Centrul Internaţional de Dezvoltare Tehnologică (ITDC) va fi optimizat şi va avea responsabilităţi suplimentare în reţeaua globală.
Rüsselsheim. Opel angajează 350 de ingineri pentru a susţine actuala ofensivă de produse a mărcii. 300 dintre aceştia îşi vor desfăşura activitatea în cadrul Centrul Internaţional de Dezvoltare Tehnologică de la Rüsselsheim, iar Centrul Tehnologic din Torino caută un număr de 50 de ingineri noi. La ITDC Rüsselsheim vor fi făcute noi angajări în domeniul ingineriei auto, precum şi cel al ingineriei sistemelor de propulsie. Prin aceasta, Opel întăreşte rolul centrului de la Rüsselsheim, care în momentul de faţă are peste 6.000 de angajaţi.
Domeniile principale în care sunt efectuate angajări sunt simularea, validarea, construcţia, ingineria costurilor şi ingineria accesoriilor. Pentru sistemele de propulsie, Opel caută în principal experţi în domeniile ingineriei şi calibrării motoarelor şi transmisiilor. Angajările au început deja şi vor fi finalizate până la sfârşitul anului.
„Aceasta nu este doar o dovadă evidentă a faptului că Opel/Vauxhall ia în serios realizarea ofensivei sale de produse. Este încă un semn că General Motors, compania noastră mamă, preţuieşte ingineria germană, Centrul Internaţional de Dezvoltare Tehnologică din Germania preluând mai multe responsabilităţi pentru a susţine marca Opel şi Europa”, a declarat Michael Ableson, Vicepreşedintele Inginerie şi membru al Consiliului de Administraţie. „Prin această măsură, consolidăm importanţa pe termen lung a ITDC ca parte integrantă a reţelei globale de inginerie a GM.”
În plus, GM va utiliza mai intens sinergia dintre mărci, în special pe cea dintre Buick şi Opel. Acest lucru va asigura mai multe economii de amploare în avantajul ambelor mărci.
Procesul de recrutare are loc concomitent cu realizarea unei investiţii de 230 de milioane de euro anunţate de GM în luna aprilie 2013. Această sumă va fi utilizată pentru construirea unor noi centre de testare în cadrul Centrului său european de dezvoltare a produselor de la sediul central Opel din Rüsselsheim şi pista de testare din Dudenhofen. Noi dinamometre pentru motoare şi transmisii vor înlocui echipamentele mai vechi pentru a asigura dezvoltarea generaţiei viitoare de sisteme de propulsie, pentru anul 2020 şi ulterior. Acest lucru va constitui un element cheie pentru Opel/Vauxhall în dezvoltarea generaţiei viitoare de motoare şi pentru respectarea prevederilor standardelor europene şi globale privind emisiile de CO2.
Munca depusă pentru dezvoltarea sistemelor de propulsie, care va fi desfăşurată la Rüsselsheim, va fi materializată în motoare şi transmisii nu doar pentru Europa, ci şi pentru restul globului. Dr. Thomas Johnen, Vicepreşedinte Inginerie Sisteme de Propulsie, a declarat: „La Rüsselsheim vor fi dezvoltate două game noi de motoare pe benzină de ultimă generaţie pentru aplicaţii din Europa şi la nivel mondial, care vor juca un rol esenţial în atingerea nivelului următor în ceea ce priveşte soluţiile de mobilitate ecologică.”
Opel şi GM investesc masinv în viitoarele produse Opel/Vauxhall, suma prevăzută fiind de patru miliarde de euro în perioada 2013 - 2016. Până în anul 2016, Opel va lansa 23 de modele şi 13 sisteme de propulsie noi.
Sursa: Opel Romania