Pentru lansarea în România, noul Opel Insignia vine adaptat la piaţa locală
- Navigaţia în limba română completează multiplele noi facilităţi
- Sistemul IntelliLink integrează smartphone-ul şi conectează şoferul la ceea ce este important
- În România, aproape 3 milioane de persoane accesează zilnic internetul de pe telefon sau tabletă
Bucureşti. Într-un moment în care conectivitatea şi adaptabilitatea sunt considerate subînţelese în activitatea cotidiană, atât în viaţa profesională, cât şi în cea personală, noul Opel Insignia se lansează pe piaţa din România cu funcţii ce integrează cele mai recente cerinţe în domeniu. Noua generaţie este proiectată având conceptul de conectivitate la bază şi vine cu un sistem infotaintment ce integrează smartphone-ul sau tableta, duplicând din conţinutul şi utilitatea acestora pentru a asigura călătorii mai sigure şi mai simple.
„You have reached your destination”, dar în limba română
Continuând seria de adaptări centrate pe nevoile utilizatorilor, meniul disponibil pe Opel Insignia poate fi stabilit pentru limba română şi, mai mult, navigaţia în limba română este de acum oferită pentru piaţa locală. Sistemul are instalate toate hărţile Europei, actualizări fiind disponibile ulterior. Informaţii precum limitările de viteză aplicate anumitor segmente de drum sunt înregistrare de sistemul Opel Eye, ce le integrează în comunicare. Alături de alte date de trafic, acestea pot fi redate datorită camerelor ce identifică indicatoarele rutiere şi oferă astfel şoferului instrumentele necesare.
Comunicarea nu se limitează însă la informaţiile puse la dispoziţie de către maşină. Elementelecarefacilitează interacţiunea şoferului cu aceasta acoperă în cazul noului Opel Insignia nu mai puţin de patru opţiuni. Comenzile pe volanşi ecranul color tactil de 8 inch, cel mai mare din segment, sunt două dintre variantele de plasare a comenzilor. Un dispozitiv touchpad amplasat la îndemână, langă schimbătorul de viteze, permite aceleaşi interacţiuni ca şi ecranul tactil, completând însă cu recunoaşterea scrisului de mână, o funcţie importantă pentru siguranţă. De exemplu, pentru introducerea unei adrese în sistemul de navigaţie, şoferul nu este nevoit să îşi ia privirea de la drum, ci poate indica destinaţia prin acest sistem facil şi mult mai sigur.
Mai mult, o adresă folosită des poate fi păstrată la îndemână şi accesată rapid datorită opţiunii care permite salvarea a nu mai puţin de 60 de favorite. Urmând acelaşi raţionament al facilitării interacţiunii cu maşina, opţiunile nu se limitează doar la destinaţii pentru sistemul de navigaţie sau posturi radio, ci pot include melodii, fotografii sau contacte uzuale din telefon. Acestea pot fi aranjate pe categorii sau în funcţie de altă preferinţă.
Comanda vocală prin care şoferul se poate adresa maşinii este o altă caracteristică extrem de utilă, ce permite efectuarea de solicitări în siguranţă, atenţia rămânând concentrată la trafic.
Noul Insignia, conectat la ceea ce contează
Opel propune sistemul infotaiment IntelliLink, ce permite utilizatorului unui smartphone să păstreze în permanenţă accesul la ceea ce contează: muzica din telefon sau datele de contact ale celor cu care comunică şi posibilitatea de a îi apela rapid şi fără riscuri în trafic. Accesul la internet completează aceste funcţii, făcând practic din terminalul mobil un punct extins de comunicare.
Un astfel de serviciu este adresat clienţilor Insignia de pretutindeni, fiind relevant şi pentru piaţa noastră. 5,3 de milioane de internauti romani, peste o jumatate din numarul total de utilizatori de internet din Romania, se conectează la internet cel puţin o dată pe lună folosind telefonul mobil sau tableta, conform studiului realizat de agentia de cercetare Gemius. Cu 2,5 milioane de femei în această categorie, doamnele sunt aproape la fel de active în această latură a tehnologiei precum bărbaţii.
Numărul utilizatorilor care accesează zilnic internetul de pe un dispozitiv mobil este de 2,93 milioane, adica 33% din totalul de 8,9 milioane de utilizatorilori de internet din România.
În condiţiile în care tehnologia este atât de prezentă în activitatea cotidiană, modelele Opel integrează funcţii ce permit utilizatorilor să nu resimtă o tranziţie odată urcaţi în maşină: chiar dacă nu mai pot butona direct laptopul, tableta sau telefonul, în maşina Opel pe care o conduc au în continuare acces la aplicaţii.
Dincolo de opţiunile deschise de IntelliLink, Insignia vine dotat cu numeroase soluţii ce apelează la tehnologie pentru a spori confortul: de la acces şi pornire fără a scoate cheia din buzunar, la numeroasele programe de asistenţă ce contribuie la un condus relaxat şi în siguranţă, inclusiv opţiunea de a afişa date extinse pe display-ul redesenat. Pe lângă valorile clasice, cum ar fi viteza, turaţia şi nivelul de combustibil din rezervor, acesta afişează chiar în câmpul de observaţie al şoferului informaţii suplimentare referitoare la navigaţie, utilizarea smartphone-ului şi opţiunile audio.
Noul Insignia, nava amiral a gamei Opel
Acest nivelul ridicat de tehnologizare îşi are debutul natural pe Insignia, având în vedere semnificaţia pe care modelul o are. Revigorarea gamei Opel a început în 2008, când Insignia venea să înlocuiască Opel Vectra şi să anunţe viitoarea linie de design şi filosofie de brand a mărcii. „Măiestria sculpturală întâlneşte precizia germană” este preceptul în baza căruia Opel a modelat toate noile produse care au urmat Insignia, oferta actuală integrând la acest moment modelele rezultate.
Anul 2013 a adus o nouă bornă în acest proces: conceptul Monza, prezentat la Salonul auto de la Frankfurt în septembrie 2013, indică direcţia în care vor evolua din punct de vedere vizual noile produse Opel de acum înainte. La acest moment, era inevitabilă o reevaluare a navei amiral, cea care a dat startul schimbării. Noul Opel Insignia aduce modificări de aspect ce îi subliniază alura elegantă, dar şi de concept, cu un interior complet redesenat şi cu funcţii ce fac din transportul cu maşina o călătorie plăcută şi sigură.
Opel Insignia este fabricat în Germania, în uzina Opel de la Russelsheim, de lângă Frankfurt. Acesta este locul unde Adam Opel a fondat compania ce îi poartă numele, în urmă cu peste 150 de ani.
Eveniment naţional dedicat testării Insignia
În România, Insignia porneşte de la 17.085 Euro + TVA, şi, deşi noua generaţie este mult evoluată din punct de vedere tehonogic, preţul modelul nou nu îl depăşeşte pe cel al versiunii anterioare, ceea ce se traduce într-o ofertă extrem de competitivă pentru piaţa românească. Noul Opel Insignia poate fi comandat la toţi partenerii Opel, iar cei interesaţi îl pot testa şi în cadrul evenimentului tip porţi deschise desfăşurat sâmbătă, 9 noiembrie, la dealerii din ţară.
În Bucureşti, Piaţa Constituţiei se va transforma în aceeaşi zi în showroom Opel şi punct de pornire pentru drive teste. Acţiunea este precedată de un concert Horia Brenciu în seara zilei de 8 noiembrie, desfăşurat tot în acelaşi spaţiu şi deschis, de asemenea, publicului larg. Începând cu ora 19.00, muzica românească va fi cea care îi va aduce împreună pe cei care împărtăşesc valorile Insignia, oferind cel mai potrivit debut modelului pe piaţa locală.
***
Studiul „gemiusAudience”, realizat de agentia de cercetare Gemius, are la baza o metodologie hibrida care presupune combinarea mai multor tipuri de date: date site-centrice, date user-centrice si date din studiul structural. Este un studiu continuu, care ofera date lunare ce permit urmarirea trendurilor din mediul online romanesc. Cele prezentate în acest comunicat fac referire la cea mai recentă situaţie înregistrată, cea aferentă lunii august 2013. Gemius este o companie globală ce operează pe 30 de pieţe din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, mai multe detalii pe www.gemius.com
Sursa: Opel Romania