager de proiect cu experienţă în proiectele artistice realizate în locaţii specifice.
La Chaux-de-Fonds este un important centru de producţie a ceasurilor elveţiene şi face parte din patrimoniul internaţional UNESCO. Blaise Cendrars, romancier din secolul al XIX-lea și Le Corbusier, arhitect și proiectant renumit, sunt alte două personalități celebre născute în La Chaux-de-Fonds.

Etapele realizării sculpturii dedicate lui Louis Chevrolet
  • Octombrie 2011: alegerea viitoarei locaţii a operei de artă, Parc de l’Ouest
  • 3 noiembrie 2011: anunţarea concursului de artă, cu ocazia centenarului Chevrolet
  • la conferinţa de presă din La Chaux-de-Fonds
  • Martie 2012: anunţarea câştigătorul concursului de artă
  • Iulie 2012: începe producţia în Taiwan
  • Aprilie 2013: încep lucrările de renovare în Parc de l’Ouest
  • 6 august 2013: sculptura pleacă din Taiwan
  • Septembrie 2013: sosirea sculpturii dedicate lui Louis Chevrolet la Rotterdam
  • 3 octombrie 2013: dezvelirea şi predarea sculpturii oraşului La Chaux-de-Fonds
Faceţi clic aici pentru mai multe informaţii despre sculptura dedicată lui Louis Chevrolet.
 
 

Noul Opel Insignia: revoluţie în motorizări şi infotainment

$
0
0




Motor turbo diesel exemplar de 103 kW/140 cp cu un consum de numai 3,7 l/100 km şi emisii de CO2 de doar 99 g/km
Motoare turbo pe benzină noi cu injecţie directă de 125 kW/170 cp şi 184 kW/250 cp
Noua generaţie inovatoare de sisteme infotainment cu tastatură tactilă
Noul design al caroseriei şi interiorului conferă un caracter şi mai exclusivist
Atleticul Insignia Country Tourer cu tracţiune integrală
Senzaţia pură a sportului cu motor oferită de modelul Insignia OPC cu şasiu de ultimă generaţie


 
Rüsselsheim. Noul Opel Insignia a fost prezentat în premieră mondială în cadrul Salonului Auto Internaţional de la Frankfurt. Modelul de vârf se remarcă printr-un interior şi mai atrăgător şi un exterior mai stilizat, ducând filosofia de design premiată a mărcii Opel, „măiestria sculpturală întâlneşte precizia germană”, la un nivel superior. Noile motoare puternice şi extrem de eficiente cu injecţie directă, cum ar fi cele două unităţi de propulsie turbo pe benzină şi noul turbo diesel cu emisii de CO2 de 99 g se adaugă portofoliului vast de motorizări. Noul motor turbo diesel de 2,0 litri se încadrează în clasa de eficienţă A+ datorită acestui nivel scăzut de emisii. În cazul modelelor cu patru şi cinci uşi cu transmisie manuală cu şase trepte de viteză şi sistem Start/Stop, ambele variante de putere (88 kW/120 cp şi 103 kW/140 cp) consumă doar 3,7 litri de carburant per 100 km în regim mixt (în conformitate cu Regulamentul [CE] nr. 715/2007), iar modelul Sports Tourer are un consum de 3,9 l/100 km. Prin urmare, modelul Opel Insignia 2.0 CDTI este cel mai eficient motor diesel din clasa sa din punctul de vedere al consumului de carburant. În acelaşi timp, inginerii au proiectat o caroserie şi mai aerodinamică pentru noul Insignia. Cu un coeficient aerodinamic sub 0,25, modelul Insignia este în prezent cel mai aerodinamic hatchback cu cinci uşi din lume.

O mulţime de îmbunătăţiri aduse şasiului asigură un confort mai mare şi o agilitate sporită. Iar în momentul de faţă, pentru modelul Insignia este disponibilă o generaţie complet nouă de sisteme de infotainment. Acestea integrează multe funcţii pentru smartphone în autovehicul, ce pot fi acţionate simplu şi intuitiv prin intermediul tastaturii tactile de pe consola centrală.

„De la introducerea sa, peste 600.000 de Insignia au fost construite. Noul Insignia va produce şi mai multe emoţie, datorită designului mai expresiv, postului de conducere de înaltă calitate, modului intuitiv de utilizare a sistemelor de infotainment şi unităţilor excepţionale de propulsie, cum ar fi motorul nostru inovator turbo diesel cu emisii de 99 grame/km”, descrie CEO-ul Opel, dr. Karl-Thomas Neumann, revoluţia modelului. „Vârful nostru de lance este acum şi mai sofisticat şi mai atrăgător, dar, înconjuraţi de toată această eleganţă, nu uitaţi caracteristicile sale definitorii: faptul că oferă şoferului şi pasagerilor o experienţă de conducere confortabilă şi sigură, cu tehnologii de ultimă oră la un preţ foarte atrăgător. Clienţilor care au un stil de viaţă foarte activ le oferim acum noul Insignia Country Tourer, disponibil în portofoliul nostru. Iar Insignia OPC, modelul nostru cel mai puternic, vârful de gamă, va atrage în mod deosebit şoferii pasionaţi de stilul de conducere sportiv.”

Eleganţă: postul de conducere bine organizat, cu noua generaţie de sisteme infotainment


În timpul optimizării postului de conducere, accentul a fost pus pe trei criterii: utilizare simplă, clară şi intuitivă, personalizarea ofertei de infotainment şi, desigur, confortul şi siguranţa şoferului şi pasagerilor, care sunt sporite şi mai mult datorită distragerii cât mai puţin posibil a atenţiei de la trafic.

Consola centrală conferă o senzaţie complet nouă de delicateţe şi rafinament, integrând în acelaşi timp numeroase funcţii şi tehnologii de ultimă oră. Panoul de comandă a fost simplificat semnificativ. Acesta are acum doar câteva butoane, astfel încât acţionarea sistemului de infotainment şi, de exemplu, a sistemului de climatizare, este rapidă şi intuitivă.

Noua generaţie de sisteme de infotainment pentru modelul Insignia poate fi controlată prin intermediul unui ecran tactil color de 8 inch. De pe ecranul de pornire şoferul poate accesa toate funcţiile principale şi submeniurile, cum ar fi posturile radio, titlurile pieselor, conexiunea smartphone sau harta de navigaţie 3D, prin intermediul butoanelor de pe volan, prin comandă vocală sau cu ajutorul tastaturii tactile revoluţionare, care are şi o funcţie de recunoaştere a scrisului de mână. Iar sistemul de infotainment poate fi personalizat, putând fi memorate până la 60 de preferinţe personale (de exemplu liste de redare, numere de telefon, adrese de navigaţie).

Panoul de instrumente cu design nou şi ecran color de până la 8 inch, de înaltă rezoluţie, asigură intensificarea schimbului de informaţii om-maşină. Pe lângă valorile clasice, cum ar fi viteza, turaţia şi nivelul de combustibil din rezervor, chiar în câmpul de observaţie al şoferului sunt afişate informaţii suplimentare referitoare la navigaţie, utilizarea smartphone-ului şi opţiunile audio.

Produs de vârf: noua generaţie a motorului turbo diesel cu emisii de CO2 de 99 grame/km şi unitatea turbo pe benzină SIDI

Noul Opel Insignia se afirmă şi din punctul de vedere al sistemului de propulsie şi al şasiului. Deşi modelul de dimensiuni medii a primit deja multe premii pentru confortul conducerii, manevrabilitate şi ţinută la drum, noua ediţie îl depăşeşte. Inginerii Opel au efectuat numeroase îmbunătăţiri ale şasiului, inclusiv ale amortizoarelor, barelor antiruliu şi sistemului de direcţie, rezultatul fiind scăderea nivelului de zgomot şi vibraţii şi un confort şi mai mare.

Portofoliul mare de motoare, extins de curând, este orientat către performanţă şi confort, fără a face niciun compromis. Noul Opel Insignia oferă posibilitatea alegerii între trei alternative de propulsie, pe benzină, diesel şi GPL (gaz petrolier lichefiat), cu puteri între 81 kW/110 cp şi 239 kW/325 cp.

Noul Insignia 2.0 CDTI este campionul economiei de carburant şi al conducerii ecologice. Noul motor turbo diesel de 2,0 litri, cu putere de 88 kW/120 cp sau 103 kW/140 cp, are emisii de CO2 de doar 99 g/km (Sports Tourer: 104 g/km CO2) în conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 715/2007, fapt care îl plasează în clasa de eficienţă A+. Modelele cu patru şi cu cinci uşi, cu transmisie manuală cu şase trepte de viteză şi sistem Start/Stop consumă doar 3,7 litri de carburant per 100 km în regim mixt (Sports Tourer: 3,9 l/100 km): cele mai bune valori din cadrul acestei clase de autovehicule. Ambele variante se mândresc, de asemenea, cu un cuplu de excepţie, unitatea turbo diesel de 88 kW/120 cp generând până la 320 Nm, iar modelul de 103 kW/140 cp chiar până la 370 Nm, datorită unei funcţii de amplificare automată care este activată la sarcină maximă.

Cea mai performantă unitate diesel este modelul 2.0 BiTurbo CDTI de 143 kW/195 cp. Acest motor diesel de înaltă performanţă dezvoltă un cuplu impresionant de 400 Nm şi se distinge prin reacţii foarte prompte, precum şi o forţă de tracţiune de excepţie, la o gamă largă de turaţii, datorită celor două turbocompresoare secvenţiale în două trepte.

Cele mai impresionante motoare pe benzină sunt cele două unităţi de propulsie turbo noi cu injecţie directă: motorul turbo 2.0 SIDI (Spark Ignition Direct Injection) cu putere de 184 kW/250 cp şi cuplu maxim de 400 Nm şi motorul turbo 1.6 SIDI complet nou, cu putere de 125 kW/170 cp şi cuplu de 260 Nm (până la 280 Nm cu amplificare). Ambele dezvoltă o putere de excepţie şi se mândresc cu o rulare uniformă prin excelenţă şi un nivel ridicat de economie de carburant. Acestea pot fi combinate cu o transmisie manuală cu şase trepte de viteză şi sistem Start/Stop sau o transmisie automată cu şase trepte de viteză nouă, cu frecare redusă. Pe lângă versiunea cu tracţiune pe puntea faţă, unitatea SIDI Turbo de 2,0 litri este disponibilă pe anumite pieţe şi cu tracţiune integrală.

O altă opţiune, extrem de economică, este unitatea de propulsie Insignia 1.4 LPG (gaz petrolier lichefiat) de 103 kW/140 cp, ce generează un cuplu maxim de 200 Nm. La fel ca unitatea pe benzină, aceasta respectă cerinţele exigente ale viitorului standard de emisii Euro 6.

Consumul de carburant extrem de redus este, de asemenea, rezultatul designului optimizat din punct de vedere aerodinamic al caroseriei noului Insignia, ce integrează multe măsuri de reducere a coeficientului aerodinamic. O caracteristică ultramodernă este obturatorul activ de aer din partea frontală pentru modelele diesel de 88 kW/120 cp, 103 kW/140 cp şi 120 kW/163 cp. Acest obturator din partea de jos a grilei frontale se închide automat, pentru a preveni pătrunderea aerului şi crearea de turbulenţe. Cu toate îmbunătăţirile, inginerii de la Opel au reuşit să îi asigure noului Insignia un coeficient aerodinamic extrem de redus, având o valoare sub 0,25, respectiv 0,28 pentru Insignia hatchback şi Sports Tourer, acestea devenind astfel cele mai aerodinamice autovehicule de serie din clasa lor.

Un stil aparte: elegantul limbaj de design Opel, câştigător al multor premii

Noul Insignia asigură evoluţia filozofiei de design Opel, câştigătoare a multor premii, „măiestria sculpturală întâlneşte precizia germană”, în segmentul autovehiculelor de dimensiuni medii. Tema de design îmbină aspiraţiile premium şi caracterul dinamic cu un aspect inconfundabil al părţii frontale, coborâte şi late, pentru a accentua postura lată a autovehiculului.

Vederea din lateral a noului Insignia hatchback se diferenţiază mai mult ca până acum de cea a versiunii notchback, prin designul unic al hayonului şi al spoilerului integrat. Linia plafonului modelului cu cinci uşi este estompată doar la întâlnirea cu marginea inferioară a spoilerului, pentru a accentua silueta clasică de coupé. În cazul variantei cu patru uşi, aceasta continuă de-a lungul marginii spoilerului, creând un profil elegant de sedan.

Acesta este evocat şi în partea din spate, care la noul Insignia are un design mai lat şi mai coborât. Bara cromată, ultra-lucioasă, cu logo-ul mărcii a fost poziţionată mai jos pe hayon. Aceasta se extinde spre lămpile spate, pentru a include funcţiile pentru marşarier cu aspect subţire. Lămpile de poziţie/frână ale blocurilor optice spate, formate din 2 părţi, sunt echipate în totalitate cu LED-uri pentru versiunile hatchback şi notchback. Trăsătura caracteristică a tuturor versiunilor de caroserie este designul în formă de aripă, specific mărcii Opel.

Inseparabile: confortul şi siguranţa merg mână în mână

Noul Opel Insignia oferă, de asemenea, numeroase tehnologii şi funcţii de siguranţă şi confort. Acestea includ sistemele de asistenţă pe bază de radar şi cameră video de ultimă generaţie, de la tempomatul adaptiv şi până la asistentul pentru monitorizarea unghiului mort lateral şi sistemul de avertizare privind o coliziune frontală. Tempomatul adaptiv menţine viteza selectată de şofer, şi în acelaşi timp distanţa de siguranţă faţă de autovehiculul din faţă, preselectată individual. În cazul autovehiculelor cu transmisie automată, sistemul frânează atunci când este necesar, până la oprire completă. Camera video pentru mers înapoi, inclusiv funcţia de avertizare privind traficul din spate, cea referitoare la schimbarea benzii de rulare şi avertizarea privind unghiul mort lateral asigură o vizibilitate optimă, în lateral şi în spate. Sistemul de iluminare frontală adaptivă AFL+ sporeşte siguranţa, în special în condiţii de vizibilitate redusă sau atunci când este întuneric, prin diverse funcţii, cum ar fi lumina de oraş, lumina pentru drum extraurban, lumina pentru autostradă, precum şi iluminarea dinamică şi statică în viraje.

Noul Opel Insignia oferă cea mai bună protecţie posibilă a pasagerilor prin intermediul sistemelor standard ESPPlus, ABS cu Controlul stabilităţii în viraje şi Sistemul de asistenţă la frânare, al dotărilor de siguranţă pasivă, cum ar fi airbagurile frontale şi laterale pentru şofer şi pasagerul din faţă, precum şi airbagurile tip cortină în faţă şi spate. Acest lucru este confirmat şi de rezultatele de excepţie obţinute la testele de impact Euro NCAP, modelul Insignia primind calificativul maxim, de cinci stele.

Pasionat de aventură: noul Insignia Country Tourer

În timp ce varianta sa înrudită, Sports Tourer, este un station wagon elegant de familie şi pentru afaceri, noul Insignia Country Tourer exprimă o dorinţă înnăscută pentru aventură. Modelul atletic şi multifuncţional asigură libertate în afara constrângerilor urbane şi ale drumurilor asfaltate. Caracteristicile definitorii includ elemente de protecţie sub caroserie, în faţă şi în spate, combinate cu pasajele roţilor proeminente şi armăturile de protecţie de la partea inferioară a caroseriei, completate cu cele două ţevi de eşapament. Tracţiunea integrală cu tehnologie de ultimă oră asigură aderenţă şi manevrabilitate în siguranţă, în toate situaţiile de conducere. Modelul este echipat cu motoare turbo puternice, cum ar fi motorul SIDI de 2,0 litri cu injecţie directă de benzină şi putere de 184 kW/250 cp sau unitatea de înaltă performanţă 2.0 BiTurbo CDTI, ambele generând un cuplu maxim impresionant de 400 Nm.

Trenul de rulare 4x4 controlat electronic include un ambreiaj de înaltă calitate, care funcţionează pe baza principiilor Haldex şi un diferenţial electronic autoblocabil, pentru a asigura o tracţiune de excepţie atât pe suprafeţe asfaltate, cât şi neasfaltate. Acesta se adaptează în permanenţă la condiţiile rutiere curente şi modifică fără întreruperi distribuţia cuplului între puntea faţă şi puntea spate, precum şi între roţile spate, de la zero la 100%. În combinaţie cu şasiul premium FlexRide cu control electronic, sistemul de tracţiune integrală stabileşte noi standarde în materie de timpi de reacţie şi control al autovehiculului.

Puternic: noul Insignia OPC

Dezvoltând o putere de 239 kW/325 cp şi generând un cuplu maxim de 435 Nm, Insignia OPC este cel mai performant model din gama Opel. Puterea acestuia este subliniată de partea din faţă şi cea din spate restilizate, cu elemente de design purtând semnătura OPC, cum ar fi motivul distinctiv al colţilor din partea frontală şi ornamentul ţevii de eşapament integrat în spate.

Caroseria atrăgătoare include tehnologii de ultimă generaţie. Şasiul OPC a fost îmbunătăţit, punându-se un accent deosebit pe reproiectarea punţii spate, la fel ca în cazul altor membri ai noii familii Insignia, pentru care inginerii au modificat aproximativ 60% din componente. Noul software ESP asigură o adaptare şi mai exactă a dinamicii de conducere, în special ca reacţie la tendinţele de subvirare. Software-ul de amortizare modificat pentru şasiul FlexRide cu amortizoare reglabile asigură o ţinută la drum optimă. Insignia OPC accelerează de la zero la 100 km/h în 6,0 secunde (Sports Tourer: 6,3 secunde) şi atinge o viteză maximă de 250 km/h (limitată electronic). În cazul în care nu este specificată nicio restricţie, modelul OPC cu transmisie manuală atinge o viteză maximă de 270 km/h (Sports Tourer: 265 km/h). Postul de conducere întâmpină şoferii modelului OPC cu o ambianţă ce oferă senzaţia pură a sportului cu motor. Pe lângă informaţiile de bază, şoferii pot vedea pe ecranul opţional de 8 inch de pe panoul de instrumente detalii specifice, cum ar fi presiunea şi temperatura uleiului, tensiunea bateriei, poziţia clapetei de acceleraţie, forţa de frânare şi forţa gravitaţională ca urmare a acceleraţiei laterale. Noul volan performant (cu funcţie de încălzire opţională) este echipat cu manete pentru schimbarea treptelor de viteză, în combinaţie cu transmisia automată. Acest lucru îi asigură şoferului OPC posibilitatea de a schimba manual şi foarte rapid treptele de viteză, chiar şi în modul automat. Astfel, noul Insignia OPC îmbină în mod confortabil avantajele funcţionării manuale şi automate.

Sistemul Chevrolet MyLink castigă premiul SMARTBEST 2013

$
0
0
  • Sistemul interconectat MyLink este apreciat pentru designul intuitiv şi integrarea  facilă a smartphone-urilor
  • Chevrolet Trax, SUV-ul de dimensiuni mici, se află printre cei cinci finalişti selectaţi pentru premiul AUTOBEST 2014



ZURICH – AUTOBEST. Un juriu alcătuit din jurnalişti de specialitate din 15 ţări din Europa Centrală şi de Est a desemnat sistemul Chevrolet MyLink câştigător al premiului SMARTBEST 2013.Organizaţia a descris sistemul drept o „tehnologie inovatoare, simplă şi foarte accesibilă”.Premiul SMARTBEST a fost introdus anul trecut.

Tehnologia Chevrolet MyLink prezintă conţinut de pe smartphone-uri pe ecranul tactil color de înaltă rezoluţie şi asigură acces rapid la agende telefonice, liste de redare, galerii foto şi/sau videoclipuri şi alte materiale şi date stocate. Sistemele MyLink oferă acces la aplicaţii specializate, precum aplicaţia de navigaţie BringGo, aplicaţii de recunoaştere vocală şi streaming audio.

Dispozitivele compatibile pot fi conectate via USB sau Bluetooth. Există, de asemenea, o priză de conectare specială pentru anumite dispozitive de redare a fişierelor audio care nu utilizează conexiunile USB sau Bluetooth. 

„Datorită acestei tehnologii inovatoare, simple şi foarte accesibile, toţi pasagerii se pot bucura de muzica şi programele de ştiri preferate şi pot vorbi cu prietenii şi familia în timp ce călătoresc”, declară Ilia Seliktar, preşedintele juriului AUTOBEST.„Chevrolet MyLink aduce la bord toate facilităţile de infotainment prin intermediul unui smartphone, de la sistemul de navigaţie la postul de radio preferat”, adaugă Seliktar.

Chevrolet MyLink este disponibil pentru mai multe modele Chevrolet, inclusiv Trax, noul SUV de dimensiuni mici.

Pe lângă câştigarea premiului SMARTBEST, Chevrolet se numără printre cei cinci finalişti care vor concura pentru premiul AUTOBEST 2014, cu modelul Trax.Câştigătorul va fi anunţat la mijlocul lunii decembrie 2013.


Despre AUTOBEST
Organizaţia AUTOBEST este singurul juriu independent internaţional care se concentrează pe pieţele emergente. Cele mai importante criterii din procesul de votare pentru alegerea câştigătorului AUTOBEST sunt preţul, reţeaua de service, distribuţia pieselor de schimb şi versatilitatea. Membrii juriului AUTOBEST provin din 15 ţări din Europa Centrală şi de Est şi reprezintă o piaţă virtuală de peste 300 de milioane de persoane. Fiecare membru al juriului este un jurnalist de excepţie specializat în industria auto şi o voce respectată în ţara sa. AUTOBEST este al doilea cel mai mare juriu auto independent din Europa. www.autobest.org.


Viewing all 407 articles
Browse latest View live