Quantcast
Channel: magniphik.
Viewing all 407 articles
Browse latest View live

'Opel ADAM 1909', promovat de Marco Reus

$
0
0
  • Ediţia specială limitată ADAM „1909” este denumită după anul de înfiinţare al echipei de fotbal BV. Borussia 09 e.V. Dortmund
  • Borussia întâlneşte în această seara Real Madrid în sferturile Ligii Campionilor



Rüsselsheim. Echipa Borussia Dortmund (BVB), Jürgen Klopp şi Opel formează de un an şi jumătate un parteneriat de mare succes. Acum starul Borussiei, Marco Reus, a devenit imaginea unei ediţii speciale limitate Opel ADAM. Atacantul echipei naţionale a Germaniei prezintă modelul sub sloganul „Opel ADAM 1909 promovat de Marco Reus”.

Ediţia specială este disponibilă în Germania într-o ediţie limitată de 1909 autovehicule – numărul făcând referire la anul înfiinţării echipei Borussia Dortmund, 1909. Clienţii germani care comandă modelul „1909” primesc un pachet Bundesliga gratuit, ce include acces la un meci al echipei şi posibilitatea de a-i cunoaşte pe Marco Reus sau Jürgen Klopp. În plus, ADAM 1909 vine cu o minge oficială Bundesliga, semnată de atacantul echipei din Dortmund.

După un hat-trick reuşit în meciul din cea mai recentă etapă a campionatului intern, împotriva VfB Stuttgart, al treilea din cariera sa în Bundesliga, Reus (24 ani) a fost desemnat jucătorul săptămânii în prima ligă germană. În Liga Campionilor, BVB se confruntă în această seară cu Real Madrid în prima manşă a semifinalelor, iar săptămâna viitoare vor primi la Dortmund vizita echipei spaniole, învinsă cu un an în urmă în aceeaşi fază a competiţiei cu 4 la 1.

Fiecare model „Opel ADAM 1909 promovat de Marco Reus” este decorat cu emblema exclusivistă a echipei la exterior şi interior. La fel ca toate celelalte Opel ADAM, şi modelul Borussia Dortmund este un veritabil campion al personalizării. Fiecare model „1909” va fi unicat, întrucât cumpărătorii au nenumărate posibilităţi de personalizare. În afară de multitudinea de funcţii inovatoare pentru siguranţă şi confort, Opel ADAM oferă cele mai noi tehnologii datorită Intellilink, sistemul de infotainment care a fost distins cu numeroase premii. Prin cuplarea smartphone-urilor Apple sau a dispozitivelor cu sistem de operare Android la sistemul de infotainment, Opel ADAM devine cea mai bine conectată maşină mică de pe piaţă.

Opel, implicat în fotbalul european
La începutul anului, Opel România a anunţat un parteneriat de imagine cu echipa Petrolul Ploieşti. Colaborarea se înscrie în linia brandului, partener al unor prestigioase echipe de club. Alături de Borussia Dortmund, în diviziile germane Opel susţine Bayer 04 Leverkusen, FSV Mainz 05, FC Freiburg şi Fortuna Düsseldorf.

În Olanda, compania a reluat parteneriatul cu Feyenoord Rotterdam, extinzând astfel o lungă relaţie de colaborare, începută în 1984. Un parteneriat sportiv a fost încheiat şi cu cel mai de succes club de fotbal al Turciei, Galatasaray Istanbul.

Vauxhall, brandul înrudit al Opel din Marea Britanie, are parteneriate solide cu echipele naţionale de fotbal ale Angliei, Scoţiei, Ţării Galilor şi Irlandei de Nord şi recent a devenit oficial partenerul auto al F.C. Liverpool.



Galerie foto: Blogmeet Opel 24H 2014 @ Auto Aiss Focsani

România: Opel continuă cresterea si în 2014

$
0
0
  • Plus de 41% în primul trimestru, după o crestere de 13,9% în 2013

Bucureşti. După ce a înregistrat cea mai importantă performanță a unei mărci de import în 2013, cu o creștere de 13,9%, Opel continuă direcția pe piața din România și încheie vânzările primului trimestru al anului curent cu un plus de 41% comparativ cu perioada ianuarie – martie 2013.

În ceea ce privește mixul de modele care a asigurat acest succes, noul Opel Insignia s-a ridicat la nivelul așteptărilor și în privința cifrelor de vânzări, lansarea de la finalul anului trecut aducând în 2014 un volum mai mult decât dublu. Vedete de vânzări s-au dovedit a fi și SUV-urile Mokka și Antara. Alături de versiuni Insignia compatibile, acestea beneficiază și în perioada următoare de oferta 4x4 cadou, foarte bine primită de piață.

Volume mai mult decât duble au înregistrat în trimestrul întâi si modelele Corsa și Astra, iar ADAM își construiește un loc solid în segment.

Opel/Vauxhall creste si în Europa
Modelul Opel Mokka este si vedeta europeană a Opel, cu peste 200.000 de comenzi, alături de ADAM (80.000) sau Insignia (85.000). Vânzările totale ale mărcii în Europa au atins în primul trimestru al anului 271.000 de unități, cu 12.700 mai mult decât în primele trei luni din 2013. Această creștere înseamnă totodată o cotă de piață de 6,7% în martie în Europa, cu 9,3% mai mult decât în a treia lună din 2013.

La nivel de 2013, producătorul din Rüsselsheim continuă să se claseze pe locul doi între mărcile General Motors şi şi-a consolidat poziţia de a treia marcă de autoturisme din Europa. În condiţiile dificile de pe piaţă, Opel a vândut 1,064 milioane de autovehicule şi, alături de marca înrudită din Marea Britanie, Vauxhall, a obţinut în 2013 o pondere de 5,61 de procente în cadrul pieţei totale de autovehicule din Europa.


Echipa Auto Aiss Focsani va ureaza Paste Fericit!

$
0
0


Fie ca spiritul Sarbatorilor de Paste sa va lumineze sufletele si casele! Sarbatori fericite alaturi de cei dragi!


Echipa Auto Aiss Focsani

Neîmblânzitul Opel ADAM: atacul rechinilor!

$
0
0
  • Altfel de căutare a comorilor de Paste: unde sunt rechinii din Opel ADAM?
  • De la schită la producția de serie: rechinii prosperă în interiorul modelelor Opel ADAM, Corsa si Zafira Tourer


Rüsselsheim. Atenție, rechini se află la bordul neîmbânzitului Opel ADAM. Dar nu vă faceți griji, sunt mici și nu mușcă - sunt ascunși și aproape invizibili în interiorul masinii. În timp ce una dintre tradițiile sărbătorii este căutarea de ouă de Paște în grădină de către copii, proprietarii ADAM se pot uita mai cu atenție la mini-ul lor lifestyle și îi pot descoperi o parte chiar și mai neconvențională. Ei nu vor descoperi ouă colorate, dar vor găsi cel puțin doi rechini - cu condiția să se uite foarte, foarte atenți...

Cum a ajuns rechinul ADAM & co.
Dar cum au ajuns totuși rechini în Opel ADAM? Ei bine, din 2006, câteva designeri Opel au căutat modalități discrete de a plasa motivul rechinilor în interiorul mașinilor pe care lucrează. Să aruncăm o privire scurtă asupra lungului drum de la ocean la interiorul mașinii. Totul a început într-o duminică după-amiază în 2004, când designerul Opel și scafandrul amator Dietmar Finger lucra acasă la o schita pentru noul model Corsa. Mai exact, desena panoul exterior mai degrabă nespectaculos al torpedoului, care este invizibil cea mai mare parte din timp, deoarece este complet acoperit de ușa închisă a pasagerului din dreapta. Fiul lui Dietmar a văzut schița cu rechini și a spus că arată destul de cool. Dietmar a zâmbit... o idee și o nouă pasiune se născuseră. A doua zi, el a arătat profilul în formă de rechin designerului șef al Corsa, australianul Niels Loeb, care a îmbrățișat pe loc ideea. Rechinul din torpedou a intrat în producție. Este acum o trăsătură standard în interiorul a peste două milioane de modelelor Corsa, mașinile care au fost produse din 2006.

Povestea de succes a rechinului Opel a continuat: Niels Loeb i-a menționat-o lui Karim Giordimania, responsabil de designul interior al Zafira Tourer, iar acesta a creat trei rechini ce acum populeaza în secret cabina noul van. Aceștia sunt bine ascunși – până la urmă, Zafira Tourer este o mașină serioasă.

Rechinii trebuie să meargă mai departe, a considerat și Stefan Arndt, când i-a fost dată responsabilitatea pentru dezvoltarea designului interior al ADAM, fiind asociat cu Niels, care s-a ocupat de exterior. Având în vedere natura neconvențională a ADAM, rechinii ar putea fi mai vizibili și mai amuzanți. Și ar putea avea chiar și câțiva tovarăși. Există acum doi rechini în ADAM.

În România, numărul de modele Corsa vândute de la inaugurarea generației D, alături de cei trei rechini din Zafira Tourer și cei doi din ADAM ridică numărul total al figurinelor la aproximativ 15.500.

În Opel ADAM unul dintre rechini poate fi găsit destul de ușor… celălalt este însoțit de doi pești nevinovați - dar unde sunt ei ascunși? Ei bine, toată lumea știe că rechinilor le place lichidul… Distracție plăcută!


Sursa: Opel Romania 

Opel Astra, se opreste doar la comanda ta.

$
0
0

Descoperă ingineria germană la superlativ şi designul elegant şi inovator. 
Modelul Opel Astra este un autovehicul pe cât de dinamic pe atât de atrăgător. Te conectează la carosabil printr-un sistem de direcţie remarcabil şi o suspensie revoluţionară. Acestea, împreună cu motoarele eficiente cu reacţii rapide, îţi asigură o experienţă de conducere antrenantă. Cu Opel Astra te bucuri de 100.000 km* fără opriri neprevăzute sau vizite-surpriză la service. Fiabilitate la superlativ. 

ASTRA poate fi acum al tău, de la 8.844 euro fără TVA**.


Detalii suplimentare despre aceasta oferta gasiti la dealerul dvs. Opel - Auto Aiss Focsani, Calea Moldovei (E85) km. 185, tel.: 0237/212.201, vanzari.opel@autoaiss.ro.


* Conform testului de anduranţă realizat de revista “auto motor und sport” în Germania, decembrie 2013, pe Astra Sports Tourer CDTI.
** Ofertă supusă unor termeni şi condiţii valabilă până la 31 iulie 2014. Preţul este recomandat, include prima de casare şi nu include TVA. Preţul afişat este disponibil pentru achiziţionare în leasing sau pentru persoanele juridice. Detalii pe opel.ro. Consum combustibil mixt (l/km): 3,7 – 7,2, emisii CO2 medii (g/km): 97 – 169 (conform 2007/715/EC şi 2008/692/EC).

Pionierat în protecţia mediului: Opel aniversează 25 de ani de convertoare catalitice

$
0
0
  • Opel este primul producător european care a montat convertoare catalitice pe versiunile standard ale tuturor motoarelor pe benzină
  • Angajament faţă de poziţia de lider în protecţia mediului: emisiile au fost reduse cu peste 90% în 25 de ani
  • Cel mai mic nivel de poluare: convertoarele actuale sunt completate de sisteme de propulsie mai eficiente



Rüsselsheim. Când Louis R. Hughes a venit la conducerea Opel în aprilie 1989, acum 25 de ani, s-a confruntat cu o mulţime de sarcini, dar atenţia sa a fost imediat captată de convertoarele catalitice. Prima sa decizie a devenit, de asemenea, o premieră pentru orice producător de serie european: întreaga gamă de motoare pe benzină Opel urma să fie echipată cu convertoare catalitice în dotarea standard.

Până la mijlocul anului 1989, 19 din fiecare 20 de autovehicule pe benzină Opel vândute aveau un convertor catalitic montat în dotarea standard, dovedind că decizia lui Hughes, impulsionată de preocupările de mediu şi stimulentele fiscale şi de o doză de spirit de afaceri, a fost oportună.

În prezent emisiile au fost reduse drastic, la mai puţin de 10% din nivelurile de dinainte de montarea convertoarelor catalitice, iar Opel se angajează să le reducă şi mai mult. „Suntem în linia întâi în domeniul dezvoltării de tehnologii ecologice pentru reducerea amprentei de carbon a automobilelor noastre. Facem acest lucru nu numai prin îmbunătăţirea constantă a tehnologiei convertoarelor noastre catalitice, ci şi prin dezvoltarea de motoare ecologice şi eficiente,” declară Michael F. Ableson, Vicepreşedinte Inginerie GME. „Între 2013 şi finalul lui 2016, Opel va lansa trei familii complet noi de motoare şi 13 variante noi, inclusiv numeroase derivate cu consum redus şi emisii şi mai mici. În plus, compania inaugurează în mod proactiv produse care stabilesc standardele şi mai stricte decât prevederile legale.”

Raţionamentul din spatele deciziei
Andreas Dindorf, Manager de Inginerie pentru Regulamentele privind produsele explică de ce a fost luată decizia de a instala convertoare catalitice în dotarea standard în 1989: „Autovehiculele echipate cu convertoare erau ecologice şi clienţii beneficiau de scutiri de taxe. În plus, fiind parte a General Motors, am valorificat know-how-ul şi tehnologiile utilizate pentru piaţa din SUA, care instituise utilizarea convertoarelor, şi eram, aşadar, mai bine pregătiţi să facem acest pas.”

Opel lucra la proiect încă din 1984 şi a fost primul producător de serie din Europa care a montat un convertor catalitic fabricat în Europa pe un Opel Ascona de 1,8 litri pentru Poliţia Germană pe care l-a predat pe 7 decembrie în acelaşi an.

A fost mai mult decât o acțiune de PR. Până la sfârşitul lui 1984, Opel alocase 1000 de angajaţi să lucreze la convertoare catalitice şi a investit o sumă ameţitoare de 1 miliard de mărci germane, peste 500 de milioane de euro. Anterior, convertoarele americane modificate erau importate în Europa. GM, compania mamă a Opel, era la acel moment cel mai mare producător de convertoare.

Un pas înainte – de la Euro 0 la Euro 6
„Am făcut progrese în modul în care sunt proiectate convertoarele pentru a asigura o protecţie maximă a mediului înconjurător,” a declarat Roland Maucher, inginer în departamentul de componente ale sistemelor de management al motorului (EMS). „Diagnoza a fost, de asemenea, îmbunătăţită considerabil şi în prezent pe ambele părţi ale convertorului sunt montaţi senzori pentru a asigura o funcţionare corespunzătoare a sistemului. O altă modificare semnificativă a fost integrarea convertorului în galeria de evacuare, făcându-l mult mai eficient. Opel se angajează să-şi menţină poziţia de lider în protecţia mediului.”

Conştientizarea problemelor de mediu a început să se facă simţită în anii 80, determinându-i pe principalii producători de autovehicule, precum Opel, să ia o decizie care a prevenit din acel moment eliberarea în atmosferă a miliarde de tone de gaze poluante. Convertoarele au devenit obligatorii în UE în 1992. Reducerea emisiilor de la nivelul iniţial Euro 0 la Euro 6 este uluitoare.

„Standardele de emisii au început să fie introduse în anii 70, dar cel mai mare impact a fost resimţit în 1992, când a intrat în vigoare Euro 1. În acel moment, montarea unui convertor catalitic nu era obligatorie şi depindea de diferiţi factori,” a declarat acesta.

Ofensiva diesel: sosirea convertoarelor cu filtre de particule
Euro 4 a devenit obligatoriu în 2005, acelaşi an în care Opel a lansat filtrele de particule pentru autovehiculele propulsate de motoare diesel din toată gama, reducând emisiile de particule la aproape zero. Acest lucru a fost realizat cu patru ani înainte de intrarea în vigoare a cerinţelor Euro 5, în 2009. Opel a început producţia a două sisteme noi – Lean Nox Trap (LNT) şi sistemul de reducere catalitică selectivă (SCR) cu AdBlue, ambele reducând nivelul oxizilor de azot (NOx) din gazele de eşapament. Rezultatele au fost uluitoare: practic, emisiile unui autovehicul diesel din 1992 sunt echivalentul a 140 de autovehicule diesel în 2014.

„În acest an standardul Euro 6 intră în vigoare pentru modelele noi şi asigură cadrul pentru reduceri treptate suplimentare. Cu Euro 6, limitele de emisii pentru motoarele diesel şi pe benzină vor fi la fel de stricte. Obiectivul reglementărilor migrează în mod clar către testări mai stricte şi cerinţe mai ferme privind diagnoza. În prezent intrăm într-o nouă fază,” declară Dindorf. „Nu se mai pune problema dacă autovehiculele sunt ecologice sau poluante – toate sunt relativ ecologice şi devin şi mai ecologice.”

Viitorul va aduce limite şi mai strânse printr-un nou protocol de testare. „Ne aşteptăm acum la introducerea unui nou ciclu de testare, Procedura mondială de testare în condiţii de solicitare redusă. În plus, în cele din urmă vom fi martorii introducerii de cerinţe de testare suplimentare privind emisiile generate în condiţii reale de conducere (RDE), în baza cărora vor începe să fie folosite echipamente mobile pe autovehiculele aflate la drum pentru a verifica respectarea standardelor de emisii”, explică Dindorf.

Sisteme de propulsie mai eficiente
„Nu este vorba doar de gestionarea gazelor de eşapament odată ce părăsesc motorul”, declară Dr Maucher, „ci şi de reducerea cantităţii de gaze produse de motor în primul rând. Eficienţa îmbunătăţită reduce emisiile produse de motor, astfel că inginerii noştri depun foarte multe eforturi pentru a face arderea mai performantă şi mai eficientă.”

Între 2013 şi 2016, Opel îşi reînnoieşte 80% din portofoliul de motoare cu trei familii noi de motorizări şi 13 unităţi derivate. Aceasta include familii noi de motoare pe benzină de 1,6 litri şi diesel puternice, dar economice, cu emisii mai mici de CO2. În plus, în această vară va fi lansat un nou motor pe benzină cu trei cilindri, de 1 litru, care va stabili noi standarde.

Noua generaţie a motorului turbo pe benzină cu injecţie directăşi patru cilindri 1.6 ECOTEC se concentrează pe consumul redus de carburant, cuplu ridicat la turaţii mici şi o elasticitate remarcabilă. În comparaţie cu motorul turbo anterior al Opel, de 1,6 litri, emisiile de CO2 şi consumul de carburant au fost reduse cu 13 procente, în timp ce valorile maxime ale puterii şi ale cuplului au crescut cu până la 30 de procente. Noul Cascada decapotabil de dimensiuni medii a fost primul autovehicul Opel disponibil cu acest motor nou, care propulsează acum şi modelele Astra, GTC Astra şi Zafira Tourer.

Motorul turbo diesel1.6 CDTI complet nou de la Opel asigură performanţe de primă clasă din punctul de vedere al tuturor parametrilor cheie ai unui motor. A fost lansat pe Zafira Tourer şi acum este deja disponibil pentru Meriva şi Astra. Atât sistemul de reducere catalitică selectivă (SCR) BlueInjection al Opel, disponibil pe Zafira Tourer, cât şi tehnologia Lean Nox Trap (LNT) din dotarea Meriva şi Astra sunt conforme cu Euro 6, făcând motorul 1.6 CDTI la fel de ecologic ca unul pe benzină.

Noul ADAM ROCKS şi ADAM vor fi primele modele Opel dotate cu noua generaţie a motorului turbo pe benzină cu trei cilindri şi injecţie directă 1.0 ECOTEC. Acest motor puternic de mici dimensiuni respectă deja cerinţele standardului de emisii Euro 6 şi ridică ştacheta în materie de rafinament pentru motoarele cu trei cilindri.


Opel şi UR:BAN fac condusul în oraş mai sigur şi mai eficient

$
0
0
  • Sistemele de asistenţă cognitivă sporesc siguranţa
  • Interconectarea autovehiculelor şi a infrastructurii în traficul urban
  • Interacţiune om-maşină adecvată pentru mediul urban


Rüsselsheim/Braunschweig. Conducerea unui autovehicul în oraşe şi metropole antrenează coexistenţa mai multor participanţi la trafic şi mijloace de transport. Aceasta înseamnă, de asemenea, gestionarea unor situaţii de trafic complexe şi a unei densităţi mari de activităţi.

Echipele de experţi Opel care dezvoltă sisteme de asistenţă inovatoare pentru a spori eficienţa şi siguranţa în transportul urban participă la proiectul de cercetare UR:BAN (sisteme de asistenţă orientate spre utilizator şi managementul reţelei). Obiectivul proiectului finanţat parţial de guvernul german este de a asigura şoferilor autoturismelor şi autovehiculelor comerciale asistenţă pentru prevenţie, personalizată şi adaptată la conducerea în traficul urban. Treizeci şi unu de parteneri din industria auto, companii producătoare de echipamente electronice şi software, împreună cu institute de cercetare şi autorităţi locale dezvoltă sisteme de asistenţă inteligente şi de management cooperativ al traficului.

Rezultatele şi concluziile obţinute până în prezent au fost prezentate astăzi în cadrul prezentării de la jumătatea proiectului UR:BAN, la Deutsche Zentrum für Luft - und Raumfahrt e.V. (DLR – Centrul Aerospaţial German) din Braunschweig, Germania.

Proiectul de cercetare UR:BAN, care se va desfăşura până în 2016, se sprijină pe trei piloni: „Asistenţă Cognitivă”, „Sistem de Trafic Interconectat” şi „Factori Umani în Trafic”. „Opel este partener pe toţi cei trei piloni ai proiectului”, explică Michael F. Ableson, Membru al Consiliului de Administraţie şi Vicepreşedinte Inginerie GM Europe. „Ne concentrăm mereu pe factorul uman. Echipele de ingineri, fizicieni şi psihologi ai traficului explorează asistenţa în situaţiile dificile, interconectarea inteligentă a autovehiculelor şi infrastructurii, comportamentul şoferilor şi interacţiunea adecvată om-maşină în traficul urban.”

Asistenţă Cognitivă – prevenirea coliziunilor prin manevre de evitare şi frânare
În special în traficul urban pot apărea situaţii dificile în care şoferul nu poate reacţiona la timp. Aici intervine subproiectul „prevenirea coliziunilor prin manevre de direcţie şi frânare”. Echipa Opel dezvoltă un sistem avansat de asistenţă pentru şofer care valorifică spaţiul rutier suplimentar creat prin manevrele de direcţie pentru a implementa o strategie de evitare suplimentară specifică situaţiei. Acest sistem ar trebui să ajute la evitarea coliziunilor cu autovehiculele şi pietonii din traficul urban.

La prezentarea de la mijlocul proiectului, Opel va dezvălui un autovehicul demonstrativ echipat cu un sistem avansat de camere şi radar, completat de sisteme de frânare şi de direcţie modificate, care permit intervenţia în controlul asupra autovehiculului. Luarea în considerare a reacţiei şoferului reprezintă un criteriu important pentru optimizarea strategiei de intervenţie. În plus, Opel va integra în autovehiculul demonstrativ cele mai recente descoperiri privind interacţiunea om-maşină şi detectarea intenţiei şoferului.

Sistem de Trafic Interconectat – intersecţia inteligentă
Informaţiile transmise autovehiculului prin Wi-Fi de la infrastructura de management al traficului şi de către alte autovehicule pot ajuta la generarea de recomandări pentru condusul în intersecţii, pe care o interfaţă om-maşină intuitivă le poate comunica şoferului. Acest fapt îi poate permite şoferului să se apropie de intersecţie în mod confortabil, sigur şi eficient din punct de vedere energetic şi preferabil să o treacă fără a opri. Această optimizare pentru dezvoltarea ulterioară a tehnologiei car-to-X special pentru conducerea în mediul urban este prezentată în cadrul proiectului UR:BAN.

În această parte a proiectului, Opel se bazează pe experienţa de mulţi ani în domeniul comunicării car-to-X, evidenţiată în proiecte precum recent finalizatul test pe teren SIM-TD. Un sistem de trafic interconectat şi conducerea cooperativă vor permite un pas, înainte de la simplul schimb de informaţii la acţiunea comună a tuturor actorilor relevanţi.

Factorii Umani în Trafic – interacţiunea om-maşină adecvată pentru condusul în oraş
O echipă Opel lucrează în cadrul UR:BAN la îmbunătăţirea sistemelor tehnice. Cu toate acestea, informaţiile obţinute prin noile sisteme pot îmbunătăţi condusul şi siguranţa doar dacă şi şoferii ştiu cum să gestioneze informaţiile recent dobândite şi cum să reacţioneze corect. Aşadar, subiectul pe care se concentrează subproiectul „interacţiunea om-maşină” (HMI) este modul în care oamenii percep comportamentul sistemelor de asistenţă pentru şofer. În fundal se află munca în echipă cu o abordare interdisciplinară, psihologi, ingineri şi fizicieni colaborând la dezvoltarea şi implementarea noilor elemente tehnologice pentru comunicarea cu şoferul.

Întrebările importante adresate în acest caz includ de ce tip de informaţii au nevoie şoferii pentru a urma o strategie de conducere sau ce tipuri de reprezentare motivează şoferii să utilizeze sistemul şi cum poate fi evitată distragerea atenţiei şoferului. Experţii testează influenţa sistemelor de asistenţă în diferite simulatoare şi în traficul real, în condiţii controlate.

Evaluarea datelor obiective şi subiective reprezintă baza pentru evaluarea designului şi configuraţiei sistemului. Apoi sunt integrate sistemele de asistenţă care ajută în mod optim şoferul în ceea ce priveşte stilul de conducere, în strânsă colaborare cu celelalte subproiecte.

Factorii Umani în Trafic – anticiparea comportamentului şi recunoaşterea intenţiei
Înţelegerea comportamentului şoferului poate ajuta la optimizarea strategiei de avertizare a interfeţei om-maşină a sistemelor de asistenţă. Aşadar, ţinta Opel în subproiectul „anticiparea comportamentului şi recunoaşterea intenţiei” este de a dezvolta un algoritm pentru a detecta intenţia şoferului utilizând senzori pentru autovehicule standard. Aceasta permite o anticipare a comportamentului şoferului în situaţii de conducere dificile.

Algoritmul ar trebui să identifice din timp viitoarele manevre de evitare sau situaţiile de frânare de urgenţă. Testele ample şi datele acestora indică faptul că, înainte de începerea manevrelor, la toţi şoferii se manifestă tipare şi caracteristici comportamentale specifice în ghidajul transversal şi longitudinal al autovehiculului. Peste 50 de voluntari au parcurs un traseu specific în condiţii controlate, pe parcursul căruia s-au confruntat cu situaţii neaşteptate şi manevrele aferente.

Pe baza testelor, echipa Opel estimează că va anticipa dacă şoferul poate ameliora o situaţie de urgenţă prin manevre de direcţie şi frânare. Aceste informaţii pot ajuta la adaptarea strategiilor de avertizare şi intervenţie adecvate, benefice pentru subproiectul „evitarea coliziunilor prin manevre de evitare şi frânare”. Dacă sistemul detectează faptul că şoferul poate ameliora singur o situaţie dificilă, acesta poate întârzia sau suprima un avertisment pentru şofer.



Noul Opel Meriva: lider în segmentul său, confort de top pentru persoanele active de peste 50 de ani

$
0
0
  • Progresist: proiectat pentru cei cu inima tânără şi familiile tinere cu copii
  • Premiat: Singurul autovehicul de serie care a primit certificarea AGR pentru întregul concept ergonomic
  • Funcţional: Sistemul FlexDoors pentru o urcare şi coborâre confortabile, fără a tensiona spatele
  • Ultra-modern: sistem IntelliLink, motor diesel economic şi foarte silenţios şi transmisie automată cu nivel redus de frecare



Rüsselsheim. Noul Meriva actualizat, mai eficient, mai atrăgător şi mai confortabil ca niciodată, face o impresie bună atât la interior, cât şi la exterior, ceea ce îl face popular printre clienţii de toate vârstele. În aprilie, monovolumul Opel multifuncţional era din nou numărul unu în Germania pe segmentul său (segmentul B al MPV-urilor), lăsându-şi toţi competitorii principali în urmă. Un factor important pentru succes este acela că versiunea actualizată a campionului flexibilităţii este la fel de benefică pentru spate ca predecesorul său. Acesta este un factor-cheie pentru un autovehicul care este proiectat în special pentru familiile tinere cu copii şi pentru persoanele de peste 50 de ani cu o viaţă activă şi care au un suflet tânăr. Campania germană pentru un spate mai sănătos („Aktion Gesunder Rücken e.V.”) a acordat prestigiosul sigiliu al calităţii AGR modelului Meriva, acesta devenind astfel primul şi singurul autovehicul de serie care a primit această certificare pentru întregul concept ergonomic.

Persoane active de peste 50 de ani – un segment de clienţi exigenţi aflat în creştere
Aceştia sunt activi, mobili şi ştiu ce vor. O parte a schimbărilor demografice este reprezentată de creşterea continuă a aşa-numitului grup al persoanelor active de peste 50 de ani. Unele dintre acestea îşi realizează visele profesionale când ajung la o vârstă mai înaintată şi îşi construiesc o a doua carieră ca liber profesionişti. Altele investesc o proporţie din ce în ce mai mare a veniturilor lor în activităţi de petrecere a timpului liber precum vacanţe şi călătorii. Prin urmare, persoanele din acest segment sunt din ce în ce mai interesate de mobilitatea personală. Din cei aproximativ 54 de milioane de deţinători de permise de conducere categoria B din Germania, se estimează că circa zece milioane au peste 65 de ani, conform statisticilor guvernamentale şi Consiliului German pentru Siguranţă în Trafic.
În primele şapte luni ale anului 2013, vârsta medie a cumpărătorilor de autovehicule noi a fost de 52,4 ani, în timp ce în 1995 media era de 46,1 ani. O treime din clienţi aveau peste 60 de ani, conform cercetătorilor din cadrul Centrului de Cercetare Auto CAR de la Universitatea din Duisburg-Essen. Oamenii de ştiinţă estimează că în 2020 vârsta medie a cumpărătorilor de autovehicule va creşte la 55 de ani.
Vârsta clienţilor nu are nimic de-a face cu percepţia stereotipă în ceea ce priveşte pensionarii cu vârste înaintate şi obiceiurile lor pe carosabil. Într-adevăr, analizele şi prognozele de marketing realizate pentru industria auto au demonstrat că persoanele de peste 60 de ani s-au orientat din ce în ce mai mult către un autovehicul care exercită pur şi simplu o atracţie emoţională şi care asigură cel mai înalt nivel de confort, de siguranţă, de design şi de ergonomie şi cea mai bună configuraţie pentru habitaclu. Toate acestea sunt calităţi oferite de Opel Meriva, care este acum şi mai confortabil datorită noului motor diesel silenţios şi inteligentului sistem de infotainment IntelliLink.

Sistemul inovator FlexDoors facilitează urcarea şi coborârea din autovehicul
Cel mai remarcabil ingredient al apreciatului concept de ergonomie al modelului Meriva este revoluţionarul sistem patentat FlexDoors. În timp ce unghiul de deschidere obişnuit al uşilor este de 68 de grade, portierele Meriva cu deschidere la 84 de grade în faţă şi spate permit accesul facil al tuturor pasagerilor. Pentru a facilita urcarea şi coborârea indiferent dacă parcaţi în locuri de parcare late sau înguste, acestea au patru etape diferite de deschidere, până în momentul în care sunt aproape perpendiculare cu autovehiculul. Un alt avantaj al sistemului exclusivist FlexDoors este că facilitează urcarea şi coborârea, fără să fie nevoie să vă întoarceţi sau să vă aplecaţi, chiar şi în spaţii înguste, fiind, prin urmare, benefic pentru spate. Mânerele solide de pe partea dreaptă şi stângă a montantului B, care permit o utilizare intuitivă, facilitează mişcarea în interior. Poziţia de şedere mai înaltă a şoferului şi pasagerului din faţă asigură o vizibilitate generală mai bună.

Ergonomie şi flexibilitate– aşa funcţionează în prezent conceptele pentru interior
Sistemul FlexSpace, care este dotare standard pentru modelul Meriva, permite transformarea rapidă şi fără dificultăţi a autovehiculului cu cinci locuri într-unul cu două locuri. Scaunele nu trebuie demontate. Scaunele faţă Meriva din dotarea standard oferă cel mai bun interval de reglare din clasa sa – 240 mm în faţă/spate şi 65 mm în înălţime, astfel că persoanele de orice talie pot găsi cea mai confortabilă şi potrivită poziţie de şedere. În plus, opţional sunt disponibile scaunele ergonomice complet reglabile certificate de AGR, care prezintă o funcţie de înclinare suplimentară, suportul lombar suplimentar, extensia pentru zona coapselor şi tetierele reglabile în patru direcţii. Pentru un confort mai mare în zilele cu temperaturi scăzute, noul Meriva oferă o funcţie de încălzire a scaunelor în mai multe etape şi este singurul autovehicul din clasa sa echipat cu volan încălzit. Astfel, şoferul nu trebuie să poate mănuşi, fapt care la rândul său sporeşte siguranţa.
Asistentul la parcare preinstalat asigură un confort sporit prin facilitarea manevrelor, detectând obstacolele atât în spate şi în faţă, cât şi doar în faţă. Noul Meriva este disponibil acum cu o cameră video pentru marşarier, care afişează orice pericole în momentul parcării pe monitorul de 7 inch al sistemului de infotainment IntelliLink. Aceasta îi asigură şoferului Meriva o vizibilitate excelentă în spate fără a trebui să-şi solicite spatele întorcându-se. 
Farurile halogen opţionale pentru iluminare în viraje şi curbe cu lămpi de iluminare diurnă cu LED-uri, care se adaptează la condiţiile de drum şi fac virarea în intersecţii mai sigură oferă o vizibilitate optimă pentru şofer, dar şi o detectare optimă a autovehiculului de către ceilalţi participanţi la trafic. 
Pentru cerinţe de încărcare mai mari, este disponibil un volum de încărcare maxim de 1.500 de litri cu o suprafaţă de încărcare plană. În plus, Meriva oferă încă o altă soluţie inteligentă de transport: suportul pentru bicicleteFlexFix recomandat deAGR, care menajează spatele. Suportul pentru biciclete inovator FlexFix de la Opel poate transporta două biciclete cu o greutate maximă de 40 kg. FlexFix este întotdeauna la bordul Meriva, fiind integrat în bara de protecţie spate, de unde glisează uşor ca un sertar.

Noua generaţie a sistemului de infotainment IntelliLink
Noul Meriva se mândreşte cu o nouă generaţie a sistemului de infotainment IntelliLink ce asigură integrarea perfectă în autovehicul a smartphone-ului. Monitorul color HD de şapte inch oferă o nouă interfaţă cu grafica IntelliLink care îmbunătăţeşte lizibilitatea şi facilitează utilizarea. Sistemul dispune de streaming audio şi conectivitate hands-free pentru telefon prin Bluetooth şi conectivitate suplimentară prin portul USB. Sistemele opţionale Navi 650 şi Navi 950 IntelliLink asigură o navigaţie rapidă şi precisă. Destinaţiile pot fi introduse uşor prin comandă vocală utilizând comenzi scurte şi rapide, iar ambele mâini rămân pe volan.
 
Gamă largă de motoare
Noul Meriva este disponibil cu o gamă nouă de motoare pe benzină, GPL şi diesel. Punctul de atracţie este noua generaţie a motorului diesel 1.6 CDTI care impresionează prin consumul său redus şi caracterul ecologic, precum şi prin rularea uniformă remarcabilă şi nivelul de zgomot foarte mic. Cu emisii de CO2 de doar 99 de grame per kilometru, Meriva se situează sub pragul de 100 g şi oferă cea mai bună combinaţie între confort şi eficienţă.
Transmisiile manuale noi cu grad de frecare redus oferă un nou nivel de confort la schimbarea treptelor de viteză în combinaţie cu toate motoarele pe benzină, GPL şi diesel. În plus, o transmisie cu şase trepte de viteză şi grad redus de frecare care sporeşte şi mai mult confortul este acum disponibilă cu ambele versiuni de 88 kW/120 cp şi 103 kW/140 cp ale motorului turbo pe benzină de 1,4 litri, precum şi cu unitatea turbo diesel de 81 kW/110 cp.


Vârful de lance Opel pe drumul către succes: s-au înregistrat deja 100.000 de comenzi pentru Insignia

$
0
0

De la premiera din toamna trecută, s-a creat o cerere puternică pentru noul Insignia.



Rüsselsheim.  Există o mare cerere pentru noul Opel Insignia: de la premiera la IAA şi lansarea pe piaţă din toamna trecută, Opel a primit deja 100.000 de comenzi pentru noua generaţie a modelului său de dimensiuni medii. Cu un design şi mai atrăgător la interior şi la exterior, motoare cu injecţie directă puternice şi ultra-eficiente, tehnologia revoluţionară de infotainment IntelliLink şi o gamă extinsă de modele, noul Insignia a fost bine primit de către cumpărătorii de autovehicule. În primele patru luni ale acestui an, s-a clasat pe primul loc în segmentul său în Marea Britanie, Spania şi Olanda. În multe alte pieţe, inclusiv în Belgia, Italia, Austria, Elveţia şi Norvegia, vârful de lance actualizat al Opel s-a afirmat ca opţiunea cu numărul doi pentru clienţi. Şi în Germania ocupă locul al doilea printre producătorii de serie din segmentul său, având o creştere impresionantă de 46% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

„În cele câteva luni de la prezentarea sa, 100.000 de cumpărători au comandat deja noul Opel Insignia – aceasta indică faptul că noul nostru vârf de lance, care este şi mai modern şi mai elegant, este apreciat de clienţii noştri atât cu sufletul, cât şi cu mintea”, a declarat entuziasmat Peter Christian Küspert, membru al Consiliului de Administraţie Opel pentru Vânzări şi Vicepreşedinte Vânzări şi Servicii post-vânzare al GME, comentând succesul Opel la categoria autovehicule de dimensiuni medii.

În gama extinsă de modele atrage atenţia în special Insignia Country Tourer. Acesta completează rolul modelului Sports Tourer, un station wagon elegant pentru familie şi afaceri, transmiţând un aer de aventura prin panourile caroseriei remarcabile, un scut de protecţie, tracţiune integrală şi motoare turbo cu un cuplu ridicat. Datorită acestor calităţi, Country Tourer a atras deja aproximativ cinci procente dintre toţi clienţii Insignia.
 
Noua gamă Opel Insignia oferă trei alternative de propulsie: pe benzină, diesel şi gaz petrolier lichefiat (GPL). Gama de puteri disponibile variază de la 88 kW/120 cp până la 239 kW/325 cp pentru OPC, modelul sport de top. Insignia 2.0 CDTI este campionul gamei în materie de economie şi performanţă ecologică. Cu un motor turbo diesel de ultimă generaţie de 2 litri, modelul emite doar 99 de grame de CO2 per kilometru în variantele de 88 kW/120 cp şi 103 kW/140 cp. Aceasta înseamnă că modelele cu patru şi cinci uşi cu transmisii manuale cu şase trepte de viteză consumă doar 3,7 litri de carburant la 100 de kilometri în ciclul combinat.

Având o tehnologie şi un design premiate, prima generaţie a modelului Opel Insignia a înregistrat vânzări de peste 600.000 de unităţi de la lansarea sa la finalul lui 2008 şi a primit peste 50 de premii naţionale şi internaţionale. Noua ediţie a vârfului de lance al Opel continuă tradiţia de câştigător de premii. La premiile Plus X din acest an, doar Insignia Country Tourer şi Insignia OPC au primit fiecare trei rânduri de aplauze pentru calitate. 



Premiul Ecomotor: noul Opel Vivaro este 'Cel mai bun autovehicul comercial'

$
0
0
  • Alegerea a 80.000 de cititori ai ziarului financiar El Economista
  • Aspectul proaspăt, tehnologia avansată şi designul elegant au atras voturi



Madrid.  Noul Opel Vivaro, care va fi lansat la sfârşitul verii, a obţinut deja prima distincţie: a fost votat drept „Cel mai bun autovehicul comercial” în cadrul premiilor Ecomotor într-un sondaj realizat printre 80.000 de cititori ai cotidianului financiar spaniol El Economista.

A doua generaţie a modelului Vivaro îmbină funcţionalitatea unui autovehicul comercial uşor şi beneficiile unui birou pe roţi cu confortul şi atractivitatea unui autoturism. Deţine toate atributele necesare pentru a avansa pe baza succesului predecesorului său: numeroasele sale variante sunt acum mai lungi pentru a mări capacitatea de încărcare; habitaclul include echipamente de ultimă generaţie precum sistemul de infotainment IntelliLink de la Opel cu un sistem de navigaţie intuitiv şi soluţii de design inteligente care adaptează rapid şi uşor spaţiul habitaclului pentru utilizarea ca birou mobil.

La fel de important, noul Vivaro este extrem de eficient din punctul de vedere al consumului de carburant: sunt disponibile motoare turbo diesel noi, care dezvoltă o putere între 66 kW/90 cp şi 103 kW/140 cp, cu un nivel redus al consumului de carburant de până la 5,7 l/100 km şi emisii de CO2 de până la 149 g/km.Acestea sunt printre cele mai bune cifre din segmentul său, fiind atât în beneficiul portofelelor proprietarilor, precum şi al mediului înconjurător.

Practic şi confortabil la interior, solid şi elegant la exterior: noul Vivaro aduce pentru prima dată în segmentul autovehiculelor comerciale uşoare premiata filozofie de design a Opel - „măiestria sculpturală întâlneşte precizia germană”. Design-ul său seducător este cel care promite să atragă noi grupuri de clienţi. Exteriorul este elegant şi contemporan, cu o grilă proeminentă, elemente frontale şi motivul caracteristic al „tăişului” lateral, toate derivate din multipremiatul limbaj de design Opel. Luminile diurne integrează, de asemenea, forma de aripă tipică Opel şi sunt disponibile cu tehnologia LED, conferind autovehiculului un aspect distinctiv. Prin designul plăcut şi practic al părţii din spate, Vivaro îşi afirmă rezistenţa solicitată de clienţi în utilizarea zilnică.

Enrico De Lorenzi, Director Vânzări, Marketing şi Servicii Post-vânzare din cadrul Opel Spania, a declarat cu privire la distincţia Ecomotor: „Noul Vivaro intră pe o piaţă foarte competitivă, unde clienţii, mai mult ca niciodată, sunt în căutare de ceva în plus faţă de un autovehicul comercial uşor. Aceştia au nevoie de un autovehicul care să fie extrem de flexibil în utilizare şi capabil să funcţioneze ca un instrument de lucru, dar şi ca minifurgon. Gama de modele Vivaro oferă soluţia perfectă pentru aceste cerinţe. Aceasta constituie o parte importantă a noii ofensive de produse Opel şi ne va întări considerabil poziţia pe piaţa autovehiculelor comerciale uşoare.”


Cel mai bun indice de satisfacţie a clienţilor din clasa sa: Opel Meriva este încă o dată câştigător în cadrul studiului J.D.Power

$
0
0

Deţinător al titlului: la fel ca în 2013, monovolumul compact Opel învinge la categoria MPV-uri de mici dimensiuni



Rüsselsheim.  Câştigarea unui titlu este destul de dificilă; apărarea acestuia este însă şi mai dificilă. Deşi niciun club de fotbal nu a reuşit să îşi apere cu succes titlul de Campioană Europeană, Opel Meriva şi-a păstrat titlul de campion al monovolumelor compacte în cadrul prestigiosului studiu J.D.Power privind satisfacţia clienţilor, obţinând încă o dată cel mai mare punctaj din segmentul său.

În cadrul J.D.Power VOSS Germania 2014 (Studiul privind satisfacţia proprietarilor de autovehicule), Meriva a obţinut aprobarea a 80,4% dintre respondenţi, plasând maestrul designului ergonomic de la Opel cu mult înaintea concurenţilor săi, printre care Nissan Note şi Citroën C3 Picasso. Opel Insignia aduce, de asemenea, un zâmbet pe feţele proprietarilor săi. Cu un procentaj foarte ridicat, de 81,7%, modelul vârf de lance al Opel a obţinut un important loc şase în cadrul clasei medii, puternic disputate. Aşadar, clienţii sunt extrem de mulţumiţi de modelele Opel Meriva şi Insignia.

„Raportul J.D.Power VOSS este un indicator important în domeniul satisfacţiei clienţilor, iar aceste rezultate arată impactul pozitiv asupra nivelului de satisfacţie al clienţilor exercitat de concentrarea companiei Opel pe calitatea ridicată,” a declarant Thomas Simon, Vicepreşedinte Calitate Opel. „Proprietarii – oamenii care ne cumpără autovehiculele – sunt, pe bună dreptate, cei mai aspri critici în cazul în care autovehiculele lor dau semne de slăbiciune, aşadar aceşti indici de aprobare pentru Meriva şi Insignia ne fac pe noi, cei de la Opel, foarte mândri. Rezultatele reprezintă un stimulent pentru noi să continuăm să investim în calitatea şi capacităţile concrete şi excelente ale produselor noastre.”

Instituţie consacrată în SUA – şi în Germania încă din 2002
J.D. Power şi Asociaţii este una dintre cele mai renumite organizaţii de cercetare de piaţă din lume, iar studiul său anual privind satisfacţia clienţilor a fost efectuat pe proprietarii de autovehicule din Germania încă din 2002. În 2014, în cadrul studiului J.D. Power, peste 18.000 de şoferi au fost chestionaţi cu privire la experienţele lor într-un chestionar online. Participanţii conduc autovehiculele timp de aproximativ doi ani, iar punctajul privind satisfacţia este acordat doar dacă sunt primite minim 50 de răspunsuri care pot fi evaluate. Întrebările din sondaj acoperă patru categorii: calitate/fiabilitate, atractivitate, standarde de service şi costuri de întreţinere.

Având premiera în ianuarie 2014, noul Opel Meriva este acum şi mai bun
Lansat în 2010, Meriva stabileşte standardele în segmentul său în ceea ce priveşte flexibilitatea accesibilă şi încă se află în fruntea clasei sale în domeniul ergonomiei. Opţiuni precum sistemul FlexDoors cu balamale posterioare care facilitează intrarea şi ieşirea din autovehicul, conceptul scaunelor spate ultra-flexibile FlexSpace, scaunele ergonomice excelente pentru şofer şi pasagerul din faţă, poziţia ridicată de şedere pentru toţi ocupanţii, suportul pentru biciclete FlexFix patentat, complet integrat şi numeroasele soluţii inteligente de depozitare, toate acestea se îmbină pentru a face din Meriva un adevărat campion al ergonomiei.

Noul Opel Meriva, lansat în premieră în cadrul Salonului Auto de la Bruxelles din ianuarie, este acum şi mai atractiv, elegant, eficient şi funcţional. Se deosebeşte prin accentele de design noi şi tehnologiile de ultimă generaţie care sporesc şi mai mult confortul şi eficienţa. Portofoliul de motoare GPL şi pe benzină, precum şi noua generaţie a motorului turbo diesel de 1.6 l, respectă deja viitoarele standarde de emisii Euro 6. Noul motor 1.6 CDTI este considerat drept cel mai silenţios şi mai eficient motor diesel din clasa sa: versiunea de 110 cp asigură un consum de carburant în regim mixt de doar 3,8 l/100 km, cu un nivel al emisiilor de 99 g/km, sub pragul de 100 de grame de CO2.

Transmisiile îmbunătăţite asigură, de asemenea, o schimbare mai precisă şi lină a treptelor de viteză. În plus, sistemul avansat de infotainment IntelliLink de la Opel este simplu şi uşor de utilizat, integrând funcţionalitatea unui smartphone la bordul Meriva.


Opel Ampera, mașina Ministerului Mediului

$
0
0

Modelul intră în folosinta Ministrului pentru a experimenta soluția electrică propusă de Opel



Bucureşti. Opel România și Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice sărbătoresc de Ziua Mediului și prezența unei noutăți în parcul auto al instituției. Modelul electric cu autonomie extinsă Opel Ampera este oferit spre exploatarea Ministrului pentru a demonstra calitățile unice aduse în piață de tehnologia încorporată de brandul german.

Modelul Opel nu este prima propunere de automobil cu propulsie alternativă în folosința ministerului, Ampera fiind unul dintre automobilele ecologice puse la dispoziția instituției de-a lungul timpului de către diverșii producători. Avantajul tehnic adus de Opel este însă posibilitatea de a încărca Ampera de la orice priza casnică, utilizatorii folosind de obicei o sursa de alimentare acasa sau la birou. În acest fel, perioada în care mașina nu este utilizată este folosită pentru a reîncărca bateria fără a depinde de o infrastructură dedicată.
Modelul Opel este dezvoltat pentru a fi exploatat preponderent spațiul urban, studiile indicând o folosință medie de 60 km/zi realizați de un utilizator. Totuși, pentru că este proiectat spre a funcționa ca orice model convențional, Ampera soluționează și problema limitării resurselor bateriei: pentru drumurile lungi, ce nu permit oprirea pentru a reîncărca bateria, modelul Opel apelează la un generator aflat la bord pentru a furniza energia necesară deplasării. Generatorul este pus în mișcare de un motor cu aprindere prin scânteie, iar soluția permite o autonomie de circa 500 km. În acest fel, Ampera poate rămâne singura mașină a familiei, folosința ei nesolicitând modificarea comportamenului de conducere al utilizatorului. 

Aceste avantaje au fost constatate și de Ministrul Mediului, Attila Korodi “Este o propunere fără compromis pentru pasionații automobilului, cu reale beneficii în ceea ce privește mediul și nu pot să nu remarc ca înauntru este liniște”, consideră ministrul. 

Cu un cuplu instant de 370 Nm, Ampera nu doar că nu penalizează cu nimic veleitățile sportive ale automobilului, întrucât propulsia electrică le pune la dispoziție pe loc. Mai mult, puterea de care dispune șoferul reprezintă echivalentul a 150 CP, demonstrând că un model ecologic poate furniza și plăcerea de a conduce, păstrând toate avantajele protejării mediului.

Ampera, în România la 39.900 euro cu TVA
Toate aceste elemente fac din Ampera un produs unic. Niciun alt model electric european nu poate transporta patru persoane până la 80 de kilometri pur electric şi în jur de 500 de kilometri datorită sistemului de autonomie extinsă, fără să fie necesară oprirea pentru realimentare.

În contextul ofensivei de modele a Opel, recent compania și-a demonstrat din nou angajamentul faţă de viitorul mobilităţii electrice: producătorul german a redus preţul de achiziţie al Ampera ca impuls pentru acest tip de mobilitate ecologică ce nu este suficient răspândită. În România, Ampera este disponibil acum la doar 39.900 euro cu TVA.

Aprecierea modelului Opel este probat constant. La finalul anului trecut, “Mașina Anului în Europa 2012” a determinat 13.000 de cititori ai revistelor Auto Bild şi Auto Test să aleagă Ampera înaintea a 15 competitori drept "cel mai bun concept general" dintre modelele "first evergreens". În 2010, revoluţionarul Opel Ampera câştiga nou introdusul titlu de "eCar Award”, în calitate de “Inovaţia anului”, iar în 2011, produsul de serie a fost votat "eCar of the Year".



Opel prezintă planul de crestere până în 2022

$
0
0
  • Cota de piată în Europa, proiectată la 8% până în 2022
  • Obiectivul marjei EBIT, 5 %
  • 27 de modele noi si 17 motoare noi până în 2018


Rüsselsheim. Opel a prezentat o actualizare a strategiei sale DRIVE!2022. Compania și-a stabilit cinci obiective strategice. Până în 2022, Opel și Vauxhall urmăresc o cotă de piață de 8% în Europa, cu accent pe creșterea profitabilă. Marja de profit (câștiguri înainte de dobânzi și taxe - earnings before interest and taxes, EBIT) este planificată să ajungă la 5 la sută. În același timp, compania intenționează să consolideze în continuare calitatea produselor sale, precum și satisfacția clienților și a angajaților săi.

CEO-ul Opel, Dr. Karl-Thomas Neumann: "În ultimele luni, echipa de conducere Opel a lucrat din greu ca inițiativa DRIVE!2022 să avanseze. Lista de obiective strategice prezentată aici astăzi este rezultatul eforturilor noastre, am făcut deja pregătirile pentru punerea în aplicare a planului pas cu pas. Avem sprijinul deplin al companiei mama, General Motors."

Opel se axează pe trei priorități strategice: modele, mărci și o îmbunătățire a penetrării de piață. Ofensiva de modele și motorizări continuă într-un ritm rapid. Un total de 27 de modele noi și 17 motoare sunt planificate pentru anii 2014 - 2018.

A doua prioritate strategică este consolidarea imaginii Opel ca un brand emoțional, abordabil și german. Valorile sunt reflectate de factori precum inovații tehnice, abilitățile ingineriei germane și valoare ridicată pentru bani. Inovațiile tehnice sunt exemplificate de OnStar, următoarea etapă de conectivitate a vehiculelor care va transforma automobilul într-un hotspot Wi-Fi, începând cu 2015.

Obiectivele privind cota de piață și de creștere reprezintă a treia prioritate. Până în 2022, Opel intenționează să crească cota de piață în Germania de la 7,2 la 10 la sută. În Europa (inclusiv Rusia și Turcia), compania își propune să crească cota de piață de la un actual 5,8 la 8 la sută. Până în 2022, Opel intenționează să devină numărul doi pe piața europeană de autoturisme, împreună cu marca britanică Vauxhall.

Opel a anunțat planul pe zece ani DRIVE!2022 pentru prima dată în vara anului 2012. În 2013, compania a înregistrat deja progrese operaționale substanțiale, reducând pierderile din Europa cu mai mult de jumătate. Opel se așteaptă ca anul 2014 să fie o provocare. Pe de o parte, compania continuă să îmbunătățească activitatea operațională. Pe de altă parte, costuri non-recurente, precum cele cu închiderea fabricii de la Bochum și valutele volatile vor reprezenta o presiune asupra câștigurilor. Opel intenționează să revină la profitabilitate până la jumătatea deceniului datorită unei serii de măsuri, inclusiv costuri de produs și structurale mai mici, o mai bună utilizare a capacităților fabricilor, venituri mai mari din vânzări și profil de marcă îmbunătățit.


Fără interferenţe: Opel ADAM ROCKS este supus testului electromagnetic

$
0
0
  • Mini crossover-ul Opel ADAM ROCKS va fi disponibil la scurt timp după premiera mondială
  • Centrul Opel EMC asigură o performanţă consecventă a sistemelor auto electrice
  • Sistemele avansate de comunicare şi infotainment ridică ştacheta în materie de cerinţe de testare

Rüsselsheim. Opel ADAM ROCKS este gata de acţiune. După premiera mondială recentă de la Salonul Auto de la Geneva, Opel va începe curând să preia comenzi pentru noua sa minune mini. Şi, din septembrie, primul mini crossover cu trei uşi şi o lungime mai mică de patru metri va adăuga culoare pe străzile Europei, pentru că ADAM ROCKS este plin de farmec şi stabileşte standarde noi. El va inaugura noul motor turbo 1.0 ECOTEC cu injecţie directă dezvoltat de Opel. Acest motor puternic şi compact, disponibil opţional în versiunea de 66 kW/90 cp sau 85 kW/115 cp, stabileşte noi standarde în clasa motoarelor cu trei cilindri în ceea ce priveşte reducerea zgomotului şi a vibraţiilor, precum şi în materie de confort. Apoi mai este designul inconfundabil al micului autovehicul agil, cu acoperiş unic din material textil Swing Top şi, bineînţeles, sistemul său avansat de infotainment IntelliLink deosebit de apreciat. Aşadar, ADAM ROCKS oferă o gamă completă de sisteme electronice inovatoare de navigaţie şi divertisment, împreună cu opţiuni ample de conectivitate.

Desigur, toată această tehnologie trebuie să funcţioneze perfect din prima zi şi pe toată durata de viaţă a autovehiculului. Din acest motiv, ADAM ROCKS, la fel ca orice alt model Opel, trebuie să treacă de examinarea de la Centrul EMC din Rüsselsheim.

„EMC” este prescurtarea de la compatibilitate electromagnetică (electro-magnetic compatibility), iar inginerii Opel de la laboratoarele EMC ale companiei au fost implicaţi pe tot parcursul programului de dezvoltare a autovehiculului, până la începerea producţiei de serie. În fiecare etapă a procesului, aceştia se asigură că nu există interferenţe reciproce între diferitele sisteme electronice. Pe vremuri, de exemplu, trebuia doar să suprimăm interferenţele tipice de la radio cauzate de alternatorul autovehiculului, sistemul de aprindere, motorul ştergătoarelor sau alte componente similare. În prezent, sarcina este mult mai complexă. În fond, ADAM ROCKS, la fel ca celelalte modele ADAM, oferă o gamă amplă de funcţii electronice de ultimă generaţie. Acestea includ funcţii de siguranţă, precum ESP şi distribuţia electronică a forţei de frânare, precum şi asistentul la parcare, sistemul audio şi, bineînţeles, toate componentele electronice ale sistemului de infotainment. Cu opţiuni complete de conectivitate prin IntelliLink şi descărcare constantă a datelor prin sistemul de navigaţie, se creează aşteptări foarte mari în ceea ce priveşte suprimarea interferenţelor. Sistemele electronice sunt aşadar izolate complet de influenţele externe, iar ADAM ROCKS este dovada că acest lucru este posibil la fel de eficient cu acoperişul său textil unic Swing Top, ca în cazul unui sedan cu acoperiş fix.

Acesta este motivul pentru care ADAM ROCKS a avut o ultimă programare la Centrul EMC. Ceea ce la prima vedere pare o cutie de ouă uriaşă se dovedeşte a fi un miracol în absorbţia radiaţiilor. În camerele special echipate ale Centrului, care întrunesc standardele de calitate pentru laboratoarele de testare profesioniste aplicate de Autoritatea Germană de Acreditare conform ISO 17025, echipa de ingineri Opel testează reacţia sistemelor electronice ale autovehiculului la posibilele interferenţe electromagnetice. Acestea se propagă prin cabluri sau prin aer, iar autovehiculul este expus la toate gamele posibile de frecvențe. Materialele absorbante cu aspect ciudat de pe pereţi sunt proiectate să absoarbă undele emise pentru ca acestea să nu fie redirecţionate aleatoriu în habitaclu. Astfel, inginerii obţin date şi măsurători corecte, utile. Un model Opel primeşte undă verde din partea Centrului EMC doar după ce toate sistemele autovehiculului nu mai pot fi deloc afectate de interferenţe provenite de la surse externe de radiaţii electromagnetice. Pentru noul ADAM ROCKS şi sistemele sale electronice, aceasta înseamnă că a trecut examinarea cu brio. Nimic nu vă va putea perturba în timp ce vă bucuraţi de sistemul de infotainment lipsit de interferenţe al noului mini crossover de la Opel.



Grand Prix, trei premii Gold si un Silver pentru campania Opel 'Mini Rabla' din România

$
0
0
  • Geometry Global Bucharest, recunoaștere impresionantă la Golden Hammer
  • Geometry Global, “Rețeaua anului”


București. Agenția de publicitate a Opel România, Geometry Global Bucharest, se întoarce de la Golden Hammer, unul dintre cele mai cunoscute festivaluri de creativitate, cu 5 premii pentru campania Opel “Mini Rabla”.

Juriul a punctat simplitatea și impactul campaniei concepută și desfășurată în România, acordând proiectului Opel premiul Grand Prix și premiul Gold la categoria “Advertising Campaigns”. Mai mult, premiile Gold la categoriile “Outdoor Posters” și “Direct Marketing”, ca și Silver la “Best use of media” au revenit aceleiași campanii Opel.

“Mini Rabla” s-a desfășurat în 2013 pentru a comunica oferta companiei în programul de casare. Cu ocazia zilei de 1 iunie, copiii au fost invitați la showroom-urile Opel pentru a schimba mașinuțele de jucărie stricate pe mini modele Opel noi, într-o paralelă cu programul similar adresat posesorilor de mașini eligibile pentru “programul Rabla”. O parte dintre mașinuțele la care au renunțat copiii și-au găsit locul pe un panou de publicitate exterior pentru a ilustra parcarea în care trebuie aduse mașinile vechi pentru a le înlocui cu un Opel nou.

Opel “Mini Rabla” a mai obținut premii în cadrul Red Apple, Golden Drum și ADC*RO awards, având astfel mari șanse de a deveni cea mai premiată campanie a anului 2014.

Cu contribuția decisivă a succesului înregistrat cu campania Opel din România, Geometry Global, cea mai mare agentie de activare de brand din lume, a câștigat titlul de “Rețeaua Anului” în cadrul aceluiași festival desfășurat la Riga, în Lituania.

Cu un total de 7 trofee, Geometry Global Bucharest a devenit cea mai premiată agenție din România la Golden Hammer 2014.


Grupul Auto Sima va invita la Salonul Auto Vrancea 2014!

$
0
0

Grupul Auto Sima va invita la Salonul Auto Vrancea 2014, eveniment ce se va dasfasura in perioada 26-29 iunie 2014, in Piata Unirii din Focsani.

 

Grupul Auto Sima va participa la acest eveniment de traditie cu 4 marci de prestigiu si cu o oferta bogata de Auto Rulate, dupa cum urmeaza:

- Opel: Insignia & Astra;
- Fiat: 500, 500L & Doblo;
- Jeep: Grand Cherokee;
- Peugeot: 208, 301, 308, 2008, Boxer & Partner;
- Auto Rulate: cca 10 masini, diverse marci auto.

Ca si noutate, in cadrul acestui salon auto, Auto Sima Focsani propune vrancenilor un pachet de servicii All-inclusive pentru masini rulate:

- evaluare gratuită
- soluţii de finanţare direct din showroom
- garanţie acordata conform normelor in vigoare
- service complet şi cosmetică auto
- posibilitate buy-back / trade-in
- expunere şi prezentare spre vânzare autoturisme în sistem custodie.
- un parc cu o mare varietate de msini testate si verificate de personal specializat.

Avem cea mai avantajoasa ofertă de finantare pentru masini rulate:
- creditare rapidă direct din showroom
- perioada creditare: minim 6 luni – maxim 60 luni
- rata fixă în lei
- avans începand de la 0%.


Va asteptam cu drag!

Noul Opel Vivaro: birou pe roti practic şi elegant

$
0
0
  • Aspect nou cu spaţiu mai mare, tehnologii moderne şi design elegant
  • Motoare turbo diesel eficiente cu cele mai bune valori de consum şi emisii de CO2 din clasă
  • Premiatul limbaj de design sculptural Opel introdus în segmentul furgoanelor
  • Suportul pentru laptop şi sistemul de infotainment IntelliLink fac din Vivaro un birou mobil foarte bine conectat
  • Model multifuncţional versatil cu două variante de lungime şi două variante de înălţime şi un volum de încărcare şi mai mare



Rüsselsheim.  Soseşte noul Opel Vivaro – mai practic, mai eficient şi mai atrăgător ca niciodată. A doua generaţie combină funcţionalitatea unui autovehicul comercial uşor şi beneficiile unui birou pe roţi cu confortul şi atractivitatea unui autoturism. Predecesorul său este deja un jucător popular şi fiabil pe piaţa autovehiculelor comerciale uşoare din Europa, cu aproape 600.000 de unităţi construite de la lansarea pe piaţă în 2001. Cu aproximativ 50.000 de autovehicule vândute pe an, Vivaro acoperă în prezent circa 10% din vânzările din segmentul său (furgoane D), devenind cel mai performant model din portofoliul de autovehicule comerciale uşoare al Opel. A doua generaţie a modelului Vivaro va fi lansată pe piaţă în această vară şi se preconizează că va valorifica şi continua acest succes.

Are tot ce îi trebuie pentru a reuşi: variantele sale diverse sunt acum mai lungi, asigurând o capacitate de încărcare sporită, iar interiorul este echipat cu revoluţionarul sistem de infotainment IntelliLink cu funcţie de navigaţie uşor de utilizat, precum şi cu detalii care îl transformă rapid şi facil într-un birou mobil. Noul Vivaro este, de asemenea, extrem de economic: sub capotă, motoare turbo diesel complet noi asigură un consum redus de carburant de până la 5,7 litri per 100 de kilometri şi emisii de CO2 de 149 g/km – cele mai bune valori din clasa sa, care au un impact favorabil atât asupra portofelelor proprietarilor, cât şi asupra mediului.

„Vivaro este lansat pe o piaţă extrem de competitivă, iar clienţii actuali au aşteptări mai mari ca niciodată de la un autovehicul comercial uşor,” declară Peter Christian Küspert, membru al Consiliului de Administraţie Opel şi Vicepreşedinte Vânzări şi Servicii post-vânzare al GME. „Autovehiculul trebuie să fie extrem de versatil şi să acţioneze ca o carte de vizită mobilă, fiind în acelaşi timp capabil să funcţioneze ca un autovehicul de transport privat de persoane. Noua gamă Opel Vivaro oferă soluţia perfectă la toate aceste nevoi. Constituie o parte importantă a ofensivei noastre ample de produse şi ne va întări considerabil poziţia pe piaţa autovehiculelor comerciale uşoare.”

Două motoare diesel, patru niveluri de putere: tehnologie turbo avansată pentru noul Vivaro
Tehnologia avansată de propulsie face din noul Vivaro un furgon multifuncţional economic şi puternic. Două motoare turbo diesel complet noi, cu patru variante de putere, asigură o accelerare puternică, chiar şi atunci când Vivaro este complet încărcat. Portofoliul de motoare cuprinde o unitate 1.6 CDTI de 66 kW/90 CP şi 85 kW/115 CP, precum şi sofisticatul 1.6 BiTurbo CDTI cu două turbocompresoare secvenţiale şi două intercoolere, ce dezvoltă o putere de 88 kW/120 CP şi 103 kW/140 CP. Fiind echipat cu două turbocompresoare, acest motor combină performanţa excelentă cu economia superioară de carburant. Consumul de carburant al noilor unităţi turbo diesel scade în regim mixt cu peste un litru, iar BiTurbo obţine o scădere de consum de până la 5,7 litri per 100 km, cu emisii de CO2 de 149 g/km. Aceste valori îi asigură noului furgon multifuncţional al Opel cel mai mic consum de carburant din clasa sa. Iar pentru cei care doresc şi mai mult, poate fi activat un mod special de conducere „eco” pentru o economie şi mai mare.
Noul Vivaro asigură şi o putere pe măsură. La turaţii de doar 1.500 rpm, motorul BiTurbo de 88 kW/120 CP generează un cuplu maxim impresionant de 320 Nm, în timp ce varianta de 103 kW/140 CP generează 340 Nm.
Noul Vivaro transferă impetuos puterea către roţi cu ajutorul sistemelor sofisticate de control al şasiului şi numeroaselor funcţii de siguranţă. Pe lângă ABS, ce include distribuţia electronică a forţei de frânare (EBD), şoferul este asistat de sistemul de asistenţă la frânarea de urgenţă (EBA), asistentul la pornirea în rampă (HSA), programul electronic de stabilitate (ESP) cu controlul tracţiunii (TC) şi sistemul de protecţie anti-ruliu.
Datorită sistemelor moderne de asistenţă, conducerea noului Vivaro este mai sigură şi mai relaxată. Modelul este disponibil cu un sistem combinat alcătuit din tempomat şi limitator de viteză, precum şi cu Park Pilot, care ajută şoferul să parcheze cu spatele. De asemenea, şoferul are acces la o vedere optimă spre partea din spate, datorită adăugirii unei camere video pentru marşarier, în timp ce oglinda mare convexă din parasolarul pasagerului reprezintă o altă funcţie practică de siguranţă. Aceasta poate fi înclinată într-o poziţie care permite şoferului să vadă în zona „unghiului mort”, oferind în acelaşi timp o vizibilitate generală sporită.

Spaţiu de lucru mobil modern: noul Vivaro cu volum de încărcare sporit şi detalii practice
Flexibil, multifuncţional şi bine echipat, noul Opel Vivaro poate fi configurat pentru a îndeplini aproape orice nevoie în materie de autovehicule comerciale uşoare. Acesta continuă conceptul de succes al predecesorului său privind diversitatea variantelor şi este disponibil ca panel van, Combi, crew van sau autoplatformă, în diferite configuraţii, inclusiv două variante de lungime (L1: 4.998 / L2: 5.398 mm) şi două înălţimi ale acoperişului (H1: 1,971 / H2: 2,465 mm). Noul Vivaro este chiar mai bine echipat pentru transportul încărcăturilor decât predecesorul său, întrucât ambele variante de lungime sunt cu 216 milimetri mai lungi ca înainte. Acest fapt adaugă 100 mm la compartimentul de încărcare în ambele versiuni de lungime de 2.500 mm (L1) şi 2.900 mm (L2), oferind spaţiu suficient pentru transportarea a trei europaleţi amplasaţi unul lângă celălalt. Volumul total de încărcare al modelului panel van este, de asemenea, mărit, situându-se între 5,2 şi 8,6 m3. Uşile din spate asigură acces rapid la compartimentul de încărcare. Pentru a transporta articole deosebit de lungi, uşa din dreapta poate fi fixată în poziţie deschisă într-un unghi de 90°, în timp ce cealaltă uşă este închisă independent. De asemenea, deschizăturile din scaunul pasagerului din faţă şi din peretele despărţitor al cabinei asigură o opţiune de încărcare extinsă. Alternativ, în varianta Combi cu uşă laterală glisantă, opt pasageri pot călători confortabil pe trei rânduri de scaune.
Postul de conducere al noului Vivaro este proiectat pentru a asigura un spaţiu de lucru mobil şi modern. Clienţii pot alege scaune confortabile cu suport lombar care sunt reglabile în lungime şi înălţime. Toate funcţiile cheie din postul de conducere sunt amplasate acum în câmpul vizual şi la îndemână, asigurând o ergonomie exemplară. Acestea includ detalii practice precum scaunul central din faţă, care poate fi transformat rapid şi uşor într-un mic birou pentru un laptop. Articolele de serviciu sau alte obiecte de uz zilnic pot fi depozitate în spaţii de deasupra sistemului de infotainment de pe consola centrală sau în sertarul de sub scaunul pasagerului din faţă, cu un volum de 42 de litri.
Vivaro oferă acum conectivitate optimă la bord, prin intermediul sistemului de infotainment IntelliLink de la Opel, care include un ecran color tactil de 7 inch, telefon cu Bluetooth, streaming audio şi funcţii de navigaţie avansate cu hărţi care pot fi actualizate simplu, prin portul USB. Dotări precum sistemul automat de climatizare şi un sistem de acces şi pornire fără cheie sporesc confortul la interior şi facilitează utilizarea.

Pur şi simplu inconfundabil: noul Vivaro este robust şi elegant
Practic şi confortabil la interior, robust şi elegant la exterior: noul Vivaro aduce pentru prima dată în segmentul autovehiculelor comerciale uşoare premiatul limbaj de design al Opel - „măiestria sculpturală întâlneşte precizia germană”. Aşadar, promite să atragă noi grupe de clienţi fie doar prin aspectul îmbunătăţit. Exteriorul este şi mai elegant şi contemporan, cu o grilă mare, proeminentă, faruri distinctive şi motivul fluid al „tăişului” în lateral, ce aparţine multipremiatului limbaj de design Opel. Luminile diurne au forma tipică de aripă, specifică mărcii Opel şi sunt disponibile cu tehnologia LED precisă, conferindu-i autovehiculului Vivaro un aspect inconfundabil. Prin designul simplu şi practic al părţii din spate, Vivaro comunică în mod clar vigoarea pe care clienţii o aşteaptă de la un furgon în timpul utilizării zilnice.
Clienţii Vivaro pot alege între trei variante de echipare, precum şi din 11 vopsele. Încă de la lansarea pe piaţă vor fi disponibile şi alte culori specifice pentru autospeciale; ne asigurăm astfel că noul Vivaro se prezintă într-o formă perfectă pentru orice nevoie de afaceri şi comercială.


Eco-bonus: plus de 1.000 lei pentru modele Opel în programul de casare

$
0
0
  • Insignia, Astra sau Meriva beneficiază de avantaje financiare suplimentare cuponului în programul de reînoire a parcului auto
  • Opel Ampera, modelul eco prin excelență se află deja în folosința ministrului mediului



Bucureşti. Ofensiva de produse Opel ce se va implementa până în 2018, include nu mai puțin de 27 noi modele și 17 motoare. Ca parte a acestui plan, generații noi de motorizări eficiente și moderne au fost deja lansate și sunt disponibile pe modelele gamei.

Dintre noutățile introduse se numără noul motor diesel de 1,6 litri ce respectă deja standardele normelor Euro 6. Acest atribut face modelele Opel pe care le dotează compatibile cu eco-bonusul în valoare de 500 de lei ce se acordă suplimentar la achiziția mașinii în cadrul programului de casare. Mai mult, Opel Astra dotat cu acest motor în varianta sa de 110 CP înregistrează emisii de CO2 de sub 100 g/km, bifând astfel o dublă cerință și multiplicând în consecință avantajul financiar la 1.000 lei.

Conform Ordinului pentru aprobarea „Ghidului de finanțare a Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto național”, autovehiculele noi încadrate în norma de poluare Euro 6 beneficiază pe lângă cuantumul primei de casare, de 6.500 lei, de un bonus suplimentar de 500 lei. În plus, la achiziționarea unui autovehicul nou care generează o cantitate de emisii de CO2 sub 100 g/km încă un bonus de 500 de lei este acordat.

Astfel, numeroase variante ale modelelor Insignia, Astra și Meriva se califică pentru acest suport financiar la achiziția în cadrul programului de casare, făcând oferta Opel și mai atractivă.

Opel Ampera, ecologic și economic
Modelul ecologic prin excelență, Opel Ampera, are de asemenea, avantaje financiare similare la achiziționarea în cadrul programului de înnoire a parcului auto. Ampera este propunerea Opel pentru mobilitate extinsă, un astfel de model a intrat în parcul auto al Ministerului Mediului chiar de Ziua Mediului, pe 5 iunie, iar modelul Opel se află în utilizarea zilnică a ministrului mediului.

La o lună de la începutul exploatării mașinii, ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, Attila Korodi, a declarat într-o conferință de presă pe tema programului de casare: „În anul 2014, mașinile eco au depășit deja stadiul de concepte ale viitorului. Ele reprezintă o soluție perfect viabilă pentru înlocuirea modelelor convenționale, deoarece oferă tot confortul de exploatare al acestora.”

Modelul Opel este dezvoltat pentru a fi exploatat preponderent în oraș, studiile indicând o folosință medie de 60 km/zi realizați de un utilizator. Totuși, pentru că este proiectat spre a funcționa ca orice model convențional, Ampera soluționează și problema limitării resurselor bateriei: pentru drumurile lungi, ce nu permit oprirea pentru a reîncărca bateria, modelul Opel apelează la un generator aflat la bord pentru a furniza energia necesară deplasării. Generatorul este pus în mișcare de un motor cu aprindere prin scânteie, iar soluția permite o autonomie de circa 500 km.

În acest fel, Ampera poate rămâne singura mașină a familiei, folosința ei nesolicitând modificarea comportamenului de conducere al utilizatorului. Cu un cuplu instant de 370 Nm, Ampera nu doar că nu penalizează cu nimic veleitățile sportive ale automobilului, întrucât propulsia electrică le pune la dispoziție pe loc.

Mai mult, puterea de care dispune șoferul reprezintă echivalentul a 150 CP, demonstrând că un model ecologic poate furniza și plăcerea de a conduce, păstrând toate avantajele protejării mediului.


50 de ani de inovaţie: Studioul de Design Opel a fost primul de acest gen din Europa

$
0
0
  • Studioul avansat şi-a început activitatea de creaţie pentru Opel la Rüsselsheim în 1964
  • Arhitectura şi conceptul au fost create după studioul GM din Warren, Michigan
  • Legendele designului, de la Opel GT la Monza Concept 

Rüsselsheim. 1964 a fost un an în care s-au desfăşurat Jocurile Olimpice – a XI-a ediţie a Jocurilor de iarnă a fost inaugurată la Innsbruck, iar peste doar câteva luni, flacăra olimpică ardea la a XVIII-a ediţie a Jocurilor de vară din Tokyo. Iar Rüsselsheim a transmis o invitaţie la o sărbătoare specială. Pentru prima dată, invitaţii puteau vizita noul Studio de Design Opel din clădirea N10. Pentru mulţi dintre aceştia, avea să fie şi ultima dată, întrucât după marea inaugurare, clădirea cu aspect futurist a fost din nou închisă accesului public. Începând cu iunie 1964, formele, culorile şi funcţiile autovehiculelor mărcii au fost dezvoltate şi stabilite aici. „E mai uşor să intri în Fort Knox decât în N10,” a declarat la vremea respectivă o sursă din interior.

Deschiderea oficială a clădirii a marcat un punct de referinţă în industria auto europeană. Era cel mai mare studio de design deţinut de un producător de autovehicule din Europa. Până în momentul respectiv, majoritatea producătorilor de autovehicule europeni contractau adesea specialişti externi pentru dezvoltarea noilor prototipuri. Nordul Italiei, în special zona din jurul capitalei regiunii Piemont, Torino, era considerată Mecca designului auto. Pietro Frua, Guiseppe „Nuccio” Bertone şi Pininfarina îşi stabiliseră companiile de producţie de caroserii între Alpi şi Apenini. Aceştia erau responsabili cu designul multora dintre noile modele şi concepte ale producătorilor de autovehicule.

Ideea propriului studio de design al Opel a venit de la compania mamă americană, GM. În Warren, Michigan, în apropiere de sediul companiei din Detroit, GM Styling lucra deja la conturarea viitorului automobilului încă de la sfârşitul anilor 50. Primul concept care a atras atenţia fusese prezentat chiar mai devreme: după ce Secţiunea Art & Color înfiinţată în 1927 şi condusă de Harley Earl a fost redenumită GM Styling în 1937, la doar un an GM a prezentat Buick Y-Job – primul prototip veritabil din istoria automobilului. Obiectivul fusese dezvoltarea unei decapotabile mari noi pentru marca Buick, pentru a o prezenta publicului. Clădirea din Warren a fost construită la Rüsselsheim, având aceeaşi formă, configuraţie şi funcţionalitate, dar la o scară mai mică.

Cu toate acestea, sarcina studioului de design din Rüsselsheim era mult mai complexă. Acesta avea să dezvolte nu doar limbajul de design al noilor game de modele, dar minţile sale ascuţite şi vizionarii săi trebuiau să treacă dincolo de limitele activităţii zilnice şi să cerceteze designul autovehiculelor viitoare. Designul era considerat un element strategic pentru succesul viitor, nu un scop în sine. Şi întocmai acest lucru a făcut diferenţa. În timp ce alţii în cel mai bun caz dezvoltau forma unei noi caroserii, Rüsselsheim se concentra pe limbajul de design şi emoţii, inclusiv aspecte precum ce tip de mesaj, ce tip de personalitate aşteaptă clientul de la autovehiculul viitorului.

Studioul avansat era un departament în clădirea N10, fără sarcini ce ţineau de activitatea zilnică de design, responsabil nu cu lucrul la ce ar trebui să circule pe şosele mâine sau poimâine, ci cu dezvoltarea de posibilităţi şi oportunităţi pentru produse care ar putea cuceri clienţii peste mulţi ani. Aceasta era o adevărată provocare. Pentru că, după cum spunea un designer la acea dată, dacă eşti cu un pas înaintea gusturilor publicului, eşti mereu pe marginea prăpastiei plictiselii. Dacă mai faci un pas curajos înainte, ai devenit inaccesibil pentru majoritatea oamenilor. Sau, mai direct: dacă cineva ar fi intrat în palatul regelui în secolul 19 cu o tabletă PC, respectiva persoană s-ar fi confruntat cu pericolul de a fi aruncat în temniţă pentru comportament subversiv. Poate acesta este motivul pentru care anumite concepte arată plictisitoare şi neinspirate la doar câţiva ani după ce au avut premiera.

Sarcina studioului de design Opel l-a făcut unic în Europa. Acesta a devenit rapid o şcoală europeană de design auto care exercita o atracţie magică asupra celor mai buni din industrie. Lista de personal a studioului de acum câţiva ani pare un fel de Who’s Who al universului designului auto: Anatole Lapine, Erhard Schnell, George Gallion, Charles M. „Chuck” Jordan, Herbert Killmer, Chris Bangle, Murat Nasr şi Hideo Kodama. Şi destul de mulţi s-au orientat în timpul carierei către alţi producători după ce şi alte mărci şi-au înfiinţat propriile studiouri de design, după mai mulţi ani. Multe idei, forme şi mesaje de design ale automobilelor îşi au originea la Rüsselsheim, în anii 60.

Lista legendelor designului create de Studioul de Design Avansat Opel în aceşti 50 de ani nu prea poate fi întrecută în ceea ce priveşte diversitatea. Opel Experimental GT a fost prima capodoperă pe care tânăra şi dedicata echipă a prezentat-o, la doar un an după ce noul studio de design a fost deschis. Îndrăzneţul autovehicul sport a avut premiera în 1965, la Salonul Auto de la Frankfurt (IAA). După acesta au urmat, în scurtă succesiune, Opel CD, un coupé aerodinamic cu un motor V8 în 1969, GT2 cu portierele sale glisante în 1975 şi Tech1, cu un design optimizat extrem de aerodinamic, al cărui coeficient aerodinamic de 0,235 a fost la începutul anilor 80 o adevărată senzaţie. Echipa Studioului de Design Avansat şi-a prezentat cea mai recentă lucrare la ultima ediţie a IAA de la Frankfurt. Opel Monza Concept prezintă soluţii de design şi abordări tehnice care vor apărea în gama de modele ale mărcii în anii următori.


Viewing all 407 articles
Browse latest View live